News

Tragedie la Focșani. Copil de 4 ani, mort în timpul unei operații. Părinții îi acuză pe medici. Video

Acuzații dure la Spitalul Județean Focșani după ce un copil de 4 ani a murit în timpul unei intervenții chirurgicale la care s-a ajuns deși fusese operat cu doar două zile înainte de aceiași chirurgi.
09.05.2022 | 19:21
Tragedie la Focsani Copil de 4 ani mort in timpul unei operatii Parintii ii acuza pe medici Video
Chirurgii care l-au operat pe băiețelul de 4 ani. Foto: pxhere.com - colaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Părinții devastați de durere îi acuză dur pe medicii care le-au operat copilul. Micuțul avea hernie inghinală și după ce s-a prezentat la spital, analizele au fost perfecte.

După decesul copilului de 4 ani a fost demarată o anchetă

În urma celor întâmplate, a fost demarată o anchetă la Spitalul Județean de urgență din Focșani. De asemenea, familia îndoliată a depus plângeri la poliție și la Colegiul Medicilor. Conform jurnaliștilor de la monitoruldevrancea.ro, familia a programat din timp operația. Mai departe, băiețelul a fost operat miercuri, iar joi a fost externat.

ADVERTISEMENT

Cei care l-au tratat au considerat că se simțea bine și nu se mai impunea rămânerea acestuia în spital. Din păcate, părinții au observat joi seara că micuțul se simțea din ce în ce mai rău. S-au prezentat la spital și medicii au decis să îl opereze din nou vineri. Din nefericire, în timpul intervenției chirugicale, copilul a intrat în stop cardio-respirator.

Chiar dacă a fost resuscitat peste două ore, nu a mai putut fi salvat. Familia băiețelului a cerut explicații medicilor Ludmila Munteanu și Costică Bâra. Cazul a fost preluat și în presa centrală, astfel că la Spitalul Județean a fost organizată luni o conferință de presă.

ADVERTISEMENT

Ce spune doctorul care s-a ocupat de operație?

Dr. Ludmila Munteanu a declarat că este foarte afectată de cele întâmplate și că în ultimele zile a trăit ”un coșmar”. ”Sunt cu totul alături de această familie în aceste momente și îi asigur pe părinți de toată compasiunea mea. În egală măsură, îi asigur că în ceea ce ne privește, am făcut maximum posibil pentru salvarea vieții fiului lor”, a spus cea care l-a operat pe băiețelul de 4 ani.

Mai departe, ea a oferit detalii despre toate momentele în care l-a avut sub observație pe băiețel: „Copilul a fost operat miercuri de hernie inghinală, și a doua zi, joi dimineață, a fost externat în stare generală bună.

ADVERTISEMENT

Avea doar un discret edem la nivelul canalului inghinal, edem care apare foarte frecvent după o operație de hernie inghinală sau o patologie chirurghicală de canal inghinal. I s-au făcut recomandările necesare și le-am transmis părinților dacă apare vreo problemă ulterioară, cum le spun fiecăruia dintre ei, să mă sune.”

După externare, ceva s-a întâmplat și starea de sănătate a micuțului s-a agravat. Reveniți la spital, părinții au fost informați că se impune o nouă operație, sub anestezie generală.

ADVERTISEMENT

Ce s-a schimbat de joi dimineața până vineri dimineața

Vineri dimineață, la ora 09:00, când l-am văzut, copilul avea tegumente violacee în zona regiunii inghinale și am gândit că este vorba de o complicație post-operatorie hemoragică care necesita o reintervenție pentru realizarea hemostazei”, a mai completat dr. Ludmila Munteanu.

Aceeași echipă medicală care s-a ocupat și de prima intervenție chirurgicală a fost implicată și în a doua operație. „Am constatat că nu era nicio sângerare activă, nici la nivelul plăgii, nici la nivelul canalului inghinal, nici în cavitatea retroperitoneală, dar starea lui generală nu era bună.

Am hotărât să-l deschidem și să verificăm și cavitatea intraperitoneală să vedem dacă există o altă cauză a durerilor abdominale și a stării lui generale modificate. Nu am găsit absolut nimic decât un lichid peritoneal mai tulbure din care s-au recoltat probe.

A început procedura de închidere a peretelui abdominal și în acel moment a făcut un stop cardio-respirator. Din punctul meu de vedere, consider că am făcut maximum posibil pentru acest copilaș. Așteptăm cu toții, foarte curioși, rezultatele anchetei și stabilirea unui diagnostic de deces”, a spus dr. Ludmila Munteanu.

Spre finalul intervenției sale, ea a completat că, pentru moment, nu este dovedit că băiețelul a murit din cauza unor complicații cauzate de tehnica chirurgicală sau de intervenția chirurgicală propriu-zisă.

ADVERTISEMENT