Fotbal international

Timo Werner, Erling Haaland și Lorenzo Pellegrini, pe lista chilipirurilor de pe piața transferurilor! Sumele pentru care pot pleca

12.02.2020 | 09:43
Timo Werner Erling Haaland si Lorenzo Pellegrini pe lista chilipirurilor de pe piata transferurilor Sumele pentru care pot pleca
ADVERTISEMENT

În ultimii ani, fotbaliști importanți au schimbat echipele după ce cluburile au achitat clauzele de reziliere din contract. Dacă Neymar, Kepa, Rodri sau Griezmann au fost transferați pe sume uriașe după activarea clauzelor, jucători precum Erling Haaland sau Timo Werner se pot dovedi adevărate chilipiruri găsite de marile cluburi ale Europei.

Haaland poate schimba din nou echipă, în schimbul a 74.000.000 de euro

Erling Haaland a impresionat pe toată lumea în prima parte a campionatului, reușind să marcheze de 28 de ori în 22 de parte disputate în toate competițiile pentru Salzburg, realizări ce i-au adus transferul la Borussia Dortmund.

ADVERTISEMENT

Atacantul norvegian poate schimba din nou echipa în orice moment, având inclusă în contractul cu Borussia Dortmund o clauză de reziliere în valoare de 74.000.000 de euro, sumă ce nu pare mare dacă sunt luate în considerare evoluțiile lui Haaland și marja sa de creștere la 19 ani.

  • 74.000.000 de euro este clauza de reziliere din contractul lui Haaland cu Dortmund

Timo Werner este al doilea cel mai bun marcator al Bundesligii din acest sezon, la două goluri în spatele lui Robert Lewandowski, iar evoluțiile sale au atras atenția celor mai importante cluburi din Europa.

ADVERTISEMENT

Chiar dacă este deja un atacant consacrat, cu sezoane bune în prima ligă din Germania, Werner poate schimba echipa pentru 60.000.000 de euro, clauza de reziliere din contractul cu RB Leipzig.

  • 60.000.000 de euro este clauza de reziliere din contractul lui Werner cu Leipzig

Într-o echipă aflată în lupta pentru supraviețuire în Premier League, Aston Villa, Jack Grealish a reușit să impresioneze. Mijlocașul ofensiv a marcat șapte goluri și a oferit cinci pase decisive în cele 23 de partide în care a evoluat în campionat, și pare o chestiune de timp până când va pleca de la Villa.

ADVERTISEMENT

Clauza de reziliere a contractului lui Jack Grealish cu Aston Villa se ridică la 50.000.000 de euro, un adevărat chilipir pentru cluburile din Anglia, recunoscute pentru ușurința cu care cheltuie zecile de milioane de euro.

  • 50.000.000 de euro este clauza de reziliere din contractul lui Grealish cu Aston Villa

Unai Nunez, următorul produs de export de la Bilbao

Athletic Bilbao are deja o tradiție pentru jucătorii pe care îi crește și îi vinde pe sume importante. Javi Martinez, Ander Herrera, Aymeric Laporte și Kepa au plecat din Țara Bascilor pe zeci de milioane de euro, iar următorul produs de export al celor de la Bilbao va fi, cel mai probabil, Unai Nunez, fundaș central de 23 de ani.

ADVERTISEMENT

Spaniolul a bifat 16 meciuri în toate competițiile în acest sezon pentru Athletic, reușind să impresioneze prin fizic și tehnică.

  • 30.000.000 de euro este clauza de reziliere din contractul lui Unai Nunez cu Bilbao

Lorenzo Pellegrini este un alt jucător care poate crește mult în următorii ani. Mijlocașul central de la AS Roma este la al cincilea sezon în care evoluează constant în Serie A și, la 23 de ani, are deja 12 selecții în naționala Italiei.

Deși este un fotbalist deja consacrat în Serie A, Lorenzo Pellegrini poate pleca de la Roma pentru doar 30.000.000 de euro, clauza de reziliere din contract. În acest sezon, în cele 16 jocuri în care a evoluat, mijlocașul central a reușit nouă pase decisive și un gol.

  • 30.000.000 de euro este clauza de reziliere din contractul lui Pellegrini cu AS Roma
ADVERTISEMENT