Sport

Alegerea lui Pep Guardiola pentru Balonul de Aur între Messi și Haaland: ”Mereu am spus asta”

Mai sunt 10 zile până la decernarea Balonului de Aur 2023, iar Pep Guardiola a vorbit despre lupta strânsă dintre Leo Messi și Erling Haaland.
20.10.2023 | 18:17
Alegerea lui Pep Guardiola pentru Balonul de Aur intre Messi si Haaland Mereu am spus asta
Mai sunt 10 zile până la decernarea Balonului de Aur 2023, iar Pep Guardiola a vorbit despre lupta strânsă dintre Leo Messi și Erling Haaland. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Starul norvegian al lui Manchester City s-a arătat încrezător în șansele sale de a câștiga trofeul, în ciuda faptului că în duelul pentru acest titlu va concura cu unul dintre cei mai bun jucători din istorie.

Pep Guardiola a tranșat lupta dintre Messi și Haaland pentru Balonul de Aur

Toată lumea este de acord că marea bătălie pentru Balonul de Aur 2023 se va da între Leo Messi și Erling Haaland, însă Pep Guardiola este convins că argentinianul va avea câștig de cauză, chiar dacă elevul său a avut un an fantastic.

ADVERTISEMENT

”Mereu am spus că Balonul de Aur trebuie împărțit în două categorii: Messi și restul lumii. Haaland ar merita să îl câștige acum, pentru că a cucerit tripla și a marcat un milion de goluri. Dar Leo a câștigat Cupa Mondială!”, a declarat Guardiola, într-o conferință de presă.

Coechipier cu Erling Haaland la Manchester City, spaniolul Rodri consideră și el că Messi va ieși învingător. ”Balonul de Aur? Eu cred că Lionel Messi îl va câștiga!”, a spus omul care a adus pe Etihad Stadium trofeul Champions League cu golul său din finală.

ADVERTISEMENT

Presa internațională este convinsă de ideea că starul argentinian își va adăuga la colecție al optulea Balon de Aur și va intra din nou în istorie. Pe lângă cele mai multe trofee câștigate, Messi va deveni primul fotbalist care nu evoluează în Europa și primește această distincție.

Messi știe deja că a câștigat trofeul și în acest an

În urma unei statistici, se pare că Messi este favoritul publicului la câștigarea Balonului de Aur, cu un procent al voturilor de 47% în favoarea sud-americanului. Chiar dacă nu a avut un sezon strălucit în tricoul lui PSG, motivul pentru care oamenii îl aleg pe fostul jucător al Barcelonei este datorită triumfului de la Cupa Mondială cu Argentina.

ADVERTISEMENT

De altfel, presa franceză a scris că Leo Messi a fost deja informat de France Football despre victoria sa. Așadar, jurnaliștii celebrei reviste au mers deja în Miami pentru a realiza tradiționalul interviu al câștigătorului.

Atacantul lui Manchester City, Erling Haaland, a reușit lucruri importante în primul sezon sub comanda lui Pep Guardiola. El a marcat 52 de goluri în 53 de meciuri, în toate competițiile din sezonul 2022/2023.

ADVERTISEMENT

Alături de formația din Premier League, norvegianul a reușit tripla, un eveniment rar întâlnit în istoria fotbalului. Cu “cetățenii”, Haaland a triumfat în Champions League, FA Cup și campionat. Totodată, ele a primit și titlul pentru cel mai bun jucător, acordat de UEFA.

ADVERTISEMENT
2,75 este cota pentru „total goluri Charlotte în prima repriză: peste 1” la meciul Charlotte - Inter Miami