News

Tragedie în Austria. Un român de 36 de ani a fost ucis de o avalanșă în Alpi

15.04.2021 | 09:42
Tragedie in Austria Un roman de 36 de ani a fost ucis de o avalansa in Alpi
ADVERTISEMENT

Tragedie în Austria. Un român de 36 de ani a fost ucis de o avalanșă care a avut loc în munții Alpi. Prietena acestuia în vârstă de 22 de ani, care îl însoțea, a scăpat cu viață.

Evenimentul dramatic a avut loc marți, 13 aprilie, în jurul orei 10.42 si a fost anunțat de salvamontiștii din localitatea Mallnitz, Austria.

ADVERTISEMENT

Trupul neînsuflețit al conaționalului nostru a fost recuperat pe cale aeriană, acesta căzând pe o cascadă înghețată. Trei elicoptere au participat la operațiune, inclusiv cel al poliției din Liebelle Kaernten.

Un român de 36 de ani a murit după ce a fost surprins de o avalanșă în Austria

Un turist român aflat la schi în Alpii austrieci a fost surprins și ucis de o avalanșă lângă Mallnitz (districtul Spittal / Drau), marți dimineață.

ADVERTISEMENT

Din informațiile prezentate de Poliție și citate de presa austriacă, bărbatul și cea care îl însoțea, o femeie în vârstă de 22 de ani din Linz, erau cazați la o cabană situată la 2.240 de metri altitudine.

Cei doi au încercat să coboare pe placă, iar la un moment dat au fost surprinși de avalanșă. Românul s-a prăbușit 600 de metri, pe un teren abrupt, informează site-ul Tiroler.com.

ADVERTISEMENT

Prietena românul nu a suferit răni

Sursa citată mai notează că prietena acestuia nu a fost rănită, dar a suferit un șoc sever și a fost transportată în vale cu un elicopter de salvare.

Viscolul și zăpada abundentă au făcut operațiunea de salvare mult mai dificilă. Trei elicoptere, 23 de salvatori montani, mai mulți ofițeri de poliție alpini și echipa de intervenție a Crucii Roșii au fost în acțiune pentru a-i salva pe cei doi.

ADVERTISEMENT

Din păcate, pentru bărbatul din România nu s-a mai putut face nimic. Acesta a fost măturat de o masă de zăpadă de aproximativ 600 de metri și a căzut la aproximativ 100 de metri mai jos, pe o cascadă înghețată.

”Orice ajutor a venit prea târziu pentru bărbat. El a suferit rănile fatale în urma accidentului”, a declarat Horst Wohlgemuth, șeful operațiunilor Poliției Alpine din districtul Spittal/Drau.

ADVERTISEMENT