News

Traficanții de droguri inventează noi metode de a-și vinde marfa ilegală. Cum a procedat un tânăr la festivalul Sunwaves

Traficanții de droguri din România au inventat metode tot mai ingenioase de a-și vinde marfa ilegală. La festivalul Sunwaves, un tânăr de 20 de ani a folosit un mijloc rar întâlnit.
10.05.2022 | 07:41
Traficantii de droguri inventeaza noi metode de asi vinde marfa ilegala Cum a procedat un tanar la festivalul Sunwaves
Marile festivaluri de muzică, locațiile ideale pentru traficanții de droguri. Metoda ingenioasă folosită de un tânăr la Sunwaves. Sursa foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Sezonul marilor festivaluri de muzică din țară este echivalent și cu sezonul ”marilor vânzări” pentru traficanții de droguri.

Marile festivaluri de muzică, locațiile ideale pentru traficanții de droguri. Metoda ingenioasă folosită de un tânăr la Sunwaves

De ani buni, aceste evenimente reprezintă momentul în care traficanții de droguri fac cele mai mari profituri de peste an.

ADVERTISEMENT

Dealerii apar lângă scenă, pe plajă, acolo unde sutele de clienți nu întârzie să apară. Tot ceea ce trebuie să facă este să ”dribleze” vigilența oamenilor legii.

Un tânăr de doar 20 de ani a fost prins la Olimp, în timp ce încerca să plaseze ”mărfuri ilegale” la poarta de intrare în incinta spațiului unde era organiza festivalul de muzică electronică Sunwaves.

ADVERTISEMENT

Acesta își parcase mașina strategic chiar pe plajă și doar aștepta clienții. Avea sute de pastile pe care spera că le va vinde în timpul festivalului.

Din nefericire pentru el, acesta a fost identificat de polițiști pentru că poziția și atitudinea lui erau ostentative și băteau la ochi. După ce a fost încolțit, tânărul a încercat să scape de droguri, aruncându-le în tufișurile de pe marginea plajei.

ADVERTISEMENT

Agenții au observat gestul tânărului, găsind imediat în zona cu vegetație și obiectul aruncat. Era vorba de un ou Kinder în care erau ascunse, nu surprize, ci pastilele de MDMA (n.r. drog psihoactiv sintetic, cu proprietăți asemănătoare amfetaminelor stimulante) care aveau logoul ”Maseratti”.

Ulterior, polițiștii au găsit în camera acestuia de hotel o cantitate impresionantă de droguri, amfetamină în amestec cu cofeină și canabis, droguri ieftine preferate de mulți dintre tinerii care ajung la astfel de festivaluri.

ADVERTISEMENT

Alți cinci tineri, prinși când preparau cocaină la tigaie în Mamaia. Se pregăteau pentru Sunwaves

La finalul lunii aprilie, alți cinci tineri au fost prinşi în flagrant de poliţiştii din Constanţa, la festivalul Sunwaves, în timp ce vindeau droguri de mare risc.

Polițiștii au efectuat percheziții şi în apartamentul închiriat de aceștia, acolo unde pregăteau marfa pentru petrecere. La faţa locului au găsit cantităţi mari de droguri, mai multe instrumente de preparare şi ambalare precum şi sume de bani.

Reprezentanţii MAI au publicat pe pagina de Facebook a Poliției şi un video în care se vede cum tinerii pregăteau drogurile în mai multe tigăi. Detalii, AICI.

ADVERTISEMENT