News

Tot mai mulţi copii, infectaţi cu coronavirus. Un bebeluș de doar 17 zile a ajuns în stare gravă la spital: “Este intubat”

Valul patru al pandemiei îmbolnăvește tot mai mulți copii de coronavirus. La Spitalul ”Marie Curie” din Capitală un bebeluș de doar 17 zile se află internat, infectat cu Covid-19 și intubat. Nici la ”Grigore Alexandru” situația nu este mai bună.
20.10.2021 | 12:10
Tot mai multi copii infectati cu coronavirus Un bebelus de doar 17 zile a ajuns in stare grava la spital Este intubat
ADVERTISEMENT

Bebelușul respiră cu dificultate și are plămânii afectați. Mama sa este disperată și pentru o clipă a avut senzația că-l va pierde.

”Nu mi-a venit să cred. Aşa mic… Iniţial mă gândeam că o să-l pierd”, a declarat mama bebelușului pentru Observator.

ADVERTISEMENT

Bebelușul primește oxigen printr-un tub de 2 milimetri

Nou-născutului i se oferă oxigen printr-un tub de doar 2 milimetri. Mama lui nu are idee de unde cel mic ar fi putut lua virusul, mai ales că atât ea, cât și restul copiilor pe care îi mai are nu sunt contaminați.

Femeia a mai dezvăluit că inițial și-a tratat copilul acasă. Dar, văzând că situația se agravează, l-a dus la Spitalul din Târgovişte, iar de aici cadrele medicale l-au transportat de urgență la Spitalul ”Marie Curie” din București.

ADVERTISEMENT

”A început să tuşească şi se auzeau foarte urât plămânii, pieptul. Hârâia…”, a mai descris mama starea bebelușului ei.

Bebelușul este cel mai mic internat, din totalul de 21 de copii, infectaţi cu Covid, la Spitalul ”Marie Curie”. Un adolescent de 17 ani este cel mai mare dintre minorii aflați la unitatea medicală și bolnavi de SARS-COV2.

ADVERTISEMENT

Medicii pediatri fac față cu greu internărilor. Situația se complică în momentele când nu mai sunt locuri libere pentru alți pacienți.

 ”Pe parcursul gărzii au venit 12 pacienţi, pacienţi pentru care nu a fost disponibilitate de locuri în vederea internării”, a precizat pentru sursa menționată anterior, dr. Carmen Murariu, medic la Spitalul ”Marie Curie”.

ADVERTISEMENT

Situație alarmantă și la Spitalul Grigore Alexandrescu din Capitală

Nu doar la Spitalul ”Marie Curie” situația este neplăcută, ci și la ”Grigore Alexandrescu”. Aici, zilnic, sunt depistați pozitiv cu coronavirus câte 15 copii. Mulți dintre părinții lor nu sunt vaccinați împotriva SARS-COV2.

”Avem 35 pacienţi pozitivi COVID, doi sunt intubaţi. Avem un bebeluş care s-a internat la două săptămâni de la naştere şi este intubat de circa două săptămâni în stare gravă”, a declarat și Raluca Alexandru, medic pediatru la Spitalul Grigore Alexandrescu din București.

Pe lângă toatea acestea, medicii trag un semnal de alarmă cu privire la existența unui sindrom periculos în rândul copiilor. Mai exact, sindromul inflamator multisistemic.

Sindromul inflamator multisistemic poate cauza moartea. Medicii avertizează părinții să se prezinte rapid la spital cu copiii lor, când aceștia dau semne de îmbolnăvire.

ADVERTISEMENT