Life

Tortul care i-a înnebunit pe români. E cel mai căutat pentru noaptea de Revelion

Tortul dorit de toată lumea pentru trecerea dintre ani. Se numără printre preferințele românilor pentru marele eveniment.
31.12.2023 | 14:05
Tortul care ia innebunit pe romani E cel mai cautat pentru noaptea de Revelion
Tortul dorit de toată lumea pentru trecerea dintre ani. Se numără printre preferințele românilor pentru marele eveniment. Sursa foto: freepik.com
ADVERTISEMENT

Tortul care i-a înnebunit pe români. E cel mai căutat pentru noaptea de Revelion. E delicios și va fi pe placul tuturor, de la mic la mare. Nimeni nu va avea niciun fel de reproș dacă vei avea pe masă acest desert.

Tortul dorit de toată lumea pentru trecerea dintre ani. Se numără printre preferințele românilor pentru marele eveniment

Tortul dorit de toată lumea pentru trecerea dintre ani. Se numără printre preferințele românilor pentru marele eveniment. De Anul Nou toți oamenii vor să aibă pe masă cele mai bune și mai savuroase bucate culinare.

ADVERTISEMENT

Majoritatea cofetăriilor au primit cele mai multe comenzi pentru deserturile cu bezea, care a fost vedeta sezonului. Pe vremuri, când se folosea numai telul era mai greu de preparat, însă acum lucrurile s-au complet altfel.

Prepararea unui tort nu este una complicată, mai ales dacă cofetarii au experiență în domeniu. Când vine vorba de cel de bezea, specialiștii spun că este savuros, crocant și dulce în același timp. E ideal pentru Revelion.

ADVERTISEMENT

„Este o ruladă de bezea cu cremă de lime, căpşune şi fistic, are fructe răcoritoare, dulce, perfectă pentru toată lumea”, a declarat Florenţa Mihăilă, de profesie cofetar, pentru observatornews.ro.

Tortul, nelipsit de pe masa de Revelion

„Toată lumea vrea ceva fresh, răcoritor pentru trecerea dintre ani, dar au fost şi nostalgicii cu tortul casei, cu blat de nucă, vanilie, mascarpone, fructe de pădure sau cu ciocolată, mascarpone şi vişine”, a mai spus cofetarul, mai arată sursa citată.

ADVERTISEMENT

De asemenea, printre preferințele clienților s-a numărat și tortul diplomat cu foarte multe fructe proaspete și delicioase. Românii nu au renunțat la dulce, chiar dacă unii preferă prăjiturile fără zahăr în compoziție.

Nici scumpirile nu i-au speriat pe clienți, care preferă să cumpere un gramaj mai mic la tort decât să renunțe definitiv la deserturi. Prețurile pentru un singur kilogram de tort sunt cuprinse între 100 și 140 de lei.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea sunt și cofetării unde costurile sunt și mai ridicate, însă ingredientele sunt de cea mai bună calitate. Pofta de dulce este satisfăcută de multă lume în ultima zi din an, care se va încheia în curând.

ADVERTISEMENT