Life

Toți românii care stau la curte trebuie să știe asta. Ce trebuie să pui peste pământul din grădină la început de februarie. Așa procedau bunicii pentru o recoltă bogată

Ce trebuie să pui peste pământul din grădină, la început de februarie, dacă stai la curte. Așa procedau bunicii în vremurile de altădată.
19.01.2024 | 16:58
Toti romanii care stau la curte trebuie sa stie asta Ce trebuie sa pui peste pamantul din gradina la inceput de februarie Asa procedau bunicii pentru o recolta bogata
Cum îngrijim pământul din grădină la început de februarie. Sursa foto: Verde și Curat
ADVERTISEMENT

Mai este foarte puțin și se apropie a doua lună din noul an, februarie. Este cea care încheie și sezonul de iarnă, conform calendarului, dar dacă vremea va fi una favorabilă, trebuie să profiți de ea dacă stai la curte și ai grădină. Pământul se poate îngriji, pentru o recoltă bogată.

Cum să îngrijim pământul din grădină la început de februarie

Bunicii noștri aveau grijă să asigure fertilitatea solului din grădina casei, în noul an, încă de la începutul lui februarie. Cu propriile mâini se îngrijeau de pământ și apoi, în sezonul cald, se bucurau de recolte bogate. Ce puneau peste el, încât să ajute plantele să ofere legume, iar pomii fructiferi să fie încărcați?

ADVERTISEMENT

Dacă nu este acoperit cu zăpadă, peste pământul din grădină, la începutul lunii viitoare trebuie să pui, în primul rând, îngrășământ. Evită-l pe cel din comerț, fiindcă nu este atât de util precum cel natural. Unele dintre cele mai cunoscute tipuri de îngrășăminte naturale sunt cojile de nuci, cojile de ouă, cenușa sau soluție din urzici fierte.

De asemenea, nu uita să cureți solul. Îndepărtează de pe suprafața sa toate deșeurile sau oricare alt reziduu. Parcelele este musai a fi curate, în așa fel, atunci când vei planta răsaduri de legume, acestea să se dezvolte într-un mediu care să fie sănătos nu doar pentru creșterea lor, ci și pentru tine.

ADVERTISEMENT

Peste pământul din grădină se mai poate arunca și compost sau gunoi de grajd. Și acestea sunt îngrășăminte naturale de mare folos. Asigură solului nutrienții necesari fertilității. Ulterior, mai puteți pune pe deasupra și o folie de plastic ca să se asigure umiditate și căldură.

Se pot planta legume și flori în februarie. Care sunt acestea

Deși pare greu de crezut, dar în februarie se și pot cultiva legume. Acestea sunt: ceapa, prazul, țelina și rubarba. Dacă vei opta pentru legume perene, precum sparanghelul, aflați că se acoperă cu un strat de compost sau de gunoi de grajd, care oferă nutrienți și o căldură optimă.

ADVERTISEMENT

Pe lângă legume, în februarie poți pune în sol și bulbi de flori. Până în luna aprilie sau chiar martie, aceștia se vor transforma în niște flori spectaculoase. Mai exact, bulbii de lalele, narcise, zambile sau ghiocei. Solul răcoros din februarie este ideal pentru aceștia încât să se dezvolte.

Pe lângă grija față de legumele și florile din grădina casei, nu uita de pomi. Aceștia trebuie curățați, pentru a scăpa de orice factor negativ. Sunt predispuși ușor în anotimpurile reci la dezvoltarea unor boli fungice. Din cauza lor nu mai pot oferi în primăvară, vară sau toamnă fructele pe care le așteptați.

ADVERTISEMENT

Nu în ultimul rând, evită să te ocupi de pământul din grădina casei dacă afară plouă sau imediat după ploaie sau ninsoare. Va fi foarte umed și deloc prielnic plantelor. Este ideal să treacă șapte zile de la astfel de fenomene. În anumite părți ale țării, gospodarii se ocupă de aratul solului, ceea ce este și mai bine pentru o recoltă bogată.

ADVERTISEMENT
Tags: