News

Traficul a fost reluat la Piața Unirii, după amenințarea cu bombă. Nu a fost descoperit niciun pericol. Update

Polițiștii au blocat traficul la Piața Unirii după ce un bărbat a sunat joi la 112 și a amenințat că în zona fântânilor vor exploda mai multe bombe. La această oră, echipele de pirotehniști fac verificările necesare.
26.05.2022 | 19:02
Traficul a fost reluat la Piata Unirii dupa amenintarea cu bomba Nu a fost descoperit niciun pericol Update
Amenințare cu bombă la Piața Unirii. Foto: commons.wikimedia.org
ADVERTISEMENT
26-05-2022
16:01

Alarmă falsă la Piața Unirii

Reprezentanții Poliţiei Capitalei au anunţat că traficul a fost reluat în zona fântânilor de la Piaţa Unirii. În urma verificărilor, pirotehniștii nu au descoperit niciun dispozitiv explozibil la fața locului

Nu a fost confirmată vreo situaţie de pericol”, a transmis DGPMB după alarma cu bombă anunțată joi. ”Astăzi, în jurul orei 16:30, o persoană a apelat numărul direct al unei secţii de poliţie şi a comunicat faptul ca în zona Fântânilor Unirea s-ar afla un dispozitiv exploziv.

Au fost dispuse, de urgenţă, măsuri de restricţionare a traficului, fiind declanşate verificări de către specialiştii pirotehnicieni”, se arată în comunicatul Biroului de presă al Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti.

Alerta a fost dată în jurul orei 17:00. Conform informațiilor jurnaliștilor de la Antena 3, amenințarea cu bombă a fost generată de un individ care a sunat la Secția 5 de Poliție.

Amenințare cu bombe la Piața Unirii

Bărbatul a sunat pe numărul de fix al secției și a anunțat că la ora 17:00 vor fi mai multe explozii în zona Piața Unirii. Conform Digi 24, individul ar fi transmis că bombele ar urma să explodeze în zona fântânilor de la Piața Unirii.

ADVERTISEMENT

La fața locului au sosit experții Serviciului Român de Informații (SRI). Mai sunt prezenți numeroși polițiști, pompieri și ambulanțe. Accesul în zonă a fost blocat de oamenii legii.

Cei care care locuiesc în zonă au fost avertizați să nu iasă la geam. În continuare, specialiștii din Brigada Antitero vor verifica zona pentru a constata dacă într-adevăr există vreun dispozitiv explozibil.

ADVERTISEMENT

Având în vedere suprafața mare care trebuie verificată, acțiunea va fi de durată. Conform Antena 3, individul care a sunat la Secția 5 nu a dat mai multe detalii și a închis imediat după ce a lansat amenințarea cu bombe.

Amenințare cu bombă și la Timișoara

În urmă cu 3 zile, poliţiştii din Timișoara erau alertaţi despre faptul că la etajul doi al centrului comercial “Bega” ar fi amplasată o bombă. În cele din urmă, s-a dovedit că alarma a fost falsă.

ADVERTISEMENT

Luni seara, oamenii legii au anunțat că autorul apelului fals de amplasare a unei bombe în centrul Timişoarei este un minor de 15 ani. În luna ianuarie, același minor a alertat fals poliţia că într-un liceu este o bombă.

În urma verificărilor efectuate cu privire la alarma falsă cu bombă, poliţiştii l-au identificat şi depistat pe cel care a alertat autorităţile, fiind vorba despre acelaşi minor de 15 ani care a sesizat în luna ianuarie existenţa unei bombe la un liceu din Timişoara.

ADVERTISEMENT

Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă în valoare de 2.000 lei, conform legislaţiei în vigoare”, au anunţat luni reprezentanții Biroului de presă al Poliţiei Timiş.

ADVERTISEMENT