News

Top 7 cei mai feroce criminali în serie din România. Pe locul 1 se află o femeie

Care au fost cei mai mari criminali în serie din România. Un top 7 al acestor personaje are în frunte, surprinzător, o femeie. Ce loc ocupă Ion Rîmaru.
14.08.2022 | 15:59
Top 7 cei mai feroce criminali in serie din Romania Pe locul 1 se afla o femeie
Top 7 al celor mai feroce criminali în serie din România. Sursa foto: colaj Fanatik / wikipedia
ADVERTISEMENT

De-a lungul vremii, România a dat o serie de criminali feroce, care au impresionat prin sadismul lor. Surprinzător, locul 1 într-un astfel de top negru este ocupat de o femeie.

Top 7 al celor mai feroce criminali în serie din România. Pe locul 1 se află o femeie

Undeva la finalul secolului XIX, în urma legăturii ilegitime dintre un om de afaceri ungur şi o frumoasă româncă, se naște Vera Renczi.

ADVERTISEMENT

Numită ulterior ”Văduva Neagră”, aceasta a fost cea mai cunoscută criminală în serie din istoria țării. Ea s-a remarcat în istoria omenirii ca fiind una dintre cele mai de temut asasine. Vera a ucis 35 de bărbați printre care și fiul său. Iată un top 7 al celor mai mari criminali români:

1. Vera Renczi – ”Văduva Neagră”

Majoritatea crimelor comise de ”Văduva Neagră” au fost în afara granițelor ţări, în urmă cu aproape un secol. Nici până azi, faptele acesteia nu au egal.

ADVERTISEMENT

Încă de la vârsta de 13 ani, după moartea mamei sale, Vera părăseşte Bucureştiul şi se mută la tatăl ei, la Berkerekul (oraş de pe teritoriul Serbiei).

De adolescența fetei se leagă numeroase aventuri amoroase. Ea a apărut și în presa vremii din cauza scandalurilor sexuale în care era implicată.

ADVERTISEMENT

Până să ajungă la majorat, femeia avusese deja aventuri cu sute de bărbaţi, de la elevi de liceu până la bancheri şi oameni de afaceri.

Viața ei se schimbă radical după ce se căsătoreşte cu Karl Schick, un bancher austriac. Vera se transformă într-o soţie atentă şi fidelă, mai ales dupa naşterea fiului lor, Lorenzo. Lucrurile se schimbă radical la mai puţin de un an de la naşterea copilului, când Karl dispare misterios.

ADVERTISEMENT

Aceasta le-a spus apropiaților că soţul său a părăsit-o şi că a decedat ulterior într-un accident de maşină în România.

După doi ani se recăsătorește cu Joseph Renczi, un afacerist sârb, însă și acest bărbat dispare în mod misterios. Din acest moment, femeia intră într-un lanț nesfârșit al aventurilor amoroase.

Zeci de bărbați îi trec pragul pe la domeniul de la Berkerekul, iar majoritatea dintre ei dispar. După șirul lung de dispariții, polițiștii au început cercetările pentru a afla care este adevărul. După cercetări îndelungate, oamenii legii au descoperit în cripta familiei 35 de sicrie, așezate în cerc. În acestea era toți cei care i-au trecut pragul casei femeii și chiar Lorenzo, fiul de 10 ani al Verei. Toți fuseseră otrăviți cu arsenic. Criminala și-a motivat faptele săvârșite spunând că voia să fie ultima femeie din viețile bărbaților.

Văduva Neagră a primit închisoare pe viață și și-a ispășit pedeapsa într-un penitenciar de maximă siguranță. Apoi, din cauza tulburărilor mentale, a fost mutată într-un ospiciu, unde a și murit câțiva ani mai târziu, în 1960, la vârsta de 57 de ani.

2. Vasile Tcaciuc – Măcelarul din Iași, asasinul care a ucis cu sânge rece peste 20 de persoane

În anii 30, Vasile Tcaciuc a comis mai multe jafuri şi tâlhării. Sub podeaua locuinţei sale au fost găsite mai multe cadavre. Numărul victimelor sale, deşi necunoscut cu exactitate, ar fi de 26.

Wikipedia l-a inclus în lista criminalilor români cu cele mai multe victime. Cu puțin timp înainte de a-şi începe seria de crime asasinul şi-a confecţionat un topor special.

În 1935, atunci când cadavrele lui Tcaciuc au fost descoperite, acesta se afla în arestul poliţtiei. Ironia sorții, nu pentru crimă, ci pentru tâlhărie şi jaf.

3. Florea Rîmaru, tatăl lui Ion Rîmaru

Înainte de Ion Rîmaru a fost Florea, tatăl. Deși nu a comis atâtea infracțiuni ca fiul său, oamenii legii n-au fost nici măcar pe aproape să-l prindă vreodată.

El a ucis cinci femei. Descoperirea a avut loc la mai bine de un an de la execuţia lui Ion Rîmaru, când la IML a fost dus cadavrul unui bărbat ce se părea că ar fi căzut din tren.

După verificare amprentelor surpriza a fost uriaşă: acestea se potriveau cu cele găsite la locul a cinci crime, săvârşite în Bucureşti în perioada 1944-1945. Modul de operarea avea să fie copiat ulterior de Ion Rîmaru, care ar fi încercat în timpul procesului să acrediteze ideea că tată lui este cel care a ucis în perioada 1970-1971, nu el.

4. Ion Rîmaru, studentul criminal de la Medicină

De numele lui Ion Rîmaru se leagă trei omoruri deosebit de grave, un omor calificat, șase tentative de omor, cinci violuri, o tentativă de viol și mai multe furturi și tâlhării.

Procesul de reconstituire al faptelor sale debutează pe 5 martie 1971, atunci când a fost găsit trupul neînsuflețit al unei tinere femei.

Ancheta a scos la iveală detalii cutremurătoare. Victima sa fusese ucisă într-un mod sadic și apoi violată. O luna mai târziu, o crimă identică a fost semnalată în sectorul 4 al Bucureștiului.

Rîmaru a fost prins cu foarte mare greutate. S-a întâmplat dintr-o neglijenţă. Acesta a pierdut o adeverinţă medicală lângă trupul uneiea dintre victime.

Astfel, s-a constatat cu stupoare că autorul ororilor era un student de la Medicină Veterinară, care avea să-şi recunoască faptele. Ucigaşul a primit pedeapsa capitală: moartea. Pe 23 septembrie 1971, Ion Rîmaru a fost executat prin împuşcare, la Jilava.

5. Iancu Berilă

A acționat în timpul celui de Al Doilea Război Mondial. Din arhive aflăm că a fost unul dintre cei mai sângeroși asasini din istoria recentă a României.

Victimele sale au fost, în marea lor majoritate, brutari. Nu se știe încă de ce aceștia deveniseră țintele lui favorite, cert este că pe seama lui Iancu Berila sunt puse cel puțin 20 de crime.

6. Nicolae Purecică, numit și ”Nae Chioru”

Este considerat cel mai cunoscut criminal originar din cartierul bucureştean Ferentari. Paradoxal, crimele sale nu au avut loc în Bucureşti, ci la Oradea, acolo unde infractorul se refugiase de celebrul comisar Alimănescu.

De numele lui ”Nae Chiorul” se leagă şase victime. Ceea ce șoca era modul în care victimele erau ucise. Acesta nu se mulţumea doar cu tâlhărirea victimelor, ci, pentru a-i reduce la tăcere, îi tranşau asemenea vitelor de la abator.

7. Grigore Uruc, țăranul analfabet care omora copii de Anul Nou

Un ţăran analfabet din satul Ţintaşi, judeţul Buzău, avea un supranume care i se trăgea de la faptul că toate cele patru victime ale sale au fost ucise în noaptea de Anul Nou: 1984-1985, 1985-1986, 1986-1987 şi 1987-1988.

Victimele lui Uruc au fost doar orfani cu vârstele de 12-14 ani. Avea un mod teribil prin care își ucidea țintele: individul le aplica zeci de lovituri de cuţit, Toate crimele au fost săvârşite în oraşul Buzău, loc în care ucigaşul venea special pentru a-şi satisface plăcerea de a ucide.

A ajuns pe mâna Poliției în noaptea dintre anii 1987 şi 1988. Din păcate, ultima sa țintă, o fetiţă de 14 ani, nu a putut fi salvată, Uruc fiind prins la doar câteva minute după ce a ucis-o.

A primit pedeapsa capitală, fiind executat la 11 iunie 1988. Aceasta avea să fie penultima condamnare la moarte din timpul regimului comunist.

ADVERTISEMENT