Sport

E oficial! Todd Boehly este noul patron al lui Chelsea! Mesajul americanului după ce s-a instalat proprietar pe Stamford Bridge

Consorţiul condus de omul de afaceri american Todd Boehly a semnat un acord pentru achiziționarea clubului Chelsea, aflat în proprietatea lui Roman Abramovich.
30.05.2022 | 22:01
E oficial Todd Boehly este noul patron al lui Chelsea Mesajul americanului dupa ce sa instalat proprietar pe Stamford Bridge
Consorţiul condus de omul de afaceri american Todd Boehly a semnat un acord pentru achiziționarea clubului Chelsea, aflat în proprietatea lui Roman Abramovich. Sursă foto: si.com
ADVERTISEMENT
30-05-2022
19:01

Procesul de vânzare al clubului Chelsea s-a încheiat

Clubul englez Chelsea a anunţat că procesul de vânzare a acestuia către omul de afaceri american Todd Boehly şi consorţiul său de investitori a fost finalizat şi că nu mai aparţine miliardarului rus Roman Abramovich.

”Consorţiul condus de Tedd Boehly, preşedinte şi director general al Eldridge, şi Clearlake Capital Group au anunţat astăzi că transferul de proprietate asupra Chelsea Football Club este încheiat”, este comunicatul oficial postat pe site-ul oficial al grupării londoneze.

La scurt timp după anunț, omul de afaceri american a dat prima declarație ca patronul al lui Chelsea. ”Suntem onorați să devenim noii deținători ai clubului Chelsea. Suntem dedicați 100%, în fiecare minut, din fiecare meci. Viziunea noastră în calitate de deținători ai clubului este clară: vrem să-i facem mândri pe suporteri.

Pe lângă dorința noastră de a dezvolta academia și de a aduce tinere talente, planul este să investim în echipă pe termen lung și să construim pe fundația istoriei succes a lui Chelsea. Vreau să mulțumesc personal miniștrilor și oficialilor din Guvern, dar și oficialilor Premier League pentru că au făcut posibil acest lucru”, a declarat Boehly.

28-05-2022
19:40

Abramovich, mesaj de dragoste pentru Chelsea

În ziua în care Chelsea a anunțat oficial că Todd Boehly este noul proprietar al clubului, miliardarul Roman Abramovich a dat un comunicat oficial în care și-a luat la revedere de la gruparea londoneză.

”Au trecut aproape trei luni de când am anunţat intenţia mea de a vinde Chelsea FC. În această perioadă, echipa a muncit mult pentru a găsi custodele potrivit pentru Chelsea FC care să se afle în cea mai bună poziţie pentru a conduce clubul în noul său capitol.

Calitatea de proprietar al clubului vine cu o mare responsabilitate. De când am venit la Chelsea în urmă cu aproape 20 de ani, am văzut ce poate reuşi acest club.

Scopul meu a fost să mă asigur că următorul proprietar are o mentalitate care va ajuta echipele masculină şi feminină să obţină succese şi dorinţa de a continua dezvoltarea altor aspecte cheie ale clubului, cum sunt academia şi activitatea vitală a Fundaţiei Chelsea.

Sunt mulţumit că această căutare s-a încheiat cu succes. Le urez succes noilor custozi, atât pe teren cât şi în afara terenului. A fost onoarea vieţii mele să fiu parte a acestui club. Le mulţumesc tuturor foştilor şi actualilor jucători, membri ai stafului şi bineînţeles fanilor pentru aceşti ani incredibili.

Sunt mândru de faptul că milioane de oameni vor beneficia, ca urmare a succeselor noastre obţinute împreună, de noua fundaţie caritabilă. Aceasta este moştenirea pe care am creat-o împreună. Mulţumesc. Roman”, este mesajul lui Abramovich, postat pe site-ul oficial al clubului Chelsea.

28-05-2022
08:28

Todd Boehly este noul patron al lui Chelsea

Chelsea a anunțat printr-un comunicat de presă pe site-ul clubului că mutarea a fost perfectată și actele vor fi finalizate pe data de 30 mai. 

Londonezii intră astfel într-o nouă eră, iar Todd Boehly are planuri și mai ambițioase decât miliardarul Roman Abramovich.

25-05-2022
15:03

Guvernul e de acord cu vânzarea clubului Chelsea

Guvernul britanic a autorizat vânzarea clubului Chelsea Londra, care s-a aflat în proprietatea oligarhului rus Roman Abramovich din 2003.

”Aseară, târziu, guvernul a ajuns la o poziție în care să putem emite o licență care să permită vânzarea clubului de fotbal Chelsea. După sancționarea lui Roman Abramovich, guvernul a muncit din greu pentru a se asigura că Chelsea Football Club poate continua să joace fotbal.

Dar întotdeauna am fost clar că viitorul pe termen lung al clubului ar putea fi asigurat doar sub un nou proprietar. Vom începe acum procesul pentru a ne asigura că veniturile din vânzare sunt folosite pentru cauze umanitare în Ucraina, sprijinind victimele războiului.

Pașii de astăzi vor asigura viitorul acestui important bun cultural și vor proteja fanii și comunitatea mai largă din fotbal. Am fost în discuții cu parteneri internaționali relevanți pentru licențele necesare și le mulțumim pentru toată cooperarea lor”, se arată într-un comunicat al Guvernului, conform The Guardian.

Presa engleză susține că nou proprietar al londonezilor, Todd Boehly, este pregătit să-i pună pe masă lui Thomas Tuchel impresionanta sumă de 200 de milioane de lire sterline pentru perioada de transferuri din această vară.

Primele nume de jucători doriți pe Stamford Bridge din sezonul viitor sunt cele ale lui Jules Kounde, Josko Gvardiol și Raheem Sterling.

25-05-2022
07:07

Premier League și-a dat acordul pentru preluarea clubului de către miliardarul Todd Boehly

Premier League a aprobat preluarea lui Chelsea de către un consorţiu condus de miliardarul american Todd Boehly, în schimbul sumei de 4,25 miliarde de lire sterline (aproximativ 5 miliarde de euro), după cum anunță BBC.

Liga profesionistă engleză a transmis că mutarea a trecut testul proprietarilor şi directorilor. Pentru ca tranzacția să fie încheiată, Guvernul Marii Britanii trebuie să elibereze licenţa de vânzare necesară.

Potrivit unor surse citate de BBC, preluarea lui Chelsea se va finaliza miercuri, 25 mai, iar Todd Boehly (46 de ani), patronul echipei americane de baseball LA Dodgers, va deveni noul propietar al clubului de pe Stamford Bridge.

 

Magnatul rus în vârstă de 55 de ani a fost nevoit să pună la vânzare gruparea de pe Stamford Bridge, după ce a primit mai multe interdicții în Marea Britanie după începerea războiului din Ucraina, fiind considerat un apropiat al președintelui Vladimir Putin.

Chelsea va fi achiziționată de consorțiul condus de Todd Boehly

Lista celor care și-au dorit să ajungă patroni la Chelsea a fost una mare, însă, în final, doar câțiva au fost luați în considerare de banca comercială americană Raine Group, cea care a fost mandată de Abramovich să se ocupe de vânzare.

ADVERTISEMENT

După analize amănunțite, cel care a primit prima șansă de a achiziționa clubul Chelsea a fost consorțiul condus de americanul Todd Boehly. Conform site-ului oficial al grupării londoneze, oferta omului de afaceri, în valoare de 4,25 miliarde de lire sterline, a fost acceptată și urmează să fie aprobată de Guvernul britanic.

Din consorțiul condus de Boehly, care deţine franciza Los Angeles Dodgers (MLB) şi acțiuni la Los Angeles Lakers (NBA), mai fac parte Clearlake Capital, Mark Walter, asociat și el la LA Dodgers și coproprietar la Los Angeles Sparks (WNBA), și omul de afaceri elvețian Hansjoerg Wyss.

ADVERTISEMENT

Când se va încheia tranzacția

Din această sumă, 2,5 miliarde de lire sterline vor fi folosite pentru cumpărarea efectivă a acțiunilor clubului, iar banii vor fi depuși într-un cont bancar înghețat din Marea Britanie, cu intenția de a fi donați pentru cauze caritabile, așa cum a anunțat deja Roman Abramovich.

Însă, va fi necesară o aprobare din partea Guvernului britanic pentru ca veniturile să fie transferate din acest cont bancar. Banii ar putea fi folosiți pentru ajutarea Ucrainei să-și refacă infrastructura după ce se va încheia războiul cu Rusia.

ADVERTISEMENT

Noii proprietari ai lui Chelsea s-au angajat ca restul de bani, 1,75 miliarde de lire sterline, să fie folosiți în investiții suplimentare în beneficiul clubului. Asta include investiții în stadionul Stamford Bridge, în Academie, în echipa feminină, în arena Kingsmeadow, unde joacă fetele și formația U23, și o finanțare continuă pentru Fundația Chelsea.

Tot ce lipseşte este acordul Guvernului britanic şi al Premier League de a ratifica vânzarea. Este de așteptat ca vânzarea efectivă să se realizeze până la finalul lunii mai, atunci când licenţa deţinută Chelsea pentru a evolua în Premier League va expira, din cauza sancţiunilor luate de autorităţile britanice împotriva oligarhilor ruşi.

ADVERTISEMENT

Unde merg banii din vânzarea clubului Chelsea

Premierul Boris Johnson este tot mai tentat să ia în considerare posibilitatea de a dona o parte din banii obţinuți din vânzarea clubului Chelsea fotbalului de bază din Marea Britanie, însă majoritatea va merge tot pentru susţinerea Ucrainei.

Politicianul doreşte ca suma să meargă către o fundaţie care să ajute Ucraina să se refacă în urma invaziei ruse, însă există îngrijorări cu privire la formalităţile de punere în aplicare atât de repede a unei astfel de iniţiative.

Fostul vicepreşedinte al clubului Arsenal, David Dein, le-a scris miniştrilor cerând ca 750 de milioane de lire sterline din vânzare să fie destinate fotbalului de bază din Marea Britanie, cu accent pe îmbunătăţirea a 20.000 de suprafeţe de joc, construirea a peste 1.000 de terenuri artificiale şi renovarea vestiarelor

ADVERTISEMENT