News

Tichetele de masă vor crește la 40 de lei. Când intră în vigoare noua măsură

Tichetele de masă vor fi majorate. Valoarea la care vor ajunge va fi de 40 de lei. Când se va aplica măsura anunțată de Guvern.
10.07.2023 | 16:04
Tichetele de masa vor creste la 40 de lei Cand intra in vigoare noua masura
Tichetele de masă vor crește la 40 de lei. Colaj Fantik.ro/ Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Tichetele de masă vor crește la 40 de lei. Măsura a fost anunțată, astăzi, după o întâlnire a reprezentanților Guvernului cu sindicatele și patronatele din România. Oficialii au stabilit când va intra în vigoare hotărârea.

Tichetele de masă vor fi majorate la 40 de lei

Mai exact, începând cu 1 august 2023, bonurile de masă vor ajunge la valoarea de 35 de lei. La începutul anului viitor, din 1 ianuarie 2024, acestea vor fi majorate la suma de 40 de lei. Vestea este extrem de bună pentru români, în contextul actual.

ADVERTISEMENT

„Prima reuniune a Consiliului Național Tripartit pentru Dialog Social coordonată de premierul Marcel Ciolacu a avut loc astăzi, la Palatul Victoria. Pe agendă regăsindu-se mai multe teme de interes pentru partenerii sociali.

Reprezentanții Guvernului, ai sindicatelor și patronatelor au agreat majorarea valorii tichetelor de masă începând cu 1 august 2023 la 35 de lei, iar începând cu 1 ianuarie 2024, la 40 de lei. În perioada imediat următoare vor fi aprobate, la nivelul Guvernului, actele normative pentru aplicarea acestei decizii.”, a transmis Executivul.

ADVERTISEMENT

Prin urmare, se va înregistra o creștere a valorii nominale cu 5, respectiv 10 lei a unui tichet de masă. În prezent, valoarea bonurilor este de 30 de lei. Ultima majorare a fost făcută vara trecută, în iulie 2022.

Premierul Marcel Ciolacu: „Vom veni în continuare cu măsuri pentru reducerea inflației”

De asemenea, în cadrul acestei întruniri, reprezentanții Guvernului și cei ai sindicatelor au discutat și despre alte posibile măsuri pentru creșterea nivelului de trai. Oficialii doresc asigurarea stabilității economice pentru români.

ADVERTISEMENT

Premierul Marcel Ciolacu a vorbit despre angajamentele asumate prin PNRR, dar și despre introducerea unor măsuri pentru a reduce inflația în România. Șeful Guvernului spune că speră ca acest an să fie închis cu o rată a inflației cu o singură cifră.

„Este evident faptul că trebuie să ne încadrăm în deficitul bugetar asumat de statul român pentru ca România să beneficieze de fondurile europene care îi vor asigura stabilitatea economică. Vom menține liniile stabilite prin bugetul de stat și vom îndeplini angajamentele asumate prin Planul Național de Redresare și Reziliență, important instrument de reforme și investiții pentru țara noastră.

ADVERTISEMENT

În același timp, așa cum ne-am angajat, vom veni în continuare cu măsuri pentru reducerea inflației astfel încât să închidem acest an cu o rată a inflației cu o singură cifră, iar pentru anul viitor avem o viziune sustenabilă și predictibilă de susținere a economiei și de creștere a nivelului de trai. Sunt teme extrem de importante asupra cărora ne vom consulta permanent cu partenerii sociali”, a transmis premierul Marcel Ciolacu.

ADVERTISEMENT
Tags: