News

Traficanți de carne vie, depistați la granița Ucrainei. Interpol a trimis o echipă în Republica Moldova

Depistarea unor traficanți de carne vie la granița Ucrainei a alertat Interpolul. Organizația Internațională de Poliție a decis să trimită o echipă în Republica Moldova pentru a verifica taberele de refugiați.
26.03.2022 | 00:24
Traficanti de carne vie depistati la granita Ucrainei Interpol a trimis o echipa in Republica Moldova
ADVERTISEMENT

Pe măsură ce numărul de refugiați din Ucraina a crescut, în zona de graniță a statului vecin au apărut traficanții de carne vie, gata să profite de starea grea prin care trec cei fugiți din calea războiului.

Interpol a trimis o echipă în Republica Moldova. Traficanți de carne vie, depistați la granița cu Ucraina

Încă de săptămâna trecută, presa internațională a relatat că traficanții de persoane operează deja la granița cu Ucraina, profitând de fluxul masiv de refugiați în Europa de Est.

ADVERTISEMENT

Vineri, 25 martie, Organizația Internațională de Cooperare a Forțelor de Poliție (Interpol) a anunțat că a trimis o echipă în Republica Moldova, pe fondul temerilor că traficanții de carne vie ar putea face victime printre refugiații ucraineni, notează BBC.

Cei de la Interpol au primit informații conform cărora persoane care fac parte din rețele de trafic uman au fost depistate la punctele de trecere a frontierei dintre Ucraina și Republica Moldova.

ADVERTISEMENT

Țintele acestor traficanți sunt persoanele vulnerabile, în speță ”copiii, în special minorii neînsoțiți”, anunță organizația. În următoarele zile, agenții Interpol vor face verificări la Chișinău și în taberele de refugiați de pe întregul teritoriu al Republicii Moldova.

Publicația britanică scrie că statul vecin a primit până în prezent aproape 380.000 de ucraineni. Asta, în condițiile în care populația Moldovei este de puțin peste 2,6 milioane de locuitori.

ADVERTISEMENT

”Copiii și minorii neînsoțiți sunt deosebit de vulnerabili la exploatarea de către traficanți”, a avertizat Interpol.

Sky News: Traficanții de carne vie profită de femeile și copiii care fug din calea războiului

În urmă cu câteva zile, Sky News scria că traficanții răpesc copii mici pentru a-i vinde bandelor de crimă organizată din Europa și forțează femeile disperate, multe dintre ele după ce și-au părăsit partenerii în Ucraina, să ajungă în sclavie și prostituție.

ADVERTISEMENT

Autoritățile se tem că multe femei sunt păcălite online, pe site-uri precum Facebook, înainte de a ajunge la graniță.

Conform sursei citate, traficanții nu sunt întotdeauna bărbați. Femeile sunt adesea folosite, pentru că au tendința de a ridica mai puține suspiciuni și au mai multe șanse să câștige încrederea femeilor refugiate.

ADVERTISEMENT