Life

Marile personalități ale lumii și ciudățeniile lor. Ce au avut în comun Frida Khalo și Albert Camus

„Și îngerii au demonii lor”, la fel cum și artiștii au obiceiurile lor...dubioase. Toți sunt oameni și cu siguranță nu-ți imaginai că asta făceau Albert Camus sau Bethoveen.
27.11.2022 | 18:36
Marile personalitati ale lumii si ciudateniile lor Ce au avut in comun Frida Khalo si Albert Camus
Marile personalități ale lumii au avut ciudățeniile lor. Foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ai avut vreodată obiceiuri la care să-ți fie rușine doar să te gândești, dar să le mai și spui cu voce tare? Au râs prietenii de tine când le-ai spus cum ți-ai numit primul animal de companie sau că faci combinații… interesante de mâncare? Ei bine, nu ești singurul, dar nici nu este nevoie să mai faci caz din asta, căci unii dintre cei mai mari scriitorii ai lumi au avut și ei ciudățeniile lor.

Cele mai mari personalități ale lumii au avut și cele mai ciudate obiceiuri

Dan Bittman este artistul român care ne-a învățat că „și îngerii au demonii lor”. Dacă stăm să analizăm și să o adaptăm la discuția de față, înțelegem că, de fapt, nimeni nu e perfect. Adevărata personalitate a cuiva nu o întâlnești în public, ci în spatele ușilor închise.

ADVERTISEMENT

Unii au obiceiuri și plăceri despre a căror ciudățenie e posibil să creadă că nu poată fi egalată, iar dacă te numeri printre ei, FANATIK îți oferă drept ”consolare” o listă cu marile personalități ale lumii și acțiunile lor considerate mai puțin „normale”.

De menționat este că cea care ne-a deschis ochii în această direcție este posesoarea blogului anaarecărți, care a descoperit prima aceste informații și le-a pus în articolul care poate fi citit aici.

ADVERTISEMENT

Charles Dickens nu dormea până când mobila nu era „ca acasă”

E imposibil să nu fi auzit sau citit în copilărie de cărțile Marile speranțe și Poveste despre două orașe. Ambele au fost scrise de Charles Dickens și, pe lângă faptul că era un scriitor genial, avea fixurile lui.

De exemplu, toate scrierile au luat naștere între orele 9:00 și 14:00, înainte de consacrata plimbare de trei ore. Și cadrul de lucru era atent pus la punct, de pe birou fiind nelipsite cerneala, stilourile, dar și o mică colecție de statuete.

ADVERTISEMENT

Partea interesantă abia acum vine, Dickens avea obiceiurile lui și în materie de somn, ca Adrian Sînă care nu doarme decât pe o anumită parte a patului, scriitorul se odihnea doar orientat spre nord. În cazul în care mobila din vreo cameră de hotel sau pensiune erau așezate altfel, făcea rapid o reorganizare care să-i amintească de casă.

Te-a gândit vreodată să-ți numești pisica Țigară? Albert Camus a făcut-o!

Viciile nu sunt de încurajat și nu despre asta e vorba aici. Fumatul, pe lângă faptul că poate cauza afecțiuni grave, mai este și costisitor, dar pentru Albert Camus, un filosof care a câștigat premiul Nobel, tutunul era loc de cinste.

ADVERTISEMENT

,Atât de mult îl iubea, încât și-a botezat pisica Țigară. Iar când vine vorba de animale, așa de dragi îi erau, că atunci când a vizitat New Yorkul a trecut de nu mai puțin de 20 de ori pe la grădina zoologică.

Tot la categoria nume ciudate și pasiune pentru necuvântătoare se încadrează și Frida Khalo. Excentrica artistă a avut de-a lungul vieții câini, maimuţe, papagali, găini şi vrăbii, dar și un porc pe care l-a botezat Granizo, precum și un vultur pe care l-a numit Gertrudis Caca Blanca.

Nu ești leneș dacă scrii în pat! Marcel Proust o demonstrează

Uneori patul e atât de confortabil, că e greu să te desparți de el dimineața ca să-ți continui ziua. Cui nu i s-a întâmplat, elev fiind, să-și mai facă temele în pat? Dacă aveai impresia că asta te face leneș, află că Marcel Proust a procedat astfel în toată perioada în care a scris romanul În căutarea timpului pierdut.

Programul uriașului scriitor suna cam așa: se trezea în jurul orelor 16.00-17.00, iar prima, și de multe ori ultima masă a zilei, era formată din cafea și cornuri. Pentru a se relaxa inhala vapori de tutun cu opiu, crezând că în acest mod o să amelioreze simptomele astmului. Apoi, sprijinit pe mai multe perne pufoase, își așternea imaginația pe hârtie.

Beethoven își număra boabele de cafea

Despre Ludwig Van Beethoven putem să considera cu siguranță că avea obsesiile lui. Ca exemplu, obișnuia să-și numere obsesiv cele 60 de boabe de cafea servite la micul dejun, iar plimbările lungi – după ore întregi de stat la birou – erau o adevărată tradiție.

În timpul acestora, inspirația își găsea locul, iar Beethoven se oprea din când în când să-și mai treacă în caiet câteva note muzicale. De altfel, în timp ce se îmbăia, fredona melodii, căci pe atunci nu existau nici platforme de streaming, nici sisteme audio waterproof.

Michelangelo a fost „certat” cu apa

Michelangelo Buonarroti a lăsat în urma sa o adevărată moștenire culturală, fiind cel care a pictat Capela Sixtină din Vatican. Totuși, el avea și un obicei… interesant, văzut acum ca toxic. Dormea zile în șir cu hainele pe el și cizmele în picioare. Mai mult, evita pe cât posibil să facă baie și credea că asta i-ar putea afecta sănătatea. Dar, surprinzător, asta nu l-a împiedicat să trăiască până la 88 de ani.

ADVERTISEMENT
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa...
Greșeala făcută de Duckadam după ce s-a mutat în SUA cu familia: Așa cum fac toți românii, ce puteam să fac?
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă...
O tânără va fi eutanasiată după trei ani și jumătate de procese: „Mă simt ușurată. A fost o luptă atât de lungă”
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din...
BREAKING NEWS! Anunț șoc pentru Gigi Becali! Patronul de la FCSB are din nou mari probleme cu legea! A fost redeschis un dosar mai vechi ce îl vizează pe omul de afaceri din Pipera
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de...
Prima reţinere după celebra nuntă opulentă din Buzescu. Socrul mare a blocat de două ori un drum european
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat...
Cât de frumoasă este cea mai bogată româncă! Afacerea cu care a dat lovitura şi care a ajutat-o să adune o avere fabuloasă
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie...
Wow! Cum arată Loredana Groza, în realitate. Anca Țurcașiu a postat o fotografie cu ea, fără niciun filtru
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
EUROPA intră în RĂZBOI! Decizia Comisiei Europene privind ÎNARMAREA
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este...
Florin Salam, din nou în mijlocul unui scandal de proporții. De ce este acuzat manelistul
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Simona Halep a spus adevărul: Înseamnă enorm pentru mine
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
Ultima oră! Centralele de apartament devin istorie, încălzirea revine „la pauşal”
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din...
REPORTAJ După ce era să fie asasinat de soacră și soție, Ghiță din Măscurei, Vaslui, se gândește să divorțeze: „Ce să facă și el, singurel, dacă ea nu mai vine!?”
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a...
Câți amanți a avut, în realitate, Regina Maria a României. Cu cine s-a iubit la Palatul Peleș, chiar în fața angajaților