News

Topul celor mai mari pensii din România. Prima sumă depășește 95.000 de lei pe lună

La polul opus se află 1,14 milioane de pensionari care obțin 1.125 de lei pe lună. Care sunt cele mai mari pensii din România
24.10.2023 | 10:28
Topul celor mai mari pensii din Romania Prima suma depaseste 95000 de lei pe luna
Topul celor mai mari pensii. Colaj Fanatik/ Foto: Stirile Pro Tv/ Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Topul celor mai mari pensii din România. Legea privind reforma pensiilor speciale a fost promulgată de președintele Klaus Iohannis, însă încă rămân mulți români care vor încasa sume extrem de mari. Prin urmare, discrepanțele continuă să fie semnificative.

Topul celor mai mari pensii din țară

Astfel, 20 de pensionari din Români au venituri care trec de suma de 40.000 de lei. Cea mai mare sumă depășește 95.000 de lei brut pe lună, potrivit informațiilor oferite de Casa Națională de Pensii Publice pentru Adevărul.

ADVERTISEMENT

Mai exact, cel mai bogat pensionar câștigă 95.423 de lei. Pe locul doi, se află un român care primește o pensie de 71.147 de lei, sumă brută. Pe podium urcă o persoană care obține o pensie în valoare de 68.981 de lei.

Un alt pensionar, aflat pe locul patru, încasează un venit brut de 64.385 de lei. Cel care se poziționează pe locul cinci se bucură de un venit brut de peste 60.000 de lei, respectiv de suma de 60.352 de lei, conform sursei citate.

ADVERTISEMENT

Pe următoarele locuri se află pensionari cu sume de peste 50.000 de lei. Locul 20 este ocupat de un român care încasează 40.783 de lei. De altfel, cele mai considerabile venituri din pensiile publice le depășesc pe cele ale foștilor magistrați.

Astfel, un fost magistrat obține o pensie specială de 58.191 de lei. Podiumul este completat de alți doi foști angajați în sistemul de justiție, care câștigă lunar sume în valoare de 56.875 de lei, respectiv 56.447 de lei brut.

ADVERTISEMENT

1,14 milioane de pensionari încasează 1.125 de lei pe lună

Următoarele pensii sunt încasate de foști magistrați din instanțe și parchete. „Menționăm că plata pensiilor de serviciu se suportă atât din Bugetul asigurărilor sociale de stat (BASS). Cât și din Bugetul de stat (BS).

Astfel: pentru partea din pensie aferentă sistemului contributiv (calculată pe baza punctajului mediu anual), plata se realizează din Bugetul asigurărilor sociale de stat. Diferența dintre pensia de serviciu (stabilită în conformitate cu legea specială) și pensia aferentă din sistemul public de pensii se realizează din Bugetul de stat”, arată Casa Națională de Pensii Publice.

ADVERTISEMENT

La polul opus se află 1,14 milioane de pensionari care obțin 1.125 de lei pe lună, venitul minim garantat. Conform datelor transmise în luna septembrie de Institutul Național de Statistică, pensia medie în România este de 2.108 lei pe lună.

 

ADVERTISEMENT
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului...
De ce Romina Gingașu a refuzat să ia numele de familie al soțului Piero Ferrari: „Știți ce se întâmpla după?”
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB...
Fotbalul a luat-o razna, Becali exultă: va câștiga o avere și dacă FCSB pierde toate meciurile ANALIZĂ
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit...
EXCLUSIV Antena 1 l-a “îngropat” în bani pe Ianis Hagi și i-a plătit fotbalistului cea mai mare sumă din istoria televiziunii! . Fiul Regelui s-a îmbogățit peste noapte
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat...
Afacerea cu care o familie de sibieni a dat lovitura. Totul a plecat de la două plante cumpărate de la pepinieră: "Avem clienţi care revin anual"
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral....
Naomi Hedman a renunțat la sutien și a întors toate privirile pe litoral. Cum s-a afișat fosta iubită a lui Florin Ristei / FOTO
SCANDAL la Casa de Pensii. Ce se întâmplă cu adeverințele pentru pensii
SCANDAL la Casa de Pensii. Ce se întâmplă cu adeverințele pentru pensii
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea...
Gigi Becali, implicat într-un accident de circulație chiar în Pipera. Care este starea patronului FCSB
Insula Iubirii. Dezvăluirile dureroase ale unei foste gimnaste
Insula Iubirii. Dezvăluirile dureroase ale unei foste gimnaste
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția...
Încă o NUNTĂ la Națională. Andrei Burcă s-a căsătorit. Cine este Mara, soția lui. Este superbă și are siluetă de model! Nașii sunt și ei foarte cunoscuți!
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la...
VIDEO. Șoșoacă s-a plâns de câți bani a dat pe un sandvici la Bruxelles. Cum arată biroul ei din Parlamentul European
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la...
Ce zice Marina Almășan despre femeia cu care a înlocuit-o Georgică Cornu, la o lună de la despărțire? „Mi-e milă de ea, dar se potrivesc…”