Life

Peștele care e foarte gustos și la fel de sănătos ca somonul, dar e de 5 ori mai ieftin. Mulți români evită să-l mănânce

Acest pește e la fel de sănătos ca somonul, dar e de 5 ori mai ieftin. Chiar și așa, mulți români încearcă să îl evite pe cât pot.
10.02.2024 | 15:36
Pestele care e foarte gustos si la fel de sanatos ca somonul dar e de 5 ori mai ieftin Multi romani evita sal manance
Peștele care e foarte gustos și la fel de sănătos ca somonul, dar e de 5 ori mai ieftin. Sursă foto: Pinterest / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Există un pește la fel de sănătos ca somonul, dar de 5 ori mai ieftin. Iar deși este foarte gustos, mulți români îl evită. Care e motivul și de ce poate fi o alegere mai bună atât pentru sănătate, cât și pentru buzunar?

Peștele care e foarte gustos și la fel de sănătos ca somonul, dar e de 5 ori mai ieftin

Somonul este un pește considerat o adevărată comoară pentru organism. E bogat în acizi grași și omega-3 și de asemenea, are și un gust aparte. Chiar și așa, unele persoane nu și-l permit.

ADVERTISEMENT

Pe cât de sănătos este, somonul nu are un preț chiar atât de accesibil. Tocmai din acest motiv, multe persoane aleg să își pună pofta în cui. Puțini știu însă că există un pește la fel de sănătos ca somonul, dar și mai ieftin.

Dacă vrei să te bucuri de un pește de asemenea bogat în acizi grași și omega-3, află că poți face asta, cu bani puțini. În cazul în care nu știai, macroul este la fel de sănătos ca somonul și de 5 ori mai ieftin.

ADVERTISEMENT

De ce îl evită românii

Chiar și așa, mulți români evită acest tip de pește din două motive. Primul ar fi faptul că atunci când este gătit, macroul are un miros foarte puternic. De asemenea, alte persoane îl evită tocmai pentru că nu știu ce beneficii are.

Adevărul este că macroul e la fel de sănătos ca somonul. Și chiar nu merită să îl evităm, având în vedere avantajele sale. Poate fi cumpărat atât proaspăt, cât și congelat și poate fi preparat în diferite moduri.

ADVERTISEMENT

Macroul, la fel ca și somonul, poate fi făcut pe plită sau la cuptor. Totodată, el poate fi prăjit. E chiar foarte gustos atunci când e preparat cum trebuie și de asemenea, ne protejează și buzunarul.

Spre exemplu, un macrou întreg de 1 kilogram congelat costă 29,99 lei. Asta în condițiile în care doar 200 de grame de somon norvegian congelat se vinde cu 30 de lei. După un calcul simplu, economism câteva zeci de lei dacă facem alegerea mai rezonabilă.

ADVERTISEMENT

Și nu doar macroul e mai sănătos ca somonul și mai ieftin. Codul de asemenea e bogat în omega-3 și este mai accesibil la preț. Chiar și așa, nu multe persoane poate știau acest lucru.

ADVERTISEMENT