News

Tragedie în China: 31 de morți în urma unei explozii la un restaurant din Ningxia

Președintele Xi Jinping a ordonat intensificarea controalelor de siguranță în urma incendiului dintr-un restaurant din Ningxia.
22.06.2023 | 08:07
Tragedie in China 31 de morti in urma unei explozii la un restaurant din Ningxia
Cina la un restaurant din regiunea Ningxia a fost fatală pentru 31 de persoane. Foto: Captura YouTube.
ADVERTISEMENT

31 de persoane au murit în urma unei explozii cauzate de o scurgere de gaze la un restaurant specializat în preparate făcute la grătar, situat în regiunea Ningxia din nord-vestul țării. Potrivit agenției de presă de stat Xinhua, incidentul a avut loc miercuri seară și a declanșat o reacție imediată din partea președintelui Xi Jinping, care a ordonat verificări de siguranță mai stricte.

Peste 30 de morți în urma unei explozii din China

În urma exploziei, șapte persoane au fost rănite și primesc tratament pentru arsuri și tăieturi cauzate de cioburile de sticlă spartă. Conform relatărilor, deflagrația a avut loc în orașul Yinchuan, capitala regiunii Ningxia, și a fost cauzată de o scurgere la o butelie de gaz petrol lichefiat din restaurant.

ADVERTISEMENT

Președintele Xi Jinping a transmis autorităților să facă tot posibilul pentru a salva răniții și a subliniat importanța consolidării supravegherii siguranței în industriile și sectoarele cheie. Televiziunea de stat chineză a relatat că se impun măsuri stricte pentru evitarea unor astfel de tragedii și îmbunătățirea siguranței în țară.

Accidente cauzate de exploziile de gaze și substanțe chimice sunt lamentabil de frecvente în China, în ciuda eforturilor depuse de-a lungul anilor pentru a îmbunătăți nivelul de siguranță. Un exemplu tragic este reprezentat de evenimentele din 2015, când o serie de explozii devastatoare în orașul portuar Tianjin, din nordul țării, au provocat moartea a 173 de persoane.

ADVERTISEMENT

Autoritățile chineze sunt acum în alertă maximă și intensifică eforturile pentru a investiga cauzele precise ale acestei explozii și pentru a lua măsuri concrete în vederea prevenirii unor tragedii similare în viitor. Siguranța publică și protejarea vieții cetățenilor rămân priorități esențiale pentru autorități în această perioadă dificilă.

Un restaurant din Brașov a fost cuprins de flăcări

Incendiu devastator la un hotel-restaurant din Mândra, județul Brașov. Acoperișul clădirii a fost cuprins de flăcări violente, iar pompierii au intervenit cu promptitudine cu mai multe autospeciale pentru a lichida incendiul. Din fericire, toate persoanele aflate în clădire au reușit să iasă în siguranță.

ADVERTISEMENT

Potrivit informațiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Brașov, incendiul a izbucnit la hotelul-restaurant La Fântânița Mandrei, situat în localitatea Mândra. La fața locului au fost trimise de urgență două autospeciale de stingere, o autoscară, o autocisternă cu apă și un echipaj SMURD.

La sosirea echipajelor de intervenție, s-a constatat că focul se manifesta la nivelul acoperișului, afectând o suprafață de aproximativ 200 de metri pătrați. În consecință, au fost suplimentate forțele și mijloacele de intervenție, fiind aduse o autospecială de stingere suplimentară și două autocisterne cu apă, iar echipajele depun toate eforturile pentru a localiza și stinge incendiul.

ADVERTISEMENT

Conform informațiilor oferite de sursele oficiale, toate persoanele care se aflau în interiorul clădirii au reușit să se autoevacueze înainte de sosirea pompierilor, evitând astfel riscul de a fi expuse la pericol.

Cauza izbucnirii incendiului și pagubele înregistrate urmează să fie stabilite în urma unei anchete care va fi desfășurată de specialiștii în domeniu. Autoritățile locale și pompierii sunt mobilizați pentru a gestiona situația și a proteja securitatea și bunăstarea comunității.

ADVERTISEMENT