Life

Top 6 motive pentru care pisicile nu adoră deloc apa. Au o mare frică

Clasament 6 argumente pentru care pisicilor nu le place apa. E teama lor cea mai mare, spun veterinarii și specialiștii.
23.03.2023 | 23:50
Top 6 motive pentru care pisicile nu adora deloc apa Au o mare frica
Clasament 6 argumente pentru care pisicilor nu le place apa. E teama lor cea mai mare. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Top 6 motive pentru care pisicile nu adoră deloc apa. Au o mare frică pe care de acum înainte iubitorii de animale de companie o vor înțelege mai bine ca oricând. Descoperă care sunt aspectele la care trebuie să fii atent!

Clasament 6 argumente pentru care pisicilor nu le place apa. E teama lor cea mai mare

Pisicile sunt agile, rapide și foarte bune când vine vorba de mișcări, sărit și echilibru. Acum specialiștii au realizat un clasament cu 6 argumente pentru care felinelor nu le place apa și nu stau deloc când stăpânii vor să le facă baie.

ADVERTISEMENT

Conform petsbest.com, în apă simt că nu au control și că nu se pot mișca în voie, ci dimpotrivă, mult mai greu. Primul motiv pentru care stau departe de orice fel de peliculă este faptul că adoră rutina și obiceiurile.

Pisicilor nu le place senzația corpului ud și privesc acest lucru ca pe o experiență negativă. Frica este una dintre cele mai mari în cazul lor, însă pot fi motivate dacă sunt ”antrenate” de mici și obișnuite cu apa și baia.

ADVERTISEMENT

Al doilea argument legat de teama pisicilor de apă este și durata de uscare. Blana scapă de apa în exces destul de greu și le lasă pe aceste feline de foarte multe ori umede și reci, de aceea preferă să stea departe de baie.

Pisicile preferă să se îngrijească singure și nu suportă să aibă mirosuri pe care nu le recunosc pe blana lor. Concret, șampoanele pot îndepărta uleiurile naturale de pe blana lor și preferă să se spele fără niciun ajutor.

ADVERTISEMENT

Vulnerabilitatea este un alt motiv pentru care pisicile stau departe de apa care le limitează mișcarea și implicit, reflexele. Felinele se pot simți incapabile să se protejeze, mai ales că apa face suprafețele alunecoase.

Animalele de companie tind să se prindă de marginea chiuvetei sau de cadă atunci când sunt spălate de stăpânii lor. Se simt amenințate, motiv pentru care e bine să ai la îndemână un prosop de care să se agațe felinele.

ADVERTISEMENT

Motivele pentru care pisicile stau departe de apă

Sursa menționată mai sus mai arată că, un alt motiv pentru care pisicile stau departe de apă este că sunt sensibile la miros, de 14 ori mai sensibile decât oamenii. Mirosurile puternice de substanțe chimice sau minerale nu sunt pe placul acestora.

Evoluția pisicilor este tot un argument despre care veterinarii consideră că pisicile nu preferă apa, în ciuda faptului că consumă multe pește. Totodată, ele sunt animale care nu știu să înoate pentru că descendeții lor au trăit în zone uscate și aride, nu lângă oceane.

ADVERTISEMENT
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după...
Titularul de azi al României a aflat că a fost vândut, imediat după victoria istorică » „Cred că au și virat banii în cont”
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici...
Rusia, după victoria tricolorilor cu Ucraina: România nu a fost niciodată considerată nici măcar o echipă puternică
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus...
Muritor de foame după ce a fost milionar în fotbal. Cum s-a auto-distrus un fotbalist care a câștigat bani mulți de la Benfica, PSG sau FC Porto
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La...
Tinerii care au învins primari aflaţi în funcţie de zeci de ani. La 26 de ani, Andrei Obreja a studiat în Anglia şi va conduce o comună din Timiş
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase...
Românul ăsta mare şi prost Ce a putut spune acum despre Ilie Năstase multimilionarul celebru care l-a jignit incalificabil!
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază...
Bianca Drăgușanu, apariție de senzație în costum de baie. Wow, în ce ipostază sexy s-a pozat! FOTO
E OBLIGATORIU pentru TOȚI românii de la 1 IANUARIE 2025. ANUNȚUL ministrului Marcel...
E OBLIGATORIU pentru TOȚI românii de la 1 IANUARIE 2025. ANUNȚUL ministrului Marcel Boloș
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10...
S-a dat ALERTA! Cântăreț român, în stare CRITICĂ! A căzut de la 10 metri înălțime
Mulți șoferi nu știu și riscă. În cât timp iese alcoolul din organism
Mulți șoferi nu știu și riscă. În cât timp iese alcoolul din organism
Imagini INCENDIARE! Laura Cosoi și Jorge, surprinși în timp ce se sărutau în...
Imagini INCENDIARE! Laura Cosoi și Jorge, surprinși în timp ce se sărutau în fața tuturor - FOTO
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să...
Un oligarh ucrainean răscumpărat de Putin și adus la Moscova cere Rusiei să cucerească Odesa: „Zelenski și păpușarii occidentali vor război”
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în...
Surpriză de proporții pentru Irinel Columbeanu! A venit Ramona de la Dubai în locul lui Moni! Cum au reacționat Iri și Irinuca? FOTO