Sport

Totul despre Albania U21 – România U21 din preliminariile Euro 2025. ”Tricolorii” și-au ales numerele

După trei participări consecutive la Campionatul European U-21, România începe campania de calificare pentru Euro 2025. Primul meci, împotriva Albaniei, pe 12 septembrie.
12.09.2023 | 16:38
Totul despre Albania U21  Romania U21 din preliminariile Euro 2025 Tricolorii siau ales numerele
Jucătorii echipei naționale U21 a României și-au ales numerele pentru partida cu Albania, prima din preliminariile Euro 2025. Sursă foto: frf.ro
ADVERTISEMENT
12-09-2023
13:45

Cîrjan joacă cu 10 la naționala de tineret

Jucătorii echipei naționale U21 a României și-au ales numerele pentru partida cu Albania, prima din preliminariile Euro 2025.

Mijlocașul rapidist Cătălin Cîrjan va purta tricoul cu numărul 10, iar Louis Munteanu de la Farul a ales numărul 9.

 

11-09-2023
13:35

Albania U21, lot de 5,5 milioane de euro

Selecționerul naționalei Albaniei U21, Alban Bushi, a convocat 23 de jucători pentru partida împotriva României, iar valoarea lotului se ridică la 5,5 milioane de euro.

Albania a disputat primul meci din Grupa E și au câștigat în deplasare cu Armenia, scor 2-1. Stiven Shpendi a deschis scorul pentru albanezi în minutul 28, iar Arlind Rexhepi a dublat avantajul nouă minute mai târziu. Armenia a punctat cu 4 minute înainte de final, prin Gevorg Tarakhchyan.

Albania are în lot doi frați gemeni, Stiven și Cristian Shpendi. Stiven este și cel mai valoros jucător, cotat la 1,4 milioane de euro.

  • Portari: Simon Simoni (Eintracht Frankfurt / Germania), Klidman Lilo (Panathinaikos / Grecia), Endri Dema (KF Teuta)
  • Fundași: Agan Mjaki (KF Laci), Ermis Selimaj (PAOK Salonic / Grecia), Adrian Bajrami (Benfica / Portugalia), Ajdi Dajko (KF Laci), Paulo Buxhelaj (FK Partizani), Marcelino Preka (FK Partizani), Geralb Smajli (KF Vllaznia), Usni Ismaili (KF Vora)
  • Mijlocași: Enis Asani (FC Thun / Elveția), Arda Kurtulan (Diyarbekir Spor / Turcia), Medon Berisha (Lecce / Italia), Adrion Pajaziti (Fulham / Anglia), Stiven Bibo (KF Laci), Elmando Gjini (Genoa / Italia), Rei Pecani (KF Skenderbeu), Klevi Qefalia
  • Atacanți: Arlind Rexhepi (Hamburger SV / Germania), Stiven Shpendi (Empoli / Italia), Cristian Shpendi (Cesena / Italia), Ardit Nikaj (KF Skenderbeu)
    Selecționer: Alban Bushi.
10-09-2023
12:29

Alexi Pitu nu face deplasarea în Albania

Daniel Pancu se confruntă cu probleme de lot la debutul pe banca naționalei României U21. În primă fază, Ștefan Baiaram s-a accidentat și selecționerul a fost nevoit să-l aducă pe Marian Danciu. 

La un antrenament înaintea meciului cu Albania U21 de marți, Alexi Pitu a acuzat probleme medicale și nu va face parte din lotul României U21 pentru singurul meci din septembrie. 

Pentru a nu risca o accidentare mai gravă, Daniel Pancu a decis ca fotbalistul lui Bordeaux să nu facă deplasarea în Albania.

09-09-2023
15:46

Staff-ul lui Daniel Pancu la naționala României U21

România U21 va efectua duminică, 10 septembrie, ultimul antrenament în cantonamentul de la Buftea. Ulterior, pentru „tricolori” urmează zborul către Albania pentru primul meci din preliminariile Euro U21 din 2025, marți, 12 septembrie, ora 19:30. 

Iată cum arată staff-ul tehnic al lui Daniel Pancu înainte de meciul de debut pe banca naționalei de tineret a României: 

  • Selecționer: Daniel Pancu
  • Antrenori secunzi: Răzvan Rotaru, Lucian Sănmărtean
  • Antrenor portari: Răzvan Stanca
  • Preparator fizic: Vlad Nicoară
  • Analist Video: Ovidiu Popescu
  • Doctor: Dan Costin
  • Kinetoterapeut: Mădălin Tălpălaru
  • Maseur: Vladimir Foia
  • Magaziner: Daniel Ilie
  • Ofițer presă: Andrei Sârbu
  • Director Sportiv: Marius Niculae
  • Team Manager: Iulian Oțelea
  • Șef delegație: Vlad Munteanu
  • Psiholog: Alexandru Boncu
08-09-2023
13:10

"Tricolorii mici", la teatru

Înaintea plecării în Albania, “tricolorii mici” au fost la un spectacol de teatru. Jucătorii României U-21 au urmărit spectacolul: “Şi cu pisica ce-aţi făcut?”, de la Teatrul Naţional din Bucureşti. 

Primul meci din preliminariile Euro 2025 pentru România U21 va fi cu reprezentativa similară a Albaniei, în deplasare, pe data de 12 septembrie. 

Totul despre Albania U21 - România U21 din preliminariile Euro 2025.
Totul despre Albania U21 – România U21 din preliminariile Euro 2025. “Tricolorii mici”, la teatru
07-09-2023
18:05

Totul despre Euro U21 2025 din Slovacia

Slovacia va fi gazda Campionatului European de tineret din 2025. Va fi cel de-a treia ediție a competiției de când s-a decis extinderea la 16 echipe. Tot în Slovacia a avut loc și Campionatul European U19 care a avut loc în 2022. 

În preliminariile Euro U21 din 2025 se vor duela 52 de echipe naționale, care sunt împărțite în nouă grupe (7 a câte 6 echipe și două grupe a câte 5 echipe).  

Câștigătoarele celor nouă grupe, dar și cele mai bune trei echipe clasate pe locul 2 vor obține biletul pentru turneul final din Slovacia.

Totodată, ultimele trei locuri la Europeanul de tineret vor fi ocupate după un baraj (dublă manșă) între celelalte 6 echipe clasate pe poziția secundă. 

Stadioanele propuse pentru Euro U21 din 2025: 

National Football Stadium, Bratislava / Anton Malatinský Stadium, Trnava / DAC Aréna, Dunajská Streda / FC Nitra Stadium, Nitra / Sihoť Stadium, Trenčín / MŠK Žilina Stadium, Žilina / Košice Football Arena, Košice / Tatran Arena, Prešov. 

07-09-2023
10:20

Baiaram, indisponibil din cauza unor probleme medicale

Daniel Pancu nu se va putea baza pe Ștefan Baiaram la meciul cu Albania U21 din preliminariile lui Euro 2025. „Decarul” Universității Craiova se confruntă cu probleme medicale, astfel că selecționerul a fost nevoit să cheme un alt jucător la tineret. Este vorba despre Marian Danciu, tot de la Universitatea Craiova.

„Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova) a acuzat probleme medicale și astfel a devenit indisponibil pentru partida cu Albania. Acesta a părăsit cantonamentul echipei, iar în locul lui a fost convocat Marian Danciu (Universitatea Craiova)”, a anunțat FRF pe site-ul oficial.

06-09-2023
17:19

Antrenament în efectiv complet pentru „tricolori”

Naționala României U21 se pregătește la Buftea pentru debutul contra Albaniei U21 în preliminariile Euro U21 din 2025. La antrenamentul de miercuri, selecționerul Daniel Pancu s-a putut baza pe toți fotbaliștii convocați. 

Albania U21 - România U21
Antrenament cu tot lotul pentru România U21 înainte de duelul cu Albania U21. Foto: FRF.ro.
06-09-2023
14:30

Ședință foto pentru ”tricolori”

Jucătorii naționalei U21 a României au fost protagoniștii unei ședințe foto în cantonamentul de la Buftea.

”Tricolorii” au prezentat noile tricouri de joc pe care le vor purta la meciul amical împotriva Albaniei, iar filmulețul a fost urcat pe pagina de Facebook a naționalei României.

05-09-2023
14:43

Ovidiu Perianu, convocat de Daniel Pancu!

Având în vedere că în lotul lui Daniel Pancu există doi jucători cu probleme medicale, selecţionerul l-a convocat pe Ovidiu Perianu. 

Rămâne de văzut cine va face deplasarea în Albania, o decizie în acest sens va fi luată de noul selecţioner înaintea plecării. 

Naţionala U21 a României este ultima care a reuşit performanţe spectaculoase în fotbal. La Campionatul European din 2019, “tricolorii” au ajuns până în semifinale, reuşind calificarea la Jocurile Olimpice din 2021, la 57 de ani de la precedenta participare.

Totul despre Albania U21 – România U21 din preliminariile Euro 2025! “Tricolorii” ţintesc a patra calificare la rând

Ulterior, “tricolorii” mici au jucat şi la Euro U21 2021 şi 2023, fără a reuşi rezultatele de la turneul final din Italia. Din păcate, la Europeanul găzduit de România în 2023, “tricolorii” nu au înscris niciun gol.

ADVERTISEMENT

Sub comanda lui Daniel Pancu, România începe o nouă campanie de calificare la Euro, fiind în grupa E, alături de Elveţia, Finlanda, Albania, Muntenegru şi Albania. Echipa de pe primul loc se califică direct, la fel şi cele mai bune trei locuri 2.

Celelalte şase echipe de pe poziţia secundă vor juca un baraj. Debutul în preliminarii va fi împotriva Albaniei, în deplasare, pe 12 septembrie. Însă, Daniel Pancu nu are linişte nici în primele zile de cantonament.

ADVERTISEMENT

Tavi Popescu a răbufnit la adresa selecţionerului: “Știu că are ceva cu mine de mai demult”

Selecţionerul U-21 l-a lăsat în afara lotului pe Octavian Popescu. Tânărul jucător de la FCSB a răbufnit la adresa selecţionerului după ce nu s-a aflat printre jucătorii care au prins acţiunea naţionalei de tineret:

“Dacă asta a fost alegerea domnului Pancu, nu am ce face. Știu că are ceva cu mine de mai demult. Nu contează. Nu știu cu ce i-am greșit lui. Chiar mă așteptam să fiu convocat.

ADVERTISEMENT

Se poate orice. Când am văzut lotul am fost puțin șocat. O să demonstrez pe teren că meritam să fiu convocat. M-a deranjat! Mi-am spus că trebuie să-i demonstrez că meritam și eu să fiu acolo”, a spus Popescu după meciul cu Universitatea Craiova.

Daniel Pancu: “Nu am absolut nimic personal cu nimeni și rămâne în vederile noastre”

Daniel Pancu a declarat că Octavian Popescu rămâne în vederile sale pentru următoarele acţiuni, negând că are ceva cu jucătorul celor de la FCSB, aşa cum a acuzat Tavi Popescu:

ADVERTISEMENT

“Îi tratez pe toți în mod egal. Am văzut că s-a creat o ușoară polemică legată de neconvocarea lui Tavi Popescu. Eu am făcut convocările până în această etapă, nu ne putem schimba ideile de la o etapă la alta, pentru că, să fie clar, el nu a jucat pe poziția lui.

Am căutat să aduc la națională jucători care au evoluat pe pozițiile lor la club. Acum că s-a întâmplat să fie suspendat Florinel Coman și a prins ocazia să joace și făcut-o foarte bine e de lăudat. Nu am absolut nimic personal cu nimeni și rămâne în vederile noastre”, a spus Pancu.

Lotul convocat de Daniel Pancu:

  • PORTARI: Răzvan Sava (CFR Cluj), Alexandru Borbei (Lecce / Italia), Alexandru Roșca (CSC Șelimbăr);
  • FUNDAȘI: Alexandru Pantea (FCSB), Dan Sârbu (Farul Constanța), Cristian Ignat (Mioveni), Răzvan Pașcalău (Lecce / Italia), Umit Akdag (Göztepe / Turcia), Matei Ilie (Padova / Italia), Andrei Borza (FC Rapid 1923), Costin Amzăr (Dinamo);
  • MIJLOCAȘI: Marius Corbu (Akademia Puscas / Ungaria), Robert Filip (CFR Cluj), Constantin Grameni (Farul Constanța), Cătălin Vulturar (Lecce / Italia), Cătălin Cîrjan (FC Rapid 1923), Ștefan Baiaram (Universitatea Craiova), Rareș Pop (UTA Arad), Rareș Ilie (Lausanne / Franța), Alexi Pitu (Bordeaux / Franța);
  • ATACANȚI: Adrian Mazilu (Farul Constanța), Louis Munteanu (Farul Constanța), Rareș Burnete (Lecce / Italia).
ADVERTISEMENT