News

Toni Greblă este noul prefect al Capitalei. Alexandra Văcaru, eliberată din funcţie

Toni Greblă a fost numit, miercuri, prefect al Capitalei, în locul Alexandrei Văcaru, care a fost eliberată din funcție. Cu ce s-a mai ocupat Toni Greblă în trecut?
04.05.2022 | 18:56
Toni Grebla este noul prefect al Capitalei Alexandra Vacaru eliberata din functie
Toni Greblă, numit prefect al Capitalei. Ce funcții a mai ocupat în trecut. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Schimbări la conducerea Prefecturii Capitalei. Alexandra Văcaru a fost eliberată din funcţia pe care o deținea din octombrie 2021, fiind înlocuită cu Toni Greblă.

Toni Greblă, noul prefect al Bucureștiului. Alexandra Văcaru a ocupat funcția din octombrie 2021

Anunțul modificărilor de la Prefectura Bucureștiului a fost făcut de Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului. Tot acesta a anunțat că s-au eliberat din funcții și doi subprefecţi din Brăila şi Suceava.

ADVERTISEMENT

Alexandra Văcaru l-a înlocuit în octombrie 2021 pe Alin Stoica, propus de USR-PLUS. Acesta a fost demis pe fondul scandalului din fosta coaliție de guvernare PNL-USR, scrie News.ro

Cine este Toni Greblă, noul prefect al Capitalei. Ce funcție a ocupat în Guvernul Dăncilă și în justiție

În trecut, Toni Greblă a fost senator PSD, în legislatura 2008-2012. În Guvernul Dăncilă, acesta a ocupat fotoliul de secretar general.

ADVERTISEMENT

Toni Greblă a lucrat și în justiție. Între 2013 și 2015 a fost judecător la Curtea Constituțională a României. Tot în anul 2015, noul prefect al Bucureștiului a avut probleme cu legea.

Procurorii DNA l-au trimis în judecată pentru trafic de influenţă. Mai exact, că a sprijinit exporturi ilegale în Rusia în plin embargou impus de Moscova.

ADVERTISEMENT

Prin acțiunea contra legii, Toni Greblă şi-a ajutat finul, care este afacerist în Gorj. Mai mult, la schimb, Toni Greblă a pretins și primit o maşină în valoare de 56.000 de euro. Pe lângă asta, fostul judecător a primit și rochii pentru soţie.

De asemenea, Toni Greblă este acuzat că și-a dobândit funcția de senator în urma unor sume investite în petreceri pentru romii din Gorj. Până în 100.000 de euro ar fi scos din buzunare actualul prefect, asfel încât finul lui să aibă contacte cu autoritățile din zonă.

ADVERTISEMENT

În anul 2018, Toni Greblă a fost achitat de Înalta Curte de Casație și Justiție. Totodată, ÎCCJ a hotărât și să-i ridice sechestrul. Un an mai târziu, în 2019, Toni Greblă a fost achitat în mod definitiv.

ADVERTISEMENT