Sport

Tomas Ryde merge în instanţă după ce a fost dat afară de la cârma naţionalei de handbal: “A fost demis abuziv din funcţia de selecţioner!”

09.01.2020 | 13:07
Tomas Ryde merge in instanta dupa ce a fost dat afara de la carma nationalei de handbal A fost demis abuziv din functia de selectioner
ADVERTISEMENT

Tomas Ryde a fost destituit din funcţia de selecţioner al echipei naţionale de handbal feminin. Comisia Tehnică întrunită să analizeze prestaţia naţionalei la Campionatul Mondial din Japonia a votat pentru demiterea selecţionerului cu 7 voturi pentru şi 4 împotrivă. Suedezul nu va pleca de la naţională pe cale amiabilă şi şi-a angajat un avocat. 

Tomas Ryde merge în instanţă după ce a fost dat afară de la cârma naţionalei de handbal: “Mod abuziv în care a fost demis”

De altfel, Tomas Ryde lăsa de înţeles într-o postare pe Facebook că îşi va căuta dreptatea în instanţă: “Narcisa Ciobanu, vei avea de făcut muncă pentru mine”, a fost mesajul lui Ryde. Iar imediat după acest anunţ al suedezului, avocatul Narcisa Ciobanu a anunţat că, în mod oficial, Tomas Ryde va fi clientul reprezentat de ea:

ADVERTISEMENT

„Oficial, de aseară (n.r. 8 ianuarie), domnul Tomas Ryde, antrenorul lotului național de handbal feminin al României – recent demis, este clientul cabinetului meu. Onoarea de a lucra cu domnia sa, dar și mediatizarea acestei demiteri (o efervescență generată inclusiv de faptul că handbalul încă aduce performanțe reale țării noastre) nu mă împiedică să analizez la rece lucrurile, chiar dacă mandatul meu vizează acordarea de asistență și reprezentare juridică, în vederea corectării acestui derapaj.

Nu voi vorbi despre cei 37 de ani de antrenorat ai domniei sale și nici despre rezultatele obținute de-a lungul timpului care îl recomandă și îl vor recomandă mereu, ci despre modul abuziv în care a fost demis din funcția de antrenor al Echipei naționale de handbal a României, de către Subcomisia tehnică feminină de seniori care nu avea atribuții în acest sens.

ADVERTISEMENT

“Ne aflăm în față unui vădit abuz în care o comisie, fără atribuții în această direcție, îl demite pe antrenorul lotului național de senioare”

Această subcomisie face parte din cadrul Comisiei Centrale Tehnico-Metodice care, printre alte atribuții, propune spre aprobare Consiliului de Administrație colectivele tehnice ale loturilor naționale de cadeți, juniori și tineret, precum și criteriile și profilul antrenorilor loturilor naționale de cadeți, juniori și iar tineret. Dar… domnul Ryde era antrenorul lotului de SENIOARE!

Așadar, ne aflăm în față unui vădit abuz în care o comisie, fără atribuții în această direcție, îl demite pe antrenorul lotului național de senioare. Mă rog, continuând pe același raționament (injust și ineficient), știm deja că acest Consiliu de Administrație a fost un fel de moașă comunală ceva ani, având în vedere că în lipsa unei Comisii Centrale de Apel, într-o perioadă, apelurile erau judecate tot de Consiliul de Administrație. România… eternă și fascinantă, nu?!”, a comunicat avocatul Narcisa Ciobanu.

ADVERTISEMENT

Ryde, reacţie surpriză: “După 37 de ani de antrenorat am fost concediat!”

Tomas Ryde a reacţionat pe reţelele de socializare după demiterea sa de la cârma naţionalei României: “După 37 de ani de antrenorat am fost concediat. După o şedinţă a Comisiei Tehnice de 3 ore şi 17 minute s-a decis să nu mai fiu antrenorul naţionalei.

Ce strategie trebuie adoptată pentru calificarea la Jocurile Olimpice și Campionatele Europene și cine ar trebui să o elaboreze nu se știe încă. România are handbaliste fantastice.

ADVERTISEMENT

Sunt fericit că am fost antrenorul Cristinei Neagu și a celorlalte fete. Șanse de calificare la Jocurile Olimpice există. Viața continuă. Fii amabil și deschis!”, a fost mesajul lui Tomas Ryde.

Noul selecţioner se va alege dintre cele patru nume propuse de Comisia Tehnică: Bogdan Burcea, Florentin Pera, Adrian Vasile şi Aurelian Roşca. Din informaţiile FANATIK, Bogdan Burcea este creditat cu cele mai mari şanse să preia naţionala.

  • 59 de ani are Tomas Ryde
  • 8 luni de contract mai avea Ryde contract cu naţionala, scadent după Jocurile Olimpice
ADVERTISEMENT