News

Video. Dezastru în SUA din cauza furtunii de zăpadă. Sute de mii de case fără curent, aproape 60 de morți: ”Zonă de război!”

Este dezastru în SUA din cauza furtunii de zăpadă și a gerului din ultimele zile. Numărul deceselor se apropie de 60. Sute de mii de americani sunt fără curent electric.
27.12.2022 | 12:38
Video Dezastru in SUA din cauza furtunii de zapada Sute de mii de case fara curent aproape 60 de morti Zona de razboi
Furtuna de zăpadă din SUA face ravagii. Aproape 60 de morți. Sursa foto: hepta.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Bilanțul furtunii violente de zăpadă care face ravagii în Statele Unite ale Americii de mai multe zile se apropie de 60 de morți.

Furtuna de zăpadă din SUA face ravagii. Aproape 60 de morți

Căderile masive de zăpadă, viscolul și gerul afectează în prezent statele Oklahoma, Kentucky, Missouri, Tennessee, Wisconsin, Kansas, Nebraska, Ohio, New York, Colorado şi Michigan, potrivit NBC News.

ADVERTISEMENT

Cea mai gravă situație este însă în vestul statului New York. Numai luni, 26 decembrie, cel puțin 28 de oameni au murit în orașul Buffalo.

Guvernatorul din regiune, Kathy Hochul, a spus că vremea extremă care s-a abătut asupra Americii de Nord a făcut ca oraşul Buffalo, New York, să arate ca o ”zonă de război”.

ADVERTISEMENT

”Acesta este un război cu mama natură şi ea ne-a lovit cu tot ce are începând de joi”, a mai declarat guvernatorul statului american.

În prezent, viscolul puternic se manifestă din Canada până în sudul Rio Grande. La nivel național, cel puțin 57 de persoane au murit. Regiunea din jurul orașului Buffalo, în nordul statului New York, a fost cea mai afectată, arată presa de peste ocean.

ADVERTISEMENT

”Este ca și cum am merge într-o zonă de război, iar vehiculele de pe marginea drumurilor sunt șocante”, a mai spus guvernatorul Hochul.

În foarte multe zone, stratul de zăpadă trece frecvent de 120 – 130 de cm.

Dat fiind faptul că vântul bate cu putere, în orașe sunt nămeți de peste 3-4 metri. În aceste condiții, autoritățile se așteaptă ca mai multe victime să fie descoperite odată ce topirea zăpezii.

ADVERTISEMENT

Avem zeci și zeci de vehicule care au fost abandonate când oamenii au plecat în timpul furtunii”, a spus Hochul în timpul unei conferințe de presă luni.

Meteorologii vin și cu o veste bună. Ei spun că furtuna se va ameliora în următoarele câteva zile, dar recomandarea este aceea de a evita călătoriile neesențiale.

Sute de mii de case au rămas fără curent. Multe zboruri anulate

Din weekend până în prezent, mii de zboruri au fost anulate. Multe persoane nu au mai putut ajunge la familiile lor de Crăciun.

În plus, conform datelor autorităților, 250.000 de locuințe și întreprinderi au suferit pene de curent. Abia de luni, energia electrică a fost restabilită treptat.

În continuare, meteorologii au avertizat că temperaturile pot ajunge şi la sub -40 grade Celsius, în principal din cauza rafalelor de vânt.

ADVERTISEMENT
Tags: