Sport

Toni Petrea oferă rețeta succesului pe banca Chindiei. ”Muncă, atitudine, caracter din partea jucătorilor”

Toni Petrea a dezvăluit care sunt ingredientele prin care Chindia s-a impus, 1-0, contra lui FC U Craiova, obținând al treilea succes la rând sub conducerea sa.
10.10.2022 | 20:56
Toni Petrea ofera reteta succesului pe banca Chindiei Munca atitudine caracter din partea jucatorilor
Sub conducerea lui Toni Petrea, Chindia s-a metamorfozat și a izbutit să bifeze trei succese la rând. Foto: SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

Chindia a renăscut sub conducerea lui Toni Petrea. A mers mai departe în Cupă, cu o victorie în fața lui CSA Steaua, și a învins, în campionat, Rapidul, iar acum, pe FC U Craiova. Tehnicianul a dezvăluit care sunt secretele acestui procentaj 100%, dar și ce își dorește de la elevii săi.

”Vreau să avem mai mult posesia”, este dorința lui Toni Petrea

Chindia a blocat-o excelent pe FC U Craiova. Și a izbutit să obțină al doilea succes consecutiv în SuperLiga, părăsind ultima poziție a clasamentului.

ADVERTISEMENT

Care este secretul renașterii târgoviștenilor? ”Nu este niciun secret. Muncă, atitudine, caracter din partea jucătorilor. Au făcut risipă enormă de efort. Au alergat, au muncit pentru fiecare minge.

Suntem o echipă în căutare de puncte, disperată după puncte, și trebuie să ne agățăm de fiecare minge, de fiecare situație pe care o avem.

ADVERTISEMENT

Și în seara aceasta, la fel ca și în meciul trecut, cu Rapidul, cred că am făcut un joc bun. Și este o victorie meritată, cred eu”, spune Toni Petrea.

Tehnicianul afirmă, în egală măsură, că este foarte mulțumit de modul în care jucătorii săi au pus în aplicare mesajele transmise la antrenamente.

ADVERTISEMENT

”Studiem adversarii, dar important este ceea ce înțeleg ei și cum transpun în teren ceea ce lucrăm în antrenamente. Căutăm să fim o echipă cât mai scurtă, cât mai compactă, să nu dăm spații adversarilor.

Știam că întâlnim un adversar căruia îi place să paseze, care are calitatea de a scoate oameni din joc, mai ales pe atacuri poziționale. Așa au înscris multe goluri.

ADVERTISEMENT

Drept dovadă că au înțeles mesajele pe care le-am transmis toată săptămâna, s-au grupat foarte bine și au închis toate culoarele”, a spus Petrea.

Cum vede Toni Petrea viitorul Chindiei?

Toni Petrea spune că este mulțumit de modul în care echipa joacă pe contraatac. Dar că își dorește ca jucătorii săi să progreseze la capitolul posesie.

”Fiecare antrenor are metodele lui, filosofia lui de joc, și modul de a se exprima în fața jucătorilor. Important este să te faci înțeles de către ei. Iar ei când intră în teren să pună în aplicare lucrurile acestea.

Lucrăm la antrenament, încercăm să ne perfecționăm zi de zi. Le-am transmis că suntem pe ultima poziție și că nu avem altă variantă, trebuie să punem capul în pământ și să municim, să ne antrenăm cât mai bine. Iar la meciuri să ne prezentăm ca o echipă.

Campionatul este lung, mai sunt multe meciuri, multe puncte puse în joc. Important este ca noi să creștem de la meci la meci, să nu ne culcăm pe o ureche, cum se spune, și să ne mulțumim cu puțin.

Asta încerc să le transmit la fiecare discuție pe care o am cu ei, la fiecare antrenament, să-și dorească mult mai mult. Pentru că, uitați, dovedesc că au valoare și calitate pentru a putea câștiga meciuri cu orice echipă.

Îmi doresc și mai mult de la ei. Chiar le-am spus și la meciul cu Rapid și înainte de acest joc. Vreau să avem mult mai mult posesia.

Sunt un antrenor căruia îi place posesia și sper să ne perfecționăm și din acest punct de vedere. Dar, într-adevăr, și contraatacul este o armă foarte bună, pentru că dispunem de jucători care pot valorifica aceste atacuri”, a dezvăluit Petrea.

ADVERTISEMENT