Sport

Titlul după nouă ani! Nouă lucruri care certifică superioritatea FCSB-ului în acest sezon. Analiză Fanatik

FCSB a învins la Farul, 1-0, și, cu opt etape înainte de final, este considerată campioană, în proporție de 90 %. Procentul poate crește substanțial după etapa viitoare, când întâlnește, pe teren propriu Universitatea Craiova, în fața căreia are acum șapte puncte în clasament.
01.04.2024 | 11:02
Titlul dupa noua ani Noua lucruri care certifica superioritatea FCSBului in acest sezon Analiza Fanatik
Titlul după nouă ani! Nouă lucruri care certifică superioritatea FCSB-ului în acest sezon. ANALIZĂ FANATIK // Foto Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Dacă lucrurile merg așa cum visează toți suporterii FCSB, roș-albaștrii pot deveni campioni chiar de Paște, adică după etapa a 8-a, ceea ce ar îndeplini visul de o viață al patronului Gigi Becali.

FCSB, aproape de titlu după nouă ani

Ar fi primul titlu după o pauză de nouă ani și dincolo de implicarea adesea cu accente abuzive a patronului Gigi Becali în alcătuirea echipei, FCSB a arătat totuși o superioritate evidentă în cea mai mare parte a acestui sezon.

ADVERTISEMENT

În primul rând, FCSB a practicat un joc mult mai economicos, semnănând cumva cu CFR Cluj din perioada lui Dan Petrescu, apoi a avut câțiva fotbaliști care și-au ridicat mult valoarea în acest sezon (Olaru, Coman, Șut – oameni de națională), a adus poate cel mai puternic fundaș central din Superligă (Ngezana) și a repatriat un fotbalist valoros (Băluță).

La nouă ani de la ultimul titlu roș-albastru, câștigat în 2015, sub comanda lui Costel Gâlcă, FANATIK îți prezintă nouă lucruri, care, statistic, confirmă superioritatea FCSB-ului în acest sezon.

ADVERTISEMENT

Nouă lucruri care certifică superioritatea FCSB-ului în acest sezon

1. FCSB a înscris cel puţin un gol în 28 dintre cele 32 de jocuri disputate în campionatul actual, cele mai multe dintre toate competitoarele.

2. FCSB are primii doi marcatori ai campionatului: Florinel Coman – 15 goluri și Darius Olaru – 14 goluri.

ADVERTISEMENT

3. FCSB are unul dintre cele mai longevive staff-uri tehnice din Superliga României. Cuplul Charalambous – Pintilii a împlinit un an pe banca tehnică. Doar Hagi (Farul), Dorinel Munteanu (Oțelul) și Măldărășanu (Hermannstadt) sunt mai vechi în funcție.

4. FCSB s-a bazat în campionat pe un singur portar, Târnovanu fiind integralist în toate cele 32 de partide, care a primit cele mai puține goluri în acest sezon – 29. Târnovanu a avut 14 meciuri în care nu a primit gol.

ADVERTISEMENT

5. FCSB are în lot cel mai experimentat fotbalist român în activitate – Vlad Chiricheș, cu 75 de selecții la națională, a căruit valoare s-a văzut aseară, când a jucat foarte bine după o pauză de șapte luni.

6. FCSB are cel mai valoros lot din Superliga României, cotat, potrivit transfermarkt.de, la 32,45 milioane de euro, cu zece milioane de euro mai mult decât Rapid și CSU Craiova, care ocupă pozițiile următoare.

7. FCSB are primii doi cel mai bine cotați fotbaliști din Superliga României – Olaru (6,5 milioane de euro) și Coman (6 milioane de euro), la mare distanță de locul trei, ocupat de Mitriță (3,2 milioane de euro).

8. FCSB a avut cei mai mulți fotbaliști în echipa sezonului regulat – 4 (Târnovanu, Ngezana, Olaru, Fl. Coman). Rapid a avut trei (Braun, Iacob, Rahmani), CFR Cluj – 2 (Otele, Muhar), CSU Craiova – 2 (Mitriță, Bancu).

9. FCSB are, după mult timp, o medie a lotului sub 25 de ani. Cu 24, 8 ani este a treia cea mai tânără echipă din campionat, după CSU Craiova – 24,5 ani și Petrolul – 24,7 ani.

ADVERTISEMENT
1.87 este cota BETANO pentru o victorie a celor de la FCSB cu Universitatea Craiova