Sport

Tragedie în Grecia! Un fotbalist a murit în timpul unui meci jucat fără ambulanţă şi defibrilator

Fotbalistul grec Alexandros Lampis, legitimat la o echipă din a liga a treia a țării lui, a murit la vârsta de 21 de ani, după un stop cardiac, deoarece la stadion nu exista o ambulanță și un defibrilator.
03.02.2022 | 17:02
Tragedie in Grecia Un fotbalist a murit in timpul unui meci jucat fara ambulanta si defibrilator
ADVERTISEMENT

Campionatul Greciei a programat, miercuri, meciuri atât în prima divizie, cât și în ligile inferioare. Meciul dintre Ilioupoli și Ermionidas-Ermis a contat pentru divizia a treia și s-a jucat First Municipal Stadium, undeva în sud-estul Atenei.

Un fotbalist grec în vârstă de 21 de ani a murit după ce a făcut un stop cardiac

Fotbalistul grec Alexandros Lampis, legitimat la echipa gazdă, a murit în timpul meciului după ce a suferit un stop cardiac. Din păcate pentru el, la stadion nu se afla nicio ambulanță și nu exista nici defibrilator.

ADVERTISEMENT

Incidentul a avut loc la cinci minute de la începutul meciului, iar ambulanța chemată a ajuns după mai bine de 20 de minute, informează The Sun, citat de mirror.co.uk. Din păcate pentru el, a fost mult prea târziu, deoarece medicii de pe ambulanță nu au putut să-i salveze viața, chiar dacă au încercat minute la rând să-l resusciteze.

Echipa și orașul deplâng pierderea fotbalistului grec

În tot acest context, meciul a fost suspendat. „Aleko al nostru, prietenul nostru, fratele nostru, ai plecat atât de nedrept. Întreaga echipă, tot orașul este în doliu astăzi.

ADVERTISEMENT

Nu avem cuvinte… simțim doar o durere insuportabilă și un gol în stomac.

O călătorie bună Alecara…”, a scris clubul pe pagina oficială de facebook.

Familia GS Ilioupolis își exprimă durerea profundă pentru pierderea bruscă a fotbalistului și prietenului nostru favorit Alexandros Lampis.

Alexandros, pe lângă faptul că a fost un fotbalist excelent, era un personaj integral, care a fost iubit atât de coechipieri, cât și de suporterii echipei.

ADVERTISEMENT

Clubul exprimă sincere condoleanțe familiei lui Alexandros și îi va fi alături, oricând și în orice mod este nevoie.

Echipa și întreg orașul deplâng pierderea unui copil care făcea parte din inima clubului și a comunității locale.

ADVERTISEMENT

Aleko, o parte din sufletul echipei noastre a plecat cu tine. Călătorie frumoasă!”, se mai arată în mesaj ul postat pe site-ul clubului, făcându-se menționarea că toate detaliile legate de această tragedie vor fi făcute publice după înmormântare.

Christian Eriksen a scăpat cu viață tocmai datorită unui defibrilator

Tragedia a readus în memorie ceea ce s-a întâmplat în vara anului 2021, când danezul Christian Eriksen a căzut pe teren în timpul meciului cu Finlanda, care a contat pentru grupele EURO 2020.

Din fericire pentru mijlocașul nordicilor, el a fost salvat. Ulterior, medicul naționalei, Morten Boesen, a precizat că jucătorul a suferit un stop cardiac pe teren și a fost readus la viață printr-o combinație de CPR și un șoc electric de la un defibrilator.

Christian Eriksen, legitimat la vremea respectivă la Inter Milano, a petrecut o perioadă lungă în spital, iar în cadrul unei intervenții considerate de rutină, medicii i-au implantat un defibrilator cardiac.

Protocolul din Italia este unul foarte strict, iar danezul nu mai are voie să joace la nicio echipă din peninsulă. Cu toate acestea, el a efectuat pe 4 august primul antrenament după accidentul nefericit de la EURO 2020.

Între timp, Eriksen a semnat cu echipa engleză Brentford, după ce și-a reziliat contractul cu Inter Milano.

Sergio Aguero a renunțat la cariera de fotbalist, din cauza unor probleme cardiace

La jumătatea lunii decembrie a anului 2021, Sergio Aguero a fost forțat să renunțe la cariera de fotbalist, din cauza unor probleme cardiace. La sfârșitul lunii octombrie, argentinianului i s-a făcut rău în timpul partidei cu Alaves și medicii au decis să-l scoată de pe teren din cauză că fotbalistul a acuzat probleme respiratorii.

A fost transportat de urgență la spital și suspus unui set de analize amănunțite. În urma acestora i s-a descoperit o cicatrice de un milimetru pe inimă.

Medicul Roberto Pedrito, care l-a tratat pe starul sud-american, a mai spus că în ciuda leziunii, argentinianul nu va avea probleme să joace fotbal de plăcere, dar nu va reveni niciodată pe teren la o echipă profesionistă.

ADVERTISEMENT