News

Tot mai mulți politicieni refuză purtarea măștii! Cine este șeful de partid care ignoră pandemia!

20.04.2021 | 13:24
Tot mai multi politicieni refuza purtarea mastii Cine este seful de partid care ignora pandemia
Cine este șeful de partid care ignoră pandemia Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Deși s-a dovedit că purtarea măști salvează vieți, politicienii noștri se dezic de acest gest transformat de majoritatea românilor într-un obicei salutar.

După grămada de miniștri și politicieni reprezentanți ai puterii sau ai opoziției care fug mai ceva ca dracul de tămâie de purtarea măștii, acum le-a venit rândul și altor factori de influență din zona politică să nu respecte această normă. Și nu, nu este vorba de statul în propriul apartament fără protecție, ci într-o reuniune de partid. Paradoxal este că majoritatea celorlalți participanți se protejau cu mască, însă nu păstrau distanța recomandată.

ADVERTISEMENT

Ca să fie tabloul complet, s-au și fotografiat înghesuiți la aceeași masă decizională pentru o transmisie live a unei ședințe a centrului către alte organizații ale formațiunii politice.

Ponta ignoră pandemia și regulile de protecție

Liderul ProRomânia, fostul premier, Victor Ponta, a ținut o ședință după plecarea fostului adjunct al SIE, generalul Silviu Predoiu, din partidul său. Ședința a fost transmisă de la centru, în timp real, către organizații. Numai că fostul prim-ministru a preferat să stea cu masca de protecție în mână.

ADVERTISEMENT

Nimeni dintre participanții înghesuiți la aceeași masă nu a avut curajul să îl atenționeze pe șeful lor de partid. Ba mai mult, conform unor surse participante la întrunire, și fostul senator, Adrian Țuțuianu, i-a urmat exemplul lui Ponta, lăsând masca deoparte. Același gest l-a făcut și Alin Văcaru, fost deputat de Gorj și actual secretar al organizației centrale a ProRomânia.

În schimb, europarlamentarul formațiunii, Corina Crețu, a ținut să se protejeze cu masca, dar nu și prin distanțare fizică. În același fel a procedat și Marian Neacșu, fostul secretar general al PSD. Imaginile au fost postate de europarlamentarul Corina Crețu pe pagina sa de socializare. Dar, din cauza criticilor venite din partea internauților, aceasta a șters rapid pozele de la ședința desfășurată în sediul central al ProRomânia din București.

ADVERTISEMENT
Victor Ponta, fără mască
Victor Ponta, fără mască
Sursa foto: Facebook

Neglijează regulile sanitare, dar dă sfaturi

De când nu mai are reprezentanți în Parlamentul României pentru că ProRomânia nu a reușit să treacă pragul electoral în decembrie 2020, liderul formațiunii, Victor Ponta, se agață de orice subiect și face declarații războinice la adresa guvernanților ca să nu-l uite lumea.

Fostul premier este unul dintre politicienii care au ignorat, în repetate rânduri, regula purtării măștilor în spațiile închise, pe toată durata pandemiei și până în prezent. Cu toate acestea, nu se sfiește deloc să dea sfaturi despre gestionarea pandemiei oricui este dispus să-l urmărească și să-l asculte. Ba mai mult, Victor Ponta a ținut să dea sfaturi și despre cum ar trebui să fie noul ministru al Sănătății și ce competențe să aibă.

ADVERTISEMENT

Ironic sau nu, chiar el care nu vrea să poarte mască tocmai din orgoliu, după cum susțin unii dintre colegii săi de partid, face afirmații despre vanitate. „Credeți că se poate conduce un sistem atât de complex (n.r. al Sănătății) cu orgolii, cu probleme de bani și cu lozinci!? Eu mi-am dat demisia după Colectiv pentru că n-am putut să tratăm 200 de arși. Am avut un ars la Piatra-Neamț, l-au dus în străinătate. La cinci ani după nu putem să tratăm un ars și trebuie să-l ducem în străinătate?!”, a spus Victor Ponta într-o emisiune televizată.

Toate ședințele de partid se țin cu încălcarea regulilor

Ședințele de grup ale partidelor parlamentare se desfășoară lejer, cu încălcarea normelor de protecție sanitară. Se merge strict pe încrederea că vecinul de birou este sănătos tun pentru simplu motiv că nu este simptomatic.

Parlamentarii nu doar că își dau măștile jos în ședințe, dar se și înghesuie toți la aceeași masă a discuțiilor. În momentul în care părăsesc sala de ședințe repartizată partidului în Palatul Parlamentului își scot masca din buzunar ca să o poarte în văzul lumii. Nici puterea și nici opoziția nu fac excepție de la acest obicei extrem de periculos și nimeni nu ia atitudine spre disperarea multora dintre angajații din Casa Poporului.

ADVERTISEMENT