News

Tragedie într-o familie din Olt. O poartă a căzut peste un copil și l-a ucis pe loc

Un copil în vârstă de numai trei ani a decedat prins sub o poartă. Autoritățile investighează cum s-a produs tragedia
09.04.2024 | 22:12
Tragedie intro familie din Olt O poarta a cazut peste un copil si la ucis pe loc
Autoritățile investighează moartea unui copil în Olt. O poartă l-a strivit pe micuțul de trei ani. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Un copil în vârstă de trei ani din localitatea Mărunţei, situată în judeţul Olt, a pierit tragic marţi seara, după ce o poartă a căzut peste el. Autorităţile desfăşoară investigaţii pentru a stabili în detaliu cele întâmplate.

Copil de trei ani, mort după ce o poartă a căzut peste el

Conform comunicatului emis de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Olt, la ora 18:20 a sosit un apel prin numărul de urgență 112, semnalând că un minor din comuna Mărunţei ar fi fost prins sub o poartă de acces şi se află în stare inconştiență.

ADVERTISEMENT

Echipaje ale Poliției Rurale nr. 4 Coteana şi mai multe ambulanțe, inclusiv un elicopter SMURD, au fost trimise la locul incidentului. Medicii de pe ambulanțe au încercat din răsputeri să-l resusciteze pe micuț, dar din nefericire au fost nevoiți să declare decesul. Corpul său a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina pentru autopsie și pentru a se stabili cauza exactă a morții.

„La data de 9 aprilie 2024, în jurul orei 18:20, Inspectoratul de Poliție Județean Olt, a fost sesizat prin apel 112, cu privire la faptul că o poartă de acces ar fi căzut peste un minor din comuna Mărunței, județul Olt, iar acesta este inconștient.

ADVERTISEMENT

La fața locului, s-au deplasat deplasat polițiștii Secției de Poliție Rurală nr. 4 Coteana și mai multe echipaje de prim ajutor, printre care și un elicopter SMURD. În urma evenimentului, minorul în vârstă de 3 ani a decedat, iar trupul acestuia a fost transportat la Spitalul Județean de Urgență Slatina, în vederea efectuării autopsiei și a stabilirii cauzei decesului”, IPJ Olt

Oamenii legii desfăşoară cercetări pentru a stabili toate circumstanțele în care a avut loc tragicul eveniment, iar un dosar penal a fost deschis pentru ucidere din culpă.

ADVERTISEMENT

Un alt copil se află în stare gravă la spital tot din cauza unei porți care s-a prăbușit peste el

Și într-o localitate din Bihor a avut loc un incident similar. Un copil în vârstă de șase ani a suferit un traumatism sever după ce o poartă de metal s-a prăbușit peste el. Evenimentul a avut loc în timp ce micuțul se distra cu un alt prieten pe un teren de fotbal.

Starea copilului este critică, iar medicii nu au putut spune nimic despre supraviețuirea acestuia. Poarta de fotbal s-a desprins brusc și l-a lovit pe copilul de șase ani. În urma accidentului, minorul a fost rănit și a necesitat îngrijiri medicale urgente, inclusiv o intervenție chirurgicală.

ADVERTISEMENT

Autoritățile au deschis o anchetă pentru a determina cu exactitate circumstanțele tragice ale evenimentului. Potrivit lui Hadrian Borcea, coordonatorul serviciului de urgență și reanimare SMURD din Bihor, citat de Digi24, copilul a fost transportat la Unitatea de Primire Urgențe în stare de comă profundă.

„Copilul a fost preluat de echipajul de terapie intensivă mobilă al SMURD și în comă profundă, după un traumatism cranian sever, a necesitat asistarea respirației și așa a fost adus la UPU, unde s-au continuat investigațiile și în final a ajuns în bloc operator”, a spus pentru Digi24 Hadrian Borcea, șef UPU-SMURD Bihor.

ADVERTISEMENT