Life

Titi Aur avertizează. La ce riscuri se supun șoferii care aleg să circule cu mașinile murdare

Titi Aur trage un semnal de alarmă. Pericolele pe care șoferii aleg să le ignore atunci când pleacă la drum cu mașinile murdare
17.01.2024 | 09:51
Titi Aur avertizeaza La ce riscuri se supun soferii care aleg sa circule cu masinile murdare
Titi Aur, recomandări pentru șoferii care pleacă la drum cu mașina murdară. Sursa foto: Facebook, Pixabay
ADVERTISEMENT

Titi Aur este unul dintre cei mai cunoscuți specialiști din România atunci când vine vorba de condusul defensiv. Acesta nu doar că se dedică lumii motoarelor ci, ori de câte ori are ocazia, vine cu sfaturi prețioase pentru șoferi. De cele mai multe ori, Titi Aur punctează probleme de care se izbesc mulți posesori de autoturisme.

Ce trebuie să știe șoferii care pleacă la drum cu mașinile murdare

Titi Aur este un nume sonor în lumea pasionaților de mașini și motoare. De-a lungul timpului, acesta și-a consolidat o carieră extrem de relevantă în domeniu. Drept urmare, acum a devenit un exemplu pentru mii de șoferi.

ADVERTISEMENT

Recent, aceasta a fost invitatul DC News la emisiunea ”De ce conducem”. Acolo, acesta a abordat una dintre cele mai comune probleme de pe străzile din România. Și anume, mașinile murdare cu care aleg unii șoferi să plece la drum.

Dincolo de aspectul inestetic, Titi Aur a subliniat faptul că este un adevărat pericol pentru ca cineva să circule cu automobilul murdar. În primul rând, gradul de vizibilitate este unul mult mai redus.

ADVERTISEMENT

Specialistul în conducere defensivă a subliniat faptul că un parbriz murdar poate duce la producerea de accidente. De multe ori, în trafic, aceasta a observat șoferi care se chinuiau să fie atenți și să observe traficul prin parbrizul murdar.

Cât de mult poate afecta o mașină murdară traficul

În al doilea rând, o mașină curată nu punctează doar la capitolul estetic, ci și va ajuta vopseaua să reziste mult mai mult. Dacă vopseaua arată mereu ca nouă, are nevoie de cât mai puține intervenții. Drept urmare, bugetul alocat unor astfel de retușuri va fi unul semnificativ mai mic.

ADVERTISEMENT

În plus, se pare că, potrivit unor studii realizate în Marea Britanie, gradul de murdărie de pe mașină influențează modul în care aceasta funcționează. O mașină murdară va circula mult mai greu decât una curată.

Concluziile studiului au arătat că o mașină curată consumă cu 10% mai puțin combustibil decât o mașină murdară. Cu alte cuvinte, aerodinamica ei de îmbunătățește considerabil deoarece nu este acoperită de praf.

ADVERTISEMENT

Titi Aur nu a uitat să puncteze aspectul legat de educația pe care o au românii atunci când vine vorba de mașinile pe care le conduc. Specialistul a subliniat anumiți factori care sunt definitorii pentru a descrie posesorii de automobile din România.

Potrivit acestuia, niciodată nu se va putea compara o țară precum Marea Britanie cu România. Peste hotare, șoferii au un cult al mașinilor și știu mult mai bine cum să aibă grijă de ele. Aceste aspecte se reflectă cel mai mult în modul în care își aleg mașinile și cum se pregătesc constant pentru a fi șoferi buni.

ADVERTISEMENT
Tags: