Life

Titi Aur: ”Lucru banal, dar important”. Greșeala pe care mulți șoferi o fac înainte de a pleca cu mașina la drum

La ce trebuie să fie atenți toți șoferii înainte de a urca la volan. Sfaturile lui Titi Aur pentru posesorii de permis de conducere
03.01.2024 | 16:56
Titi Aur Lucru banal dar important Greseala pe care multi soferi o fac inainte de a pleca cu masina la drum
Titi Aur, sfaturi prețioase pentru toți șoferii. Sursa foto: Facebook, Pixabay
ADVERTISEMENT

Titi Aur este unul dintre cele mai cunoscute nume din domeniul auto și un fost pilot de raliuri care nu mai are nevoie de nicio prezentare. În prezent, acesta deține celebra academie auto care îi poartă numele și oferă informații prețioase șoferilor care vor să nu aibă probleme la volan.

Titi Aur, sfaturi de preț pentru toți șoferii

Oricât de experimentat ar fi un șofer, sezonul de iarnă poate fi unul problematic. Însă, nu doar în sezonul rece pot apărea probleme la mașină, ceea ce face ca deplasarea să fie îngreunată. Tocmai de aceea, expertul în conducere defensivă, Titi Aur a oferit tuturor șoferilor o serie de sfaturi prețioase pe care să le pună în aplicare înainte de a pleca la drum.

ADVERTISEMENT

Unul dintre cele mai importante aspecte în planificarea unei deplasări cu mașina este timpul. De obicei, mulți șoferi trec peste acest pas, deși este unul dintre cele mai importante elemente de siguranță. Planificarea timpul alocat unei deplasări poate să difere în funcție de vreme, de starea de oboseală, dar și de numărul de persoane din mașină.

Deși poate părea ciudat, ocupanții din mașină joacă un rol foarte important. Aceștia nu influențează mecanic autoturismul, dar pot influența timpul. Fiecare dintre persoanele din mașină poate avea anumite nevoie care pot schimba durata deplasării.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Titi Aur a mai declarat în emisiunea ”DC Conducem” că foarte important, înainte de a pleca la drum, este verificarea atentă a mașinii. O singură tură în jurul ei este suficientă pentru a observa dacă ceva este în neregulă. Trebuie verificat, cu alte cuvinte, dacă mașina este întreaga.

Ce trebuie să facă orice șofer după ce s-a urcat la volanul mașinii

Apoi, odată ce șoferul s-a urcat la volan, potrivit lui Titi Aur, acesta trebuie să mai țină cont de câteva aspecte. Niciodată nu trebuie să plece la drum până nu își reglează scaunul, oglinzile și volanul.

ADVERTISEMENT

Titu Aur îi sfătuiește pe șoferi să urmărească mereu trei lucruri atunci când s-au urcat la volan. Primul și cel mai important aspect este o vizibilitate optimă. Apoi, orice șofer trebuie să se asigure că ajunge la comenzile de pe bordul mașinii.

Ultimul, dar nu cel din urmă aspect important este legat de poziția corectă la volan. Scaunul trebuie reglat în așa fel încât poziția să fie una comodă. Șofatul să se realizeze normal, nu într-o poziție chinuită.

ADVERTISEMENT

Pentru ca deplasarea cu mașina să se realizeze în condiții de siguranță, nu este suficientă doar respectarea acestor pași. Extrem de importante sunt și cunoștințele de șofat pe care cel de la volanul mașinii le are.

Titi Aur consideră că fiecare șofer trebuie să știe cum să schimbe vitezele mașinii în funcție de eficiența motorului, dar și cum să frâneze să evite un pericol, dar în așa fel încât să nu-i deranjeze pe cei din mașină.

ADVERTISEMENT
Tags: