News

Tragedie de Revelion în Uganda. Uciși în busculadă pentru că au încercat să vadă focurile de artificii

9 persoane, printre care și un băiat de 10 ani, au murit într-o busculadă în Uganda, după ce cei care încercau să vadă focurile de artificii de Anul Nou s-au blocat pe un coridor.
01.01.2023 | 18:07
Tragedie de Revelion in Uganda Ucisi in busculada pentru ca au incercat sa vada focurile de artificii
Victimele au vârste cuprinse între 10 și 20 de ani Foto: Daily Monitor
ADVERTISEMENT

După focurile de artificii din fața Freedom City Mall din Kampala, ”a urmat o busculadă, care a dus la moartea instantanee a cinci persoane și la rănirea altor câteva”, a declarat purtătorul de cuvânt al poliției naționale, Luke Owoyesigyire.

Uciși în busculadă pentru că au încercat să vadă focurile de artificii

Alte patru persoane au murit în drum spre spital “în mare parte din cauza sufocării”. Majoritatea persoanelor ucise aveau vârste cuprinse între 10 și 20 de ani.

ADVERTISEMENT

“Echipele de intervenție de urgență au sosit la fața locului și au transportat persoanele rănite la spital, unde s-a confirmat decesul a nouă persoane”, a declarat Owoyesigyire.

Acte “necugetate” și “neglijență” au dus la tragedie, a adăugat el.

Mulțimea s-a grăbit să vadă un foc de artificii de Anul Nou, dar a rămas blocată pe un coridor îngust, se arată într-un comunicat al poliției.

ADVERTISEMENT

“Foarte multe persoane au rămas blocate, deoarece intrau în număr mare pentru a vedea focurile de artificii. În acest fel, multe persoane au murit sufocate. Până în prezent, s-a confirmat moartea a nouă persoane”, se precizează în comunicatul citat de Daily Mail.

Oamenii sărbătoreau Anul Nou în centrul comercial care se află pe o autostradă care leagă Kampala de aeroportul Entebbe.

ADVERTISEMENT

Într-un tweet, forțele de poliție din Uganda au declarat: “Poliția teritorială din Katwe investighează un incident de imprudență și neglijență care a avut loc la un eveniment de Anul Nou la Freedom City Mall Namasuba și care a dus la moartea a nouă persoane, inclusiv a mai multor tineri.

Se presupune că incidentul a avut loc la miezul nopții, când MC-ul evenimentului a încurajat participanții să iasă afară și să privească focurile de artificii.

ADVERTISEMENT

După ce spectacolul s-a încheiat, a urmat o busculadă, care a dus la moartea instantanee a cinci persoane și la rănirea altor câteva”.

Majoritatea victimelor erau minori

Poliția a declarat că trupurile celor decedați au fost transferate la City Mortuary Mulago.

Sărbătorile de întâmpinare a anului 2023 au fost primele din ultimii trei ani în țara est-africană, după restricții legate de pandemia Covid-19 și de probleme de securitate.

“Cei mai mulți dintre morți erau minori, cu vârste de 10, 11 14 și 20 de ani”, a declarat pentru AFP purtătorul de cuvânt al poliției din Kampala, Patrick Onyango.

Canalul NTV din Uganda a difuzat duminică imagini cu rudele celor decedați adunate în fața unei morgi din capitala ugandeză.

În 2009, o persoană a murit și trei au fost rănite într-o debandadă în parcul de distracții Kansanga din Kampala.

ADVERTISEMENT
Tags: