ADVERTISEMENT
Fotbal international

Tragedie în Anglia! Lee Collins, căpitanul lui Yeovil Town, a murit la 32 de ani

Autor: Patrice Podina | 01.04.2021 | 17:47
Tragedie în Anglia! Lee Collins, căpitanul lui Yeovil Town, a murit la 32 de ani
Sursa foto: BBC

Yeovil Town, club din National Conference (liga a 5-a din Anglia), a anunțat că Lee Collins, căpitanul echipei, a murit. Deocamdată nu a fost anunțată cauza morții.

ADVERTISEMENT

În vârstă de numai 32 de ani, Lee Collins era unul dintre cei mai apreciați fotbaliști din eșaloanele inferioare din Albion. Cariera lui se întinde pe 15 ani, timp în care a disputat nu mai puțin de 470 de meciuri.

Măcinat de accidentări, Lee Collins a jucat doar opt partide în acest sezon pentru Yeovil Town, ultimul la sfârșitul săptămânii trecute, în victoria echipei sale, scor 3-1, în deplasare, la Altrincham.

Cine a fost Lee Collins, căpitanul lui Yeovil Town care a murit la 32 de ani

Crescut la Academia fostei campioane a Angliei, Wolverhampton Wonderers, Lee Collins a semnat primul contract de profesionist înainte să împlinească 18 ani, fiind achiziționat de Hereford United.

ADVERTISEMENT

A mai jucat în carieră pentru Port Vale, Barnsley, Shrewsbury, Northampton, Mansfield și Forest Green, de unde s-a transferat la Yeovil.

”Toți cei de la Yeovil Town Football Club plâng pentru pierderea căpitanului clubului Lee Collins. Gândurile și rugăciunile noastre sunt transmise familiei și prietenilor săi”, a postat clubul din liga a cincea pe site-ul oficial.

Lee Collins a petrecut cea mai importantă perioadă a carierei la Northampton, în League Two (liga a 4-a), alături de care a fost aproape să promoveze în eșalonul terț al Angliei.

ADVERTISEMENT

Cine este Yeovil Twon, club ar cărui căpitan a murit la 32 de ani

Yeovil Town este un club de fotbal cu o istorie de 125 de ani și unul dintre cele mai de succes dintre cluburile care nu fac parte din fotbalul profesionist. Între performanțele majore ale celor de la Yeovil se numără o calificare în turul 5 în Cupa Angliei.

S-a întâmplat în 1949 când au eliminat, între alte echipe, și pe Sunderland, o multiplă campioană a Angliei. În același an, în turul 5 a fost eliminată de Manchester United într-un meci urmărit de peste 81.000 de spectatori.

ADVERTISEMENT

Între anii 1990 – 2000 Yeovil Town a evoluat în ligile profesioniste (primele 4 eșaloane din UK), de unde a retrogradat în 2019, în liga a 5.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut revista SuperEuro
  • SuperEuro, cea mai tare revistă glossy dedicată Euro 2020
  • SUPEREURO: 164 de pagini premium, la doar 10 lei!