News

Alertă în rândul părinților. Ce este răsuflarea dragonului, provocarea de pe TikTok care bagă copiii direct în spital

Alarmă pentru toți cei care au copii. Ce reprezintă răsuflarea dragonului de pe TikTok care îi trimite pe mâinile doctorilor.
20.01.2023 | 08:55
Alerta in randul parintilor Ce este rasuflarea dragonului provocarea de pe TikTok care baga copiii direct in spital
Alarmă pentru toți cei care au copii. Ce reprezintă răsuflarea dragonului de pe TikTok care îi trimite pe mâinile doctorilor. Sursa foto: Pinterest. Colaj: Fanatik
ADVERTISEMENT

Alertă în rândul părinților. Ce este răsuflarea dragonului, provocarea de pe TikTok, care bagă copiii direct în spital, deși la prima vedere pare să fie doar un simplu „concurs” care nu este dăunător pentru organismul uman.

Alarmă pentru toți cei care au copii. Ce reprezintă răsuflarea dragonului de pe TikTok care îi trimite pe mâinile doctorilor

TikTok este o rețea de socializare foarte utilizată în ultima perioadă, mai ales de cei mici. Copiii urmăresc cu mare atenție filmările în care au loc provocări inedite, însă una dintre acestea nu este tocmai sănătoasă.

ADVERTISEMENT

Mai exact, răsuflarea dragonului este întrecerea pe care o experimentează tot mai mulți și din cauza căreia se ajunge direct la spital, pe mâinile doctorilor. Aceasta include bomboanele coloate atât de iubite de cei mici.

La prima vedere nu pare ceva grav, însă când se adaugă azot lichid lucrurile se complică. Efectul combinației dintre cele două ingrediente a dus la intoxicarea a peste 25 de copii care au încercat provocarea de pe TikTok.

ADVERTISEMENT

Ce înseamnă răsuflarea dragonului de pe TikTok

Răsuflarea dragonului de pe TikTok înseamnă mai exact o filmare în care se introduce o bomboană colorată în cavitatea bucală. Aceste dulciuri sunt scufundate înainte în azot lichid care nu este indicat sănătății.

Cel care a mâncat-o începe să scoată atunci pe nas sau pe gură vaporii substanței. Aceasta este cauza pentru care copiii ajung la unitățile medicale cu arsuri pe piele, dureri severe de stomac și intoxicații alimentare.

ADVERTISEMENT

Din păcate, utilizarea azotului lichid în prepararea alimentelor nu este ilegală, după cum a anunțat Ministerul indonezian al Sănătății la CNN. Bucătarii de top folosesc această substanță pentru a crea efecte teatrale în servirea produselor culinare.

Produsul este incolor și inodor și este utilizat în mod obișnuit în mediul medical, dar și ca ingredient pentru a îngheța alimentele.

ADVERTISEMENT

În momentul de față, părinții, profesorii și autoritățile sanitare din întreaga lume sunt îndemnate să fie foarte atenți.

ADVERTISEMENT