Sport

Thierry Henry, răspuns în cinci cuvinte despre câștigătorul Balonului de Aur. Ce a ales între Messi și Haaland

Lionel Messi ar urma să câștige Balonul de Aur 2023 pe 30 octombrie, la Paris. În special în Anglia, tot mai mulți specialiști spun că i se face o nedreptate lui Haaland. Dar Thierry Henry îl susține pe fostul coleg de la FC Barcelona
26.10.2023 | 12:40
Thierry Henry raspuns in cinci cuvinte despre castigatorul Balonului de Aur Ce a ales intre Messi si Haaland
Thierry Henry rămâne mare fan al lui Leo Messi. Sursă foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Leo Messi ar fi fost deja anunțat că va câștiga al optulea Balon de Aur al carierei și, ca mai de fiecare dată, există și foarte multe controverse. Dacă în trecut i se reproșa că nu are rezultate și la echipa națională, acum lucrurile stau invers pentru Messi. Problema ar fi că nu a impresionat la echipa de club.

Leo Messi, prestații fabuloase pentru Argentina la Cupa Mondială: a marcat șapte goluri și a luat trofeul. Neconvingător la echipa de club

Cei care l-au votat pe Leo Messi în cursa pentru Balonul de Aur au fost convinși de prestațiile excelente ale “Puricelui” la Campionatul Mondial din Qatar. A marcat șapte goluri și a condus Argentina spre un trofeu istoric.

ADVERTISEMENT

Doar că la nivel de club e clar că nu a fost anul lui Messi. La PSG, argentinianul nu a avut deloc prestații la nivelul așteptat de la el. Iar trecerea în MLS, un campionat fără cotă, nu a ajutat. Au fost câteva prestații fabuloase pentru Messi în vară, dar ulterior nici la Inter Miami nu a mai putut fi decisiv, din cauza unor accidentări.

De partea cealaltă, Erling Haaland este o adevărată mașină de goluri în tricoul lui Manchester City. A marcat de 52 de ori pentru “cetățeni”, care au câștigat Liga Campionilor, Premier League și Cupa Angliei.

ADVERTISEMENT

Erling Haaland, 52 de goluri în sezonul de vis pentru Manchester City. Dar nu a fost la Cupa Mondială cu Norvegia

Marele minus al lui Haaland vine chiar de la echipa națională. A marcat mult pentru Norvegia, dar rezultatele au lipsit. Nordicii nici măcar nu au fost prezenți la Cupa Mondială din Qatar, iar asta cântărește mult în defavoarea sa.

Totuși, pentru mulți specialiști, în special din Anglia, Haaland a făcut suficient pentru a câștiga Balonul de Aur 2023. Tranșant în această privință a fost și Michail Antonio, jucătorul lui West Ham. În schimb, Thierry Henry a avut un răspuns scurt și la obiect când Jamie Carragher despre acest aspect.

ADVERTISEMENT

“Pentru mine, Messi! Pa! Gata!”, s-a rezumat Thierry Henry să răspundă, spre amuzamentul colegilor de platou. Ulterior, francezul a detaliat și a explicat de ce ar merge pe fostul său coleg de la FC Barcelona.

Thierry Henry a detaliat ulterior de ce îl alege pe Messi: “Decisiv că a câștigat Cupa Mondială de maniera de care a făcut-o”

“Oamenii pot dezbate, dar pentru mine e decisiv că a câștigat Cupa Mondială de maniera de care a făcut-o. Și să nu uităm ce s-a întâmplat în finală. Ca francez, am fost puțin dezamăgit. Dar nu pot spune că nu au meritat trofeul.

ADVERTISEMENT

Mulți vor alege jucători de la Manchester City. Haaland sau alt jucător ar putea spune ‘de ce nu eu?’. Dar nu poți spune că este o nedreptate dacă va câștiga Messi. Așa au fost și alți jucători care poate meritau mai mult”, a mai spus Thiery Henry la CBS Sports.

ADVERTISEMENT