Life

Ce a pățit o turistă care a vrut să plătească nota cu cardul la un restaurant din Italia. A mers direct la poliție

O turistă a vrut să plătească nota cu cardul la un restaurant din Italia, dar a avut parte de o întâmplare neplăcută. A apelat la ajutorul poliției.
18.07.2023 | 18:26
Ce a patit o turista care a vrut sa plateasca nota cu cardul la un restaurant din Italia A mers direct la politie
Întâmplarea unei turiste care a vrut să plătească nota cu cardul la un restaurant din Italia. Sursa foto: Pixabay/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

O turistă a vrut să plătească nota cu cardul la un restaurant din Italia, dar a avut parte de o surpriză neplăcută. Femeia a cerut ajutorul autorităților, care au luat măsurile necesare.

Ce a pățit o turistă care a vrut să plătească nota cu cardul la un restaurant din Italia

O italiancă a avut parte de o experiență neplăcută la un restaurant din Veneția. Aceasta a vrut să se bucure de un mic dejun în stil italian. A comandat un cappucino și o brioșă, după care a profitat de momentele de liniște.

ADVERTISEMENT

După ce a cerut nota de plată, pe care a vrut să o achite cu cardul bancar, au început problemele pentru femeie. Pe bonul fiscal erau afișate prețurile corecte, și anume 2 euro pentru cappuccino, 1,50 euro pentru brioșă și 20 de cenți pentru serviciul la masă.

De asemenea, pe bon era afișată și o suprataxă de un euro pentru că a plătit cu cardul. Suma totală pe care a avut-o de plătit a fost 4,70 euro. Faptul că restaurantul percepea o taxă pentru plata cu cardul a fost de necrezut pentru femeie.

ADVERTISEMENT

După această întâmplare, femeia a mers să depună o plângere la autoritățile locale. Poliția a fost de partea turistei, astfel că patronul restaurantului respectiv a primit o amendă uriașă. Acesta a fost nevoit să plătească o sancțiune în valoare de 2.000 de euro.

Sancțiuni uriașe pentru asemenea situații la restaurante

Paolo Carestiato, șeful Poliției Locale, a precizat că au fost încălcate legile din Codul Consumatorului. Totodată, a fost încălcată și o directivă europeană prin care se interzice aplicarea comisionului de către șeful restaurantului, în momentul în care un client vrea să plătească nota cu cardul.

ADVERTISEMENT

Sancțiunile pot fi chiar și mai mari în asemenea situații. Se poate ajunge chiar și la amenzi în valoare de câteva milioane de euro dacă această lege este încălcată.

“Sancțiunile pentru nerespectarea interdicției impuse de autoritate, variază de la minim 2000 euro până la maxim 5 milioane de euro și depind de o serie de factori precum gravitatea, frecvența comportamentului și numărul consumatorilor implicați”, a spus un reprezentant al Poliției, conform stiridiaspora.ro.

ADVERTISEMENT

Președintele unei asociații, care e specializată în domeniul HoReCa, a spus că toți patronii restaurantelor trebuie să respecte legea. Acesta a spus că patronii nu ar trebui să “inventeze” diverse comisioane.

“În ceea ce privește plata cu cardul de debit, ceea ce facem ca asociație este să intervenim pentru a încerca să reducem costul taxelor. Regulile trebuie respectate, fără dar și poate”, a spus Angelo Faloppa, de la asociația Confcommercio San Donà-Jesolo.

ADVERTISEMENT
Tags: