Life

Alimentele pe care nu e bine să le consumi la micul dejun. Pot provoca probleme digestive

Alimentele care nu trebuie consumate la micul dejun. Multe persoane le preferă, dar pot să provoace probleme de sănătate.
22.11.2023 | 08:20
Alimentele pe care nu e bine sa le consumi la micul dejun Pot provoca probleme digestive
Ce alimente să eviți la micul dejun. Sursa foto: Unsplash/Davey Gravy
ADVERTISEMENT

Alimentele pe care e bine să le eviți la micul dejun, deoarece pot provoca probleme digestive. Multe persoane le preferă dimineața, dar nu sunt deloc recomandate.

Alimentele pe care nu e bine să le consumi la micul dejun. Ce probleme pot provoca

Potrivit multor specialiști, micul dejun este considerat a fi cea mai importantă masă a zilei, care oferă nutrienții necesari și influențează nivelul de energie din timpul zilei.

ADVERTISEMENT

Multe persoane aleg să consume cereale, băuturi îndulcite sau produsele de patiserie dimineața, dar acestea nu sunt cele mai bune variante recomandate de specialiști. Deși pot oferi un impuls rapid de energie, pot duce la probleme digestive și o senzație neplăcută de balonare.

Specialiștii au explicat faptul că sunt două tipuri de alimente pe care trebuie să le eviți dimineața. Un produs foarte consumat la micul dejun, dar care trebuie evitat cu orice preț, este iaurtul îndulcit.

ADVERTISEMENT

Acest aliment are un conținut ridicat de zahăr, motiv pentru care poate să contribuie la balonare sau la probleme digestive. Astfel de produse ridică nivelul de zahăr din sânge și perturbă echilibrul bacteriilor intestinale. Un aport excesiv de zahăr poate duce la inflamații în tractul digestiv, precum și la un dezechilibru în microbiom.

“Iaurtul pe care îl vedeți în magazine cu fructe sau cu diferite arome pot fi extrem de delicioase. Cu toate acestea, ele au potențialul de a provoca unele probleme digestive. Lactatele din iaurt, combinate cu zahărul, pot cauza unele probleme majore asupra sănătății tale intestinale.

ADVERTISEMENT

În primul rând, o mare parte din populație are probleme cu digerarea lactozei, iar iaurtul simplu tinde să aibă mai multe zaharuri decât iaurtul grecesc, care este mai bogat în proteine.

Atunci când această lactoză este prost absorbită, poate provoca balonare și suferință intestinală”, a explicat un specialist, potrivit Shefinds.

ADVERTISEMENT

De ce să eviți produsele de patiserie la micul dejun

Alimentele foarte rafinate, precum prăjiturile sau produsele de patiserie, nu sunt deloc recomandate la prima masă a zilei. Acestea pot duce la balonare sau la alte probleme digestive.

Astfel de produse sunt bogate în carbohidrați rafinați și zaharuri, dar nu au nutrienții esențiali, cum ar fi fibrele. Din această cauză, procesul digestiv poate fi îngreunat, ceea de duce la balonare și disconfort.

“Dacă ar fi să ne concentrăm doar pe dietă, singurul aliment pe care l-aș recomanda oricărei persoane care suferă de balonare cronică să nu-l mai mănânce ar fi alimentele foarte rafinate, cum ar fi produsele de patiserie.

Multe dintre aceste alimente nu conțin nutrienții necesari pentru a susține o digestie sănătoasă, ceea ce duce la un dezechilibru în microbiom, care poate duce la gaze și balonare.

Atunci când microbiomul devine dezechilibrat din cauza tipurilor de alimente cu care îl hrănim, în intestin se produc gaze și alte neplăceri”, a mai explicat un specialist.

ADVERTISEMENT
Tags: