Sport

Tragedie în lumea fotbalului! Un jucător care a evoluat în barajul România – Slovenia, cea mai mare dezamăgire din cariera de antrenor a lui Gheorghe Hagi, a fost găsit mort

Barajul dintre România și Slovenia din 2001 a fost una dintre putinele șanse pe care naționala noastră le-a mai avut să ajungă la Campionatul Mondial. Un fotbalist din acea dublă a fost găsit mort.
05.06.2022 | 14:43
Tragedie in lumea fotbalului Un jucator care a evoluat in barajul Romania  Slovenia cea mai mare dezamagire din cariera de antrenor a lui Gheorghe Hagi a fost gasit mort
Goran Sankovic a fost găsit mort la vârsta de 42 de ani. Slovenul a jucat în barajul cu România din 2001
ADVERTISEMENT

În vârstă de 42 de ani, Goran Sankovic a jucat în celebrul barajul pentru World Cup 2002, dintre România și Slovenia, câștigat la general de adversarii noștrii cu scorul de 3-2. Fostul fundaș a fost a găsit mort, după ce vineri, 3 iunie, s-a urcat la volanul mașinii sale.

Goran Sankovic a fost găsit mort! Slovenul a jucat în barajul cu România din 2001

To vineri, dispariția fostului fundaș a fost semnalată de autoritățile din Celje și, în după-amiaza zilei de sâmbătă, 4 iunie, a fost descoperit decedat, după cum relatează portalul N1.

ADVERTISEMENT

Fost fundaș central sau mijlocaș defensiv la Celje, Slavia Praga, Akratitos și Panionios, Goran Sankovic a fost prezent și în lotul Sloveniei de la Campionatul Mondialul din 2002, dar s-a retras în 2004, la doar 25 de ani, deoarece a suferit o gravă accidentare la genunchi.

Deși a participat la turneul final din Japonia și Corea de Sud, Sankovic nu a fost folosit nici măcar o secundă de selecționerul Srecko Katanec.

ADVERTISEMENT

Fostul fundaș a strâns în total cinci selecții la pentru prima reprezentativă a Sloveniei, fără să marcheze însă vreun gol.

Sankovic a jucat în barajul de tristă amintire pentru România, când Slovenia a obținut biletele pentru turneul final din Japonia și Corea de Sud. „Tricolorii” au ratat prezența la Cupa Mondială, după 1-2 în Slovenia și 1-1 la București.

ADVERTISEMENT

Returul din Ghencea a fost meciul pe care selecționerul de la vremea respectivă, Gheorghe Hagi, l-a încheiat cu cinci atacanți pe teren: Marius Niculae, Adrian Ilie, Daniel Pancu, Ionel Ganea și Adrian Mihalcea.

Cum au arătat România și Slovenia la returul de pe 14 noiembrie 2001

România – Slovenia 1-1 (Contra ’65 / Rudonja ’55)

  • România: Lobonț – Contra, Miu (79 Mihalcea), Ghioane (59 I. Ganea), Chivu, Gh. Popescu, Sabău, D. Munteanu, M. Niculae, Mutu (59 Pancu), Ad. Ilie; Selecționer: Gheorghe Hagi
  • Slovenia: Simeunovic – Milinovic, Vugdalic, Galic, Novak, Ceh, Osterc (89 Pavlovic), Pavlin, Rudonja, Gajser, Acimovic (63 Sankovic); Selecționer: Srecko Katanec
ADVERTISEMENT

De la acea dublă de tristă amintire, România a mai avut o singură mare șansă să ajungă la un turneu final de Campionat Mondial. S-a întâmplat în 2013, înainte de World Cup 2014, când „tricolorii” s-au calificat la barajul cu Grecia. Elenii ne-au învins însă atunci cu scorul general de 4-2.

ADVERTISEMENT