Life

Tipul de cafea care poate provoca probleme de sănătate. Mulți români consumă zilnic această băutură

Tipul de cafea care poate să provoace probleme de sănătate. Băutura este consumată zilnic de mulți români. Avertismentul medicilor.
23.04.2024 | 09:37
Tipul de cafea care poate provoca probleme de sanatate Multi romani consuma zilnic aceasta bautura
Ce tip ce cafea poate provoca probleme de sănătate. Sursa foto: Unsplash/Tye Doring
ADVERTISEMENT

Tipul de cafea, consumat de mulți români, care poate provoca probleme de sănătate. Deși poate părea o variantă mai bună a acestei băuturi, medicii au emis un avertisment.

Tipul de cafea care poate să provoace probleme de sănătate

Printre cele mai consumate și apreciate băuturi din lume se numără cafeaua, cu care mulți români își încep ziua. Această băutură oferă energie și poate fi preparată în funcție de preferințele fiecărei persoane.

ADVERTISEMENT

În ultima perioadă, mulți români beau cafea și în restul zilei, însă fără cofeină. În acest fel, se pot bucura de gustul băuturii fără a-și face griji că vor avea probleme cu somnul.

Această băutură se obține din diverse sortimente de cafea și trece printr-un proces de decofeinizare complex. Este la fel de delicioasă precum cafeaua obișnuită.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, aroma cafelei fără cofeină nu este la fel de puternică, potrivit specialiștilor. Oamenii consumă tot mai multă, lucru confirmat și de reprezentanții cafenelelor din țară.

“Consumul de cafea decofeinizată a crescut destul de mult şi într-un ritm alert. Standardul de cofeină la cafeaua decofeinizată este undeva la 0,1% cofeină în acest tip de cafea.

ADVERTISEMENT

Oamenii consumă foarte multă cafea zilnic şi preferă să mai aleagă şi în a doua partea zilei ceva light fără să le afecteze foarte mult starea lor de spirit”, a spus Dan Posea, barista, potrivit Observator News.

Acest tip ce cafea se obține prin extragerea cofeinei în proporție de 90%. Acest lucru se face ajutorul apei, al dioxidului de carbon sau cu clorura de metilen.

ADVERTISEMENT

Potrivit specialiștilor, persoanele care consumă cafeaua fără cofeină în cantități mari pot avea probleme de sănătate din cauza substanțelor folosite. În schimb, este recomandată cafeaua mai slabă.

“S-a demonstrat că dacă timp de 8 săptămâni regulat cafea fără cofeină, în cazul bărbaţilor în special, scade toleranţa la glucoză.

Dacă vrem musai să bem cafea slabă trebuie să ne luam un americano sau un espresso care este mai mult aromat decât tare şi să-l diluam cu nişte apă”, a explicat dr. Ioana Muşetescu.

ADVERTISEMENT
Adriana a spus secretul intim ținut pe durata căsătoriei cu vedeta internațională: „N-am...
Adriana a spus secretul intim ținut pe durata căsătoriei cu vedeta internațională: „N-am vrut să-l supăr”
De unde poate obține România un munte de bani în loc să crească...
De unde poate obține România un munte de bani în loc să crească taxe și impozite. Expert: „Ne-am permite tot ce avem nevoie”
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris!...
BREAKING NEWS! Simona Halep nu va participa la Jocurile Olimpice de la Paris! Ghinioanele nu se mai termină pentru tenismenă
Greşeala farmaciştilor care eliberau cu neştire Ozempic pe baza a sute de reţete...
Greşeala farmaciştilor care eliberau cu neştire Ozempic pe baza a sute de reţete false. Cum le era păcălită vigilenţa
Mă răsfaţă! Iubita cu 24 de ani mai tânără a lui Arpad Paszkany,...
Mă răsfaţă! Iubita cu 24 de ani mai tânără a lui Arpad Paszkany, viaţă de lux! Destinaţia de vis în care îşi va petrece vara
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
A fost CUTREMUR în ROMÂNIA! L-ați SIMȚIT?
A fost CUTREMUR în ROMÂNIA! L-ați SIMȚIT?
Copiii de bani gata din Târgu Jiu au închiriat o limuzină pentru banchetul...
Copiii de bani gata din Târgu Jiu au închiriat o limuzină pentru banchetul de clasa a VIII -a și au blocat orașul. Imagini uluitoare
Delicioasă și ușor de preparat. Rețetă de plăcintă cu iaurt grecesc și stafide
Delicioasă și ușor de preparat. Rețetă de plăcintă cu iaurt grecesc și stafide
Fosta soție a lui Bordea, mesaj halucinant pe Internet, la un an de...
Fosta soție a lui Bordea, mesaj halucinant pe Internet, la un an de la divorț: „Câteodată îți vine să mori”
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a...
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a fost stabilită. Detalii cu puternic impact emoțional
Cine a fost românca pe care Michael Jackson și-a dorit să o viziteze...
Cine a fost românca pe care Michael Jackson și-a dorit să o viziteze atunci când a venit în România. Înainte de concert, superstarul a mers să o vadă la azil