Life

Cele două fructe pe care e bine să le mănânce femeile de Revelion. Atrag prosperitatea și fertilitatea în noul an

Care sunt cele două fructe pe care femeile ar trebui să le consume în noaptea de Revelion. Tradiția spune că atrag fertilitatea.
31.12.2023 | 11:55
Cele doua fructe pe care e bine sa le manance femeile  de Revelion Atrag prosperitatea si fertilitatea in noul an
Fructele pe care femeile trebuie să le mănânce de Revelion. Sursa foto: Unsplash
ADVERTISEMENT

Românii sunt cunoscuți pentru superstițiile lor, iar acestea nu ocolesc noaptea de Anul Nou. De fapt, legat de Revelion există numeroase tradiții și obiceiuri, iar una dintre acestea spune ce fructe ar trebui să consume femeile, mai ales dacă vor să devină mame.

Cele două fructe pe care femeile să le consume în noaptea de Revelion

Noaptea de Revelion este petrecută în diferite moduri de români. Unii petrec alături de familie și prieteni, alții merg în locații exclusiviste, iar unele persoane preferă pur și simplu să stea acasă și să se uite la televizor.

ADVERTISEMENT

Oricum ar fi, un lucru este sigur, tradițiile și superstițiile se respectă. Iar poporul nostru are destule astfel de învățăminte. Unele spun ce nu ai voie să faci sau ce ar trebui să porți, dar altele se rezumă fix la mâncare.

În afară de tradiționalul pește și cele 12 boabe de struguri, se spune că este bine să fie consumate și anumite fructe. În special, informația le este destinată femeile care vor să devină mame.

ADVERTISEMENT

Se spune că cele care vor mânca în noaptea de Revelion smochine și rodii, vor atrage fertilitate. Astfel că, cine își dorește pe lângă noroc și un copil, pot încerca acest truc.

Ce alte preparate trebuie mâncate de Anul Nou

După cum am menționat, unul dintre cele mai cunoscute alimente despre care se spune că ar trebuie servite în noaptea de Revelion este peștele. Tradiția spune că cine îl mănâncă, va trece peste toate obstacolele cu ușurință.

ADVERTISEMENT

În plus, carnea de gâscă este, la rândul său, aducătoare de noroc. Aceasta îi va ajuta pe oameni să evite problemele și să le facă față la fel cum pasărea trece prin apă. Astfel, ei își vor atinge mai ușor obiectivele.

Nu doar la noi în țară există tradiții și superstiții pentru noaptea de Revelion. De fapt, în toata lumea, popoarele și-au creat propria colecție de astfel de obiceiuri prin care marchează trecerea dintre ani.

ADVERTISEMENT

În cultura est-asiatică, de exemplu, tăițeii reprezintă longevitatea. Din acest motiv, este recomandat ca preparatul să se regăsească pe masa de sărbătoare a tuturor oamenilor.

ADVERTISEMENT