News

Tragedie cu cel puțin 100 de morți la o rafinărie ilegală din Nigeria

O explozie la o rafinărie ilegală din Nigeria s-a soldat cu moartea a cel puțin 80 de persoane. TTrebuie subliniat că, din cauza infrastructurii, astfel de incidente sunt comune.
24.04.2022 | 13:51
Tragedie cu cel putin 100 de morti la o rafinarie ilegala din Nigeria
ADVERTISEMENT

În presa internațională au ajuns rapoarte care indică faptul că o explozie care a avut loc la o rafinărie ilegală din Nigeria s-a soldat cu moartea a câteva zeci de persoane, notează NDTV.

Cel puțin 80 de victime

Incidentul a avut loc la o rafinărie aflată în sudul Nigeriei, pe un câmp de hidrocarburi aflat între statele Rivers și Imo. Trebuie precizat că autoritățile locale au început să ofere informații despre explozie sâmbătă, chiar dacă aceasta ar fi avut loc vineri seară.

ADVERTISEMENT

Ifeanyi Nnaji, șeful Agenției Naționale de Gestionare a Situațiilor de Urgență, a explicat pentru AFP că au fost recuperate cel puțin 80 de cadavre și că numărul victimelor ar putea crește.

“Am recuperat cel puțin 80 de cadavre grav arse la locul faptei”, a declarat oficialul.

Deși estimările oficiale indică faptul că cel puțin 80 de persoane și-au pierdut viața, sursele citate de presa locală indică un bilanț mai sumbru, de cel puțin 100 de victime.

ADVERTISEMENT

Ulterior, aceste informații au fost confirmate și de autoritățile nigeriene, prin secretarul de stat pentru domeniul hidrocarburilor.

“Incendiul  a avut loc la o rafinărie ilegală și a afectat peste 100 de persoane care au fost arse”, a declarat comisarul de stat pentru resurse petroliere, Goodluck Opiah, sâmbătă.

ADVERTISEMENT

Șeful agenției care intervine în acest caz a atras atenția asupra faptului că victimele rezultate în urma acestei tragedii sunt produsul neglijenței operatorilor ilegali din domeniul hidrocarburilor care nu respectă standardele de siguranță.

În -plus, la locul accidentului au fost descoperite mai multe vehicule și containere folosite de angajații rafinăriei pentru a fura țiței neprelucrat din conductele care traversează regiunea.

ADVERTISEMENT

Trebuie subliniat faptul că în regiunea în care a avut loc acest accident industrial furtul, urmat de rafinarea ilegală a țițeiului, reprezintă o activitatea comună și asta din cauza lipsei de oportunități economice.

Țițeiul este exploatat dintr-o rețea de conducte deținute de marile companii petroliere și rafinat în instalații improvizate.

Acest proces este extrem de periculos și a dus la multe incidente mortale și la mai multe accidente de mediu într-o regiune deja afectată de deversările de petrol pe terenuri agricole și în cursurile de apă.

ADVERTISEMENT
Tags:
Imagini de neînțeles în București. Gardă de onoare, antemergătoare BMW și circulație blocată....
Imagini de neînțeles în București. Gardă de onoare, antemergătoare BMW și circulație blocată. Pe cine escortau
Împărțeala banilor din drepturile TV arată cât valorează fotbalul nostru sărac: avem sumele...
Împărțeala banilor din drepturile TV arată cât valorează fotbalul nostru sărac: avem sumele exacte
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana...
FOTO EXCLUSIV Echipamentul jalnic al lotului olimpic al României a înfuriat-o pe Dana Budeanu: „Arată ca puii de Crevedia”. COSR a primit bani de la Dedeman pentru o vestimentație comparată cu hainele de lucru ale muncitorilor nepalezi
Aproape toată ţara a intrat sub avertizare cod galben de ploi torențiale, grindină...
Aproape toată ţara a intrat sub avertizare cod galben de ploi torențiale, grindină și vijelii. Vreme severă până la noapte
Cum a apărut, la 48 de ani, cea mai cunoscută amantă din România,...
Cum a apărut, la 48 de ani, cea mai cunoscută amantă din România, ce a trăit 16 ani cu un milionar însurat! Imagini provocatoare
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu:
Ilinca Vandici, mesaj neașteptat pentru Bianca Drăgușanu: "Nu te mai posta cu abundență, lux. Ține-le pentru tine". Ce a dezvăluit Teo Trandafir despre Gabi Bădălău
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Un ALT IMPOZIT la PENSIE după RECALCULARE. Anunțul ministrului MUNCII
Cine este tinerica pentru Bebe Cotimanis și-a părăsit soția
Cine este tinerica pentru Bebe Cotimanis și-a părăsit soția
1.500 de euro pentru acești români. Procedurile sunt foarte simple
1.500 de euro pentru acești români. Procedurile sunt foarte simple
Radu Mazăre, tată la 55 de ani din închisoare. Imagini din camera intimă...
Radu Mazăre, tată la 55 de ani din închisoare. Imagini din camera intimă de la Jilava, unde el și soția lui l-au conceput pe Aris.
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a...
Cauza morții Raisei, fetiţa de doi ani găsită fără viață pe câmp, a fost stabilită. Detalii cu puternic impact emoțional
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”
Scriitorul român căruia soția îi căuta amante: „Gospodăria noastră s-a despărţit în două..”