News

Toți elevii intră în vacanță două săptămâni, începând din 25 octombrie. Klaus Iohannis a făcut anunțul oficial

Explozia cazurilor de Covid-19 afectează funcționarea școlilor. Astfel, autoritățile au decis, miercuri, ca de luni toți elevii să intre în vacanță pentru două săptămâni. Anunțul oficial a fost făcut de Klaus Iohannis.
20.10.2021 | 19:34
Toti elevii intra in vacanta doua saptamani incepand din 25 octombrie Klaus Iohannis a facut anuntul oficial
ADVERTISEMENT

Miercuri după amiaza, la Palatul Cotroceni, Klaus Iohannis și experți din domeniul sanitar alături de membri ai Guvernului, au decis noi măsuri pentru a stopa extinderea infecțiilor cu Covid-19 în România.

Una dintre decizii vizează școlile. Astfel, de luni, 25 octombrie, toți elevii din țară vor intra într-o vacanță care se va întinde pe durata a două săptămâni.

ADVERTISEMENT

De luni, toți elevii din România intră în vacanță două săptămâni. Anunțul oficial, făcut de Klaus Iohannis

Din cauza gravității valului 4 al pandemiei de coronavirus, toate unitățile de învățământ se vor închide, astfel că toți elevii vor avea vacanță. Pe lângă cei din ciclul primar, vor intra în vacanță și cei din ciclul gimnazial și liceal.

Klaus Iohannis a recunoscut că școlile sunt puternic afectate de pandemie. De acest lucru a depins decizia luată miercuri la Cotroceni.

ADVERTISEMENT

”Am discutat despre vaccinare, școli și restricții. Dacă vrem să se oprească pandemia, singura soluție este vaccinarea. Știu că sunt mulți care încearcă să vă spună că nu este așa. Haideți să vedem ce se întâmplă în lume. Unde s-au vaccinate 70-80%, situația s-a relaxat.

La noi, în România, s-a declanșat o adevărată catastrofă, cu sute de morți și mii de infectări. Dacă vreți să terminăm cu această pandemie, vaccinați-vă. Dacă vreți să nu ajungeți la spital și în forme grave, vaccinați-vă!

ADVERTISEMENT

Până când vă convingeți să vă vaccinați, este nevoie de restricții prin care să avem grijă de cei mai vulnerabili. 

Este evident că școlile sunt puternic afectate. În mod normal, începând de luni, săptămâna viitoare, ar fi vacanță pentru cei mici. S-a decis azi ca vacanță să fie valabilă și pentru gimnaziu și liceu, pentru 2 săptămâni”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

ADVERTISEMENT

Masca devine obligatorie peste tot, inclusiv în școli

Pe lângă măsura legată de școli, la Palatul Cotroceni s-a mai decis ca masca să redevină obligatorie în toate spațiile, inclusiv în cele exterioare.

Iohannis a amintit că elevii vor trebui să poarte mască și în momentul în care se află în curtea școlii.

”Începând de luni, masca redevine obligatorie peste tot, interior și exterior, și în târguri, și la cinema, la școală și dacă vă plimbați pe stradă.

Este regretabil, dar trebuie să instituim restricții care vor intra luni în vigoare. Guvernul va decide cel târziu vineri ce restricții intră în vigoare după ce experții vor stabili cu toate detaliile aceste norme”, a mai spus șeful statului.

ADVERTISEMENT