News

Tik-Tok limitează timpul de vizionare pentru acești utilizatori. Cât timp vor putea folosi aplicația

Tik-Tok ia măsuri pentru o categorie de utilizatori, în scopul de a-i proteja. Li se va limita timpul de vizionare. Despre cine este vorba?
03.03.2023 | 20:10
TikTok limiteaza timpul de vizionare pentru acesti utilizatori Cat timp vor putea folosi aplicatia
Tik-Tok, măsuri pentru o categorie de utilizatori. Sursa foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Tik-Tok, una dintre aplicațiile care face furori printre oameni, în prezent, ia măsuri pentru o categorie de utilizatori. Demersul, deși nu pare a fi în favoarea acestora, are scopul de a-i determina să nu devină dependenți de Tik-Tok.

Tik-Tok impune o limită de vizionare pentru acești utilizatori

Reprezentanții Tik-Tok vor să reducă timpul de vizionare pentru persoanele sub 18 ani. Minorii vor avea la dispoziție 60 de minute pentru a arunca o privire peste contul lor, după care acesta se va închide în mod automat. Ce se întâmplă mai departe?

ADVERTISEMENT

Chiar dacă li se limitează timpul de utilizare, Tik-Tok va mai permite vizionarea după cele 60 de minute, prin solicitarea unei parole. Totodată, li se va cere ”să ia o decizie activă”, pentru a urmări mai departe videoclipurile, transmite time.com

De ce ia Tik-Tok măsura reducerii timpului de utilizare pentru minori

În ultima vreme, Tik-Tok a devenit o aplicație periculoasă pentru copii/adolescenți. Aici ei întâlnesc filmulețe cu un conținut nepotrivit vârstei lor, persoane care le pot influența negativ sau care le dau provocări ce îi împing la moarte, respectiv sinucidere.

ADVERTISEMENT

Drept urmare, s-au amplificat controalele pentru această platformă inventată de chinezi. Prin acestea se verifică reglementarea asupra securității și a siguranței copiilor care folosesc Tik-Tok. Un studiu realizat în 2022, de către cercetători de la Centrul de Cercetare Pew, arată că 67 % dintre adolescenții americani au cont pe această rețea de socializare, iar 16% dintre adolescenți au transmis că sunt în mod constant activi.

Cum îi afectează Tik-Tok pe copii? Explicația psihologilor

Psihologii îndeamnă părinții să nu permită copiilor lor să folosească Tik-Tok-ul decât dacă pot vedea un conținut educativ și nici acesta prea mult. Asta din cauză că efectele unei utilizări îndelungate sunt destul de grave: minorul este tot mai trist, devine anxios, antisocial, nu are poftă de mâncare, îi scade dorința de a învăța la școală sau începe să aibă dureri prin corp, nefăcând mișcare.

ADVERTISEMENT

”Responsabilitatea unui părinte din punct de vedere psihologic, constă în a crește și a educa copilul. Daca internetul sau, în mod specific TikTok-ul reprezintă sau nu o cale ce mă poate ajuta să îmi educ anumite talente sau abilități ale copilului, atunci pot să îl incurajez să le folosească.

Însă nu trebuie să uităm că Tik Tok-ul nu este un mod de viață. Este doar un canal ce nu trebuie să acapareze tot timpul copilului, sau de la care să mă aștept să mă înlocuiască aproape în totalitate în responsabilitățile pe care le am, legate de propriul copil”, transmite psihologul Constantin Cornea, potrivit life.ro

ADVERTISEMENT

Tik-Tok a apărut în septembrie 2016. A fost inventat de către un chinez pe nume Zhang Yiming, iar prima oară se numea ”A.me”. În 2017, platforma s-a extins și peste hotare, iar animațiile și filmulețele i-au fascinat pe restul oamenilor. În momentul de față, Tik-Tok este și o sursă de venit consistentă pentru creatorii de conținut/influenceri.

ADVERTISEMENT
Tags: