Life

Topul destinațiilor preferate de români. Țara vizitată de aproape 1 milion de concetățeni anul trecut

Destinația preferară de vacanță a românilor. Este una dintre cele mai frumoase țări din lume și nici nu costă mult să ajungi aici.
02.02.2024 | 17:06
Topul destinatiilor preferate de romani Tara vizitata de aproape 1 milion de concetateni anul trecut
Turcia este destinația preferată de vacanță a românilor. Sursa foto: Pixabay
ADVERTISEMENT

În ultima vreme, românii au început să revină la unul dintre obiceiurile vechi și anume, călătoritul. După pandemie, din ce în ce mai multe persoane au început să rezerve vacanțe pe bandă rulantă. De cele mai multe ori este mai ieftin să te distrezi peste hotare decât în România. Drept dovadă, în topul destinațiilor preferate de români sunt multe locații internaționale.

Unde aleg românii să își facă cel mai des vacanțele

Vacanțele în străinătate au început să fie o normalitate pentru români, mai ales pentru cei care sunt dornici să descopere noi culturi. În ciuda așteptărilor, prețurile în destinațiile turistice de peste hotare nu sunt deloc unele mari.

ADVERTISEMENT

Mulți români aleg să își facă concediile peste hotare, ba chiar unii dintre ei au deja destinații favorite. Atunci când se îndrăgostesc de o țară, oamenii din România nu se lasă până nu o explorează complet.

Așa se face că una dintre cele mai vizitate țări de către români este Turcia. În fiecare an, milioane de turiști din România aleg să își facă vacanța aici. Destinația nu este deloc una scumpă. În plus, vine la pachet cu o cultură vastă și cu o gastronomie delicioasă.

ADVERTISEMENT

În 2023, Turcia a fost una dintre cele mai vizitate țări din lume. Nici mai mult, nici mai puțin de 56,7 milioane de persoane au vizitat această țară, procentul fiind în creștere în comparație cu anul precedent.

Turcia, țara care a cucerit aproape 60 de milioane de turiști din întreaga lume

Din totalul de aproape 57 de milioane de vizitatori, aproape un milion au fost turiști români. În continuare, în topul orașelor preferate din Turcia rămân Antalya, Istanbul și Mugla.

ADVERTISEMENT

Turcia este una dintre țările care a știut să exploateze la maxim sectorul turistic. Ba mai mult, autoritățile au transformat turismul într-o sursă constantă de venit și au semnat inclusiv un acord cu ”Consiliul Global pentru Turism”.

Nu este de mirare de ce milioane de persoane aleg Turcia ca destinație de vacanță. Atât românii, cât și alte naționalități aleg Turcia datorită gastronomiei, culturii, turismului religios și nu numai. Tot aici, se află unele dintre cele mai frumoase plaje din lume.

ADVERTISEMENT

Pentru că turismul este unul dintre cele mai dezvoltate sectoare din Turcia, veniturile generate de acesta sunt uimitoare. Pentru anul acesta, autoritățile din Turcia și-au propus să ajungă la pragul de 60 de milioane de turiști și 60 de miliarde de dolari generate din turism.

Marele avantaj al Turciei este dat și de climatul favorabil în toate sezoanele. Turcia este perfectă pentru cei care caută nisip și soare, dar și pentru cei care vor să exploreze. Bogăția istorică nu este nici ea de neglijat, având în vedere că aici se află situri precum Efesul din Izmir, Patara sau Hierapolis din Denizli.

ADVERTISEMENT