Sport

Tiki Taka englezesc! Fază spectaculoasă în Cupa Angliei, care s-a încheiat cu gol: „Pur și simplu senzațional!” Video

Southampton a făcut spectacol în duelul cu Watford din „șaisprezecimile” Cupei Angliei. Doi dintre atacanții „Sfinților” au înscris goluri fantastice.
07.02.2024 | 00:25
Tiki Taka englezesc Faza spectaculoasa in Cupa Angliei care sa incheiat cu gol Pur si simplu senzational Video
Southampton s-a calificat în „optimile” Cupei Angliei. Goluri spectaculoase marcate de „Sfinți” cu Watford. Foto: southamptonfc.com.
ADVERTISEMENT

Southampton s-a calificat în optimile de finală ale Cupei Angliei. Echipa antrenată de Russell Martin s-a impus în returul cu Watford, scor 3-0. În tur, cele două rivale din Championship au terminat la egalitate, scor 1-1. Sekou Mara și Che Adams au înscris spectaculos în meciul de pe „St. Mary’s Stadium”.

Tiki Taka englezesc! Fază spectaculoasă în Cupa Angliei, care s-a încheiat cu gol: „Pur și simplu senzațional!”

Southampton nu a avut milă de Watford după ce în tur cele două rivale au terminat la egalitate. „Sfinții” au înscris de 3 ori și au câștigat partida la scor de neprezentare, fără să lase loc de îndoieli. În „optimi”, Southampton va avea parte de un duel de foc contra lui Liverpool.

ADVERTISEMENT

Scorul a fost deschis de Sekou Mara în minutul 52. Atacantul francez în vârstă de doar 21 de ani a combinat excelent cu scoțianul Che Adams. „Decarul” a deviat mingea din prima pentru Sekou Mara care a rămas singur cu portarul. Atacantul a înscris cu un șut la colțul scurt. „Pasa lui Che Adams este pur și simplu senzațională”, au scris cei de la Cupa Angliei pe rețeaua de socializare X, fosta Twitter.

Avantajul a fost dublat în minutul 58 după o nouă combinație de efect între Sekou Mara și Che Adams. Scorul final a fost stabilit de atacantul scoțian în minutul 76 din pasa lui Joe Rothwell. Duelul cu Liverpool va avea loc pe Anfield.

ADVERTISEMENT

Coventry, drum liber spre „sferturile” Cupei Angliei

Coventry, ocupantă a locului 7 în Championship, s-a calificat în „optimile” Cupei Angliei după victoria categorică în fața celor de la Sheffield Wednesday, scor 4-1. În tur, cele două formații din al doilea eșalon au remizat, scor 1-1.

Kasey Palmer a deschis scorul după o acțiune individuală. Mijlocașul jamaican a depășit în viteză mai mulți adversari și nu a avut emoții la finalizare. Callum O’Hare a mărit diferența de pe tabelă în startul reprizei secunde după două goluri în decurs de doar 6 minute.

ADVERTISEMENT

Ulterior, la doar 2 minute după golul al treilea, Haji Wright a stabilit scorul final. Atacantul american a înscris cu o lovitură de cap. În „optimi”, Coventry se va duela cu Maidstone. Echipa din Liga a 6-a engleză a scris istorie în actuala ediție a Cupei Angliei.

Leeds, calificare dramatică în „optimile Cupei Angliei”

Leeds este ultima echipă care a obținut marți seară calificarea în „optimile” Cupei Angliei. Echipa antrenată de germanul Daniel Farke a învins-o pe Plymouth după 4-1 în prelungiri. La finalul timpului regulamentar, cât și în meciul tur, scorul a fost egal (1-1).

ADVERTISEMENT

Italianul Wilfried Gnonto a deschis scorul în minutul 66 pentru Leeds. Plymouth a restabilit egalitatea pe tabelă în minutul 78 prin Brendan Galloway. Leeds a marcat de trei ori în prelungiri prin Summerville, Rutter și autogolul lui Hardie și s-a calificat în „optimi”, unde va da piept cu învingătoarea din meciul Chelsea – Aston Villa.

Tabloul „optimilor” Cupei Angliei: 

  • Blackburn – Newcastle
  • Chelsea/Aston Villa – Leeds
  • Bournemouth – Leicester
  • Bristol/Nottingham – Manchester United
  • Coventry – Maidstone
  • Liverpool – Southampton
  • Wolves – Brighton
  • Luton – Manchester City
ADVERTISEMENT
Tags: