Sport

Todd Boehly nu se mai oprește! Patronul lui Chelsea a cumpărat un alt club din Top 5 campionate ale Europei

Todd Boehly își mărește imperiul. Actualul patron al lui Chelsea a cumpărat un alt club din Top 5 campionate ale fotbalului european.
23.06.2023 | 13:55
Todd Boehly nu se mai opreste Patronul lui Chelsea a cumparat un alt club din Top 5 campionate ale Europei
Todd Boehly a cumpărat un alt club de tradiție din Europa. Foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Todd Boehly, patronul lui Chelsea, a cumpărat un procent de 100% din acțiunile clubului Strasbourg din Ligue 1. Omul de afaceri are în plan ca formația de pe Stamford Bridge să-și trimită jucătorii de perspectivă în Hexagon pentru dezvoltare.

Todd Boehly a cumpărat un alt club din Top 5 campionate ale Europei

După modelul implementat de Manchester City, Todd Boehly și consorțiul BlueCo vor să dețină mai multe cluburi de fotbal. Potrivit cotidianului francez Foot Mercato, omul de afaceri american a cumpărat în întregime acțiunile clubului Strasbourg.

ADVERTISEMENT

În sezonul precedent, formația din Ligue 1 a încheiat pe locul 15 în campionat. Informația a fost confirmată de un comunicat emis de BlueCo. Consorțiul care o finanțează pe Chelsea se arată entuziasmat de noul proiect din Franța.

„Este o onoare pentru noi să facem parte din acest club istoric. Vrem să continuăm istoria acestui club împreună cu Marc Keller (n.r. – președintele lui Strasbourg) și cu echipa lui, cei care au făcut o treabă excelentă.

ADVERTISEMENT

Această investiție va întări prezența noastră în fotbalul european, pe lângă investițiile pe care le facem la Chelsea”, se arată în comunicatul emis de BlueCo. Olympique Lyon, Sochaux sau Bordeaux au fost pe lista lui Todd Boehly pentru a investi, însă cluburile franceze au refuzat.

Chelsea, sezon ratat sub finanțarea lui Todd Boehly

Todd Boehly a preluat-o pe Chelsea la finalul sezonului 2021/2022 de la Roman Abramovich. Oligarhul rus a fost forțat de instituțiile britanice să cedeze clubul, în urma unor posibile legături cu Vladimir Putin după invazia Rusiei asupra Ucrainei.

ADVERTISEMENT

În ciuda primelor două ferestre de transferuri, în care Todd Boehly a cheltuit peste 600 de milioane de euro, Chelsea a avut parte de un sezon ratat. Echipa de pe Stamford Bridge s-a confruntat cu numeroase probleme după demiterea lui Thomas Tuchel. Venirile lui Graham Potter și Frank Lampard nu au îmbunătățit situația, iar Chelsea a terminat pe locul 12 în Premier League.

Todd Boehly i-a plătit suma de 4,17 miliarde de euro lui Roman Abramovich pentru a cumpăra Chelsea. Conform Forbes, Todd Boehly are o averă estimată în jurul a 5,3 miliarde de euro. Americanul conduce Chelsea alături de un fond de investiții din Statele Unite.

ADVERTISEMENT

Cu el la vârf, Chelsea a intrat în istorie cu cel mai scump transfer făcut vreodată în Premier League. La începutul anului, clubul de pe Stamford Bridge l-a transferat pe Enzo Fernandez pentru suma record de 121 de milioane de euro.

ADVERTISEMENT