ADVERTISEMENT
News

Tragedie la Brașov. Doi copii au murit intoxicați cu insecticid. Un al treilea, în stop cardio-respirator

Doi copii din Brașov au murit intoxicați cu insecticid. Un al treilea este în stop cardio-respirator.
Autor: Adrian Baciu | 29.05.2021 | 15:10
Tragedie la Brașov. Doi copii au murit intoxicați cu insecticid. Un al treilea, în stop cardio-respirator
Tragedie la Brașov. Doi copii au murit intoxicați cu insecticid. Un al treilea, în stop cardio-respirator. Sursa foto: bzb.ro

Tragedie fără margini într-o familie din Brașov. Doi copii, cu vârste de 7 și 9 ani, au murit după ce s-au intoxicat cu insecticid.

ADVERTISEMENT

Un al treilea, de 8 ani, se află în stop cardio-respirator. Afectați de intoxicație sunt și alți membri ai familiei.

Din primele informații, aceștia s-ar fi intoxicat cu o substanță folosită la spălatul oilor, Tomoxan. La locuința acestora s-au deplasat două echipaje SMURD și trei echipaje SAJ.

Tragedie la Brașov. Doi copii au murit intoxicați cu insecticid

Alertă în comuna brașoveană Ungra. Mai multe echipaje medicale de urgență din județ au fost solicitate să intervină în sprijinul a trei copii găsiți inconștienți.

ADVERTISEMENT

Primele date indicau că cei trei copii au băut Tomoxan, o substanță toxică folosită la spălatul oilor, iar toţi trei erau în stop cardio-respirator.

Din păcate, conform presei locale, doi dintre cei trei copii, în vârstă de 7 ani și 9 ani, ambele fetițe, nu au răspuns manevrelor de resuscitare și au fost declarați decedați.

Potrivit Mytex, și alți membri ai acestei familii lovite de tragedie sunt în stare destul de gravă. Mama copiilor a fost transportată la Spitalul Rupea, iar bunica este în stare gravă și i se acordă asistență medicală la fața locului.

ADVERTISEMENT

”Din păcate copiii în vârstă de aproximativ 7 ani şi 9 ani, de sex feminin, nu au răspuns manevrelor de resuscitare.

Cei doi copii au fost declarați decedati. Mama copilului a fost transportată la Spitalul Rupea. Bunica copilului este în stare gravă şi i se acordă asistenţă medicală la faţa locului”, a transmis ISU.

ADVERTISEMENT

Sursa citată mai informează că al treilea copil a fost preluat de elicopter și va fi transportat la Spitalul din Târgu Mureș. Bunica va fi transportată de către echipajul SMURD la Spitalul Județean Brașov.

Elicopter SMURD, trimis la fața locului

Purtător de cuvânt al ISU Brașov, Sfreja Ciprian a anunțat că la fața locului s-a deplasat și elicopterul SMURD de la Mureș.

ADVERTISEMENT

Cei trei copii au fost găsiţi inconştienţi. Tomoxan este o substanţă toxică antiparazitară, folosită la spălatul oilor.

Tags:
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT