News

Tornadă în Italia, într-o zonă unde se află mulți români. Un oraș a fost lovit de grindină de mărimea unei mingi de tenis

Italia se confruntă cu ploi torențiale însoțite de grindină și inundații, iar în sud, temperaturile extreme, depășind 45ºC.
22.07.2023 | 14:06
Tornada in Italia intro zona unde se afla multi romani Un oras a fost lovit de grindina de marimea unei mingi de tenis
Clima extremă lovește Italia: Ploi torențiale și grindină în nord, caniculă periculoasă în sud. Foto: Colaj Fanatik/Captura Video.
ADVERTISEMENT

Mai multe regiuni din Italia se confruntă cu ploi torențiale cu grindină, iar în sud, de căldură extremă. În Sicilia, temperaturile au depășit 45ºC. Vremea continuă să strice vacanțele italienilor.

Imagini dramatice din Italia

Vineri, în nordul țării s-au înregistrat ploi abundente însoțite de vânt puternic, grindină și inundații. Străzile din orașul Serenio din Lombardia au fost complet acoperite de grindină. Mai mult de o sută de persoane au fost rănite. Între timp, în sudul Italiei, imaginea este cu totul alta. Acolo, în douăzeci și trei de orașe, s-a anunțat, de asemenea, o avertizare meteo, dar deja în legătură cu căldura extremă.

ADVERTISEMENT

În Sicilia, temperatura se învârte în jurul valorii de 45 ºC. Sistemul energetic local este suprasolicitat, deoarece localnicii folosesc aparatele de aer condiționat. Cel puțin două persoane au murit din cauza supraîncălzirii. Numărul de internări în spitale a crescut cu 20 de procente.

Regiunea Veneto a fost lovită de o furtună violentă ce a provocat pagube semnificative și a pus în pericol viețile locuitorilor. Provinciile Treviso, Padova, Belluno și Venezia au fost cele mai afectate de grindina de dimensiuni neobișnuite, vântul puternic și ploile torențiale.

ADVERTISEMENT

37 de persoane au avut nevoie de asistență medicală în urma incidentului, iar imaginea lăsată în urma furtunii a fost una devastatoare. Grindina masivă, de mărimea unor bile de tenis, a lovit în special provincia Treviso, provocând distrugeri însemnate.

Italienii, “chinuiți” de fenomene meteorologice

Pe rețelele de socializare, locuitorii au distribuit imagini șocante cu arbori retezați ca niște bețișoare de chibrit, trunchiuri de copaci căzuți peste străzi sau agățați periculos de cablurile de electricitate, acoperișuri de tablă smulse de pe case și proiectate la sute de metri distanță.

ADVERTISEMENT

Vitezele extreme ale vântului, înregistrate la peste 140 km/h în zona montană Cortina d’Ampezzo, au adăugat la distrugerea masivă. De asemenea, provinciile Treviso, Padova și Venezia au fost grav afectate de grindina de mărimea nucilor.

Localitățile Camposampiero, Campodarsego din provincia Padova și Cittadella, Limena, San Giorgio in Bosco au fost lovite puternic, cu căderi de copaci care au blocat traficul și daune semnificative la caroseriile autovehiculelor.

ADVERTISEMENT

Pagubele înregistrate în urma acestei furtuni vor necesita eforturi susținute pentru a fi remediate, iar comunitățile afectate vor avea nevoie de sprijin pentru a-și reconstrui viețile și proprietățile. Autoritățile locale și echipele de intervenție au mobilizat deja resursele necesare pentru a face față situației de urgență și pentru a veni în ajutorul sinistraților.

ADVERTISEMENT
Tags: