Life

Top 3 locuri din lume în care nu ai voie să faci poze. Dacă mergi în vacanță și vrei să le vizitezi, trebuie să știi că e total interzis

În unele dintre cele mai vizitate locuri din lume nu ai voie să faci poze. Trebuie să știi asta dacă urmează să mergi în vacanță.
09.07.2023 | 09:00
Top 3 locuri din lume in care nu ai voie sa faci poze Daca mergi in vacanta si vrei sa le vizitezi trebuie sa stii ca e total interzis
Locuri celebre în întreaga lume, dar unde nu ai voie să faci poze. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Atunci când mergem în vacanțe, suntem tentați să fotografiem tot ce ne atrage atenția, însă în trei dintre cele mai cunoscute locuri turistice din întreaga lume nu ai voie să faci poze. Este bine să ții cont de asta dacă urmează să pleci în vacanță.

Locuri cunoscute în întreaga lume, dar în care nu ai voie să faci poze

De fiecare dată când ceva ne atrage atenția, suntem atenți să facem poze și să publicăm imediat pe social media. Acest lucru se întâmplă mai ales în vacanțe, când descoperim o mulțime de atracții pe care nu vrem să le păstrăm doar în amintiri.

ADVERTISEMENT

Însă în unele dintre cele mai cunoscute și vizitate locuri din întreaga lume nu ai voie să faci poze. Există reguli cu adevărat stricte și este bine să știi aceste lucruri, mai ales dacă ai programat un concediu în țările în care se află.

De pildă, Capela Sixtină din Vatican, pictată de Michelangelo Buonarroti- care avea și un obicei ciudat, se numără printre cele mai cunoscute atracții turistice. Cu toate acestea turiștilor le este interzis să facă poze sau să filmeze în interior.

ADVERTISEMENT

În perioada 1980 – 1994 Capela Sixtină a fost renovată, iar costurile restaurării s-au ridicat la 4,2 milioane de dolari. Proiectul a fost finanțat de Nippon Television Network Corporation. În schimb, compania a primit dreptul de a filma și poza toate operele.

Totuși, după trei ani, după ce destinația turistică a fost renovată în totalitate, drepturile de autor au expirat. Reprezentanții de la Vatican au hotărât să revină la decizia de a interzice fotografiile, pentru a proteja opera de artă.

ADVERTISEMENT

E ilegal să fotografiezi Turnul Eiffel noaptea

Pe lista de locuri în care nu ai voie să faci poze se numără și Abația Westminster, unde pe 6 mai a avut loc încoronarea Regelui Charles al III-lea. De altfel, aici au loc încoronările regale încă din anul 1906.

Cu toate acestea, nu este permisă fotografierea în interior. „Vrem să vă bucurați de istoria și frumusețea sa fără să fiți distrași de fotografii. Vrem să avem în continuare o atmosferă sacră și intimă într-o clădire care e, mai presus de tot, o biserică”, se arată pe site-ul instituției, conform Reader’s Digest.

ADVERTISEMENT

Totodată, deși internetul este plin de imagini din fața Turnului Eiffel, atracția turistică din Paris se află pe lista de locuri în care nu ai voie să faci poze. Totuși, acest lucru se aplică doar noaptea.

Motivul este legat, de fapt, de luminile montate în anul 1985  de Pierre Bideau. Acestea reprezintă o expoziție artistică protejată de drepturi de autor. Astfel, este ilegal să fotografiezi Turnul Eiffel noaptea și să publici fotografiile în mediul online.

ADVERTISEMENT