Life

Trei destinații turistice din Europa perfecte pentru un city break, în 2024. Sunt accesibile și oferă experiențe unice

Trei destinații turistice din Europa perfecte pentru un city break. Cei care le vizitează se pot bucura de experiențe unice.
23.01.2024 | 00:27
Trei destinatii turistice din Europa perfecte pentru un city break in 2024 Sunt accesibile si ofera experiente unice
Trei destinații turistice inedite din Europa. Sursa foto: Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dacă vrei să mergi într-un city break în Europa anul acesta, iată trei destinații turistice foarte interesante, unde te poți bucura de o experiență unică. Sunt accesibile și merită vizitate măcar o dată în viață.

Trei destinații turistice din Europa perfecte pentru un city break. Unde poți călători în 2024

Atunci când vine vorba despre un city break în Europa, există numeroase opțiuni pentru români, multe dintre acestea fiind la prețuri foarte accesibile. Unele orașe sunt destul de populare, în timp ce altele sunt mai puțin vizitate, însă oferă experiențe unice.

ADVERTISEMENT

Portugalia reprezintă o destinație ideală pentru cei care vor să se bucure de peisaje de vis, dar și de istorie. Un oraș care merită vizitat este Guimarães, unde principala atracție este castelul.

Acesta este considerat a fi primul castel din Portugalia și locul unde regele Afonso Henriques a obținut independența acestui stat. Orașul mai este cunoscut ca Leagănul naționalității portugheze. Pe unul dintre cele mai vechi ziduri din oraș se află inscripția “Aqui nasceu Portugal (Portugalia s-a născut aici)”.

ADVERTISEMENT

În afară de importanța istorică, cei care vor să viziteze acest oraș trebuie să știe că este foarte liniștit. Pe lista obiectivelor turistice care pot fi vizitate în Guimarães intră Castelul Guimarães, Citânia de Briteiros, Paço dos Duques de Bragança și Praça de Santiago.

Sevilla este un oraș situat în sudul Peninsulei Iberice și este cunoscut mai ales pentru casele vopsite în culori vii, În plus, aici cresc portocali, fiind mai mulți decât în orice alt oraș de pe planetă.

ADVERTISEMENT

În februarie și martie, florile de portocal oferă un parfum inedit. Din acest motiv, acestea sunt perioade ideale dacă vrei să vizitezi orașul din Spania. 

Vinul de portocale, produs în Sevilia, cunoscut drept “vino de naranja”, are o aromă inedită și poate fi consumat la barurile din oraș. Turiștii care ajung în Sevilla pot vizita, de asemenea, barurile care servesc tapas, gustări specifice spaniolilor, notează wowbiz.ro.

ADVERTISEMENT

Un alt oraș pe care îl poți vizita este Riga, capitala Letoniei. Străzile vechi din acest oraș reprezintă principala atracție datorită arhitecturii fascinante. Turiștii vor simți, astfel, că au călătorit în timp.

În oraș se află mai multe situri istorice, care datează încă din secolul al XIII-lea. Biserica Sfântul Petru este unul dintre principalele obiective turistice și păstrează arhitectura veche. În plus, lăcașul de cult a rezistat unui incendiu devastator, petrecut în anul 1350.

ADVERTISEMENT