News

Tragedie la Spitalul Județean Bacău. O femeie însărcinată a murit la scurt timp după internare

Moarte îngrozitoare a unei femei însărcinate la Spitalul Județean Bacău. Acuza dureri puternice, dar medicii spuneau că are o cădere psihică
02.04.2024 | 14:32
Tragedie la Spitalul Judetean Bacau O femeie insarcinata a murit la scurt timp dupa internare
O femeie însărcinată a murit la spital cu dureri groaznice. Soțul femeii acuză medicii de neglijență. Sursa foto: Captură video / Digi24
ADVERTISEMENT

O tragedie fără margini a avut loc la Spitalul Județean Bacău, unde o femeie însărcinată în patru luni a pierit la mai puțin de 24 de ore de la intrarea în unitatea medicală.

Femeie însărcinată, moartă la scurt timp după internare

Sarcina femeii, în vârstă de 38 de ani, rezultată prin intervenție in vitro, s-a oprit din dezvoltare, iar aceasta a acuzat dureri abdominale intense, febră și alte simptome alarmante, scrie Digi24.ro. Desfășurarea evenimentelor și intervenția medicală ulterioară sunt subiectul mai multor anchete în curs care urmăresc să elucideze circumstanțele acestei tragedii.

ADVERTISEMENT

Medicii de la Spitalul Județean Bacău au evaluat inițial starea pacientei, constatând că sarcina s-a oprit din evoluție. Cu toate acestea, timpul a fost un factor critic, iar trecerea a aproximativ 12 ore până la intervenția chirurgicală a dus la o deteriorare rapidă a sănătății femeii.

În timpul intervenției, care a implicat îndepărtarea colecistului inflamat și evacuarea sarcinii, starea ei a devenit critică, iar ulterior a suferit două stopuri cardiorespiratorii, care au fost fatale.

ADVERTISEMENT

Durere inimaginabilă pentru familia femeii decedate

Familia femeii decedate caută răspunsuri și dreptate, ridicând întrebări cu privire la gestionarea cazului de către personalul spitalului și la conduita medicală adoptată.

Sesizările și reclamațiile lor au determinat deschiderea unui dosar penal de către Poliție pentru ucidere din culpă. În timp ce reprezentanții spitalului asigură că au întreprins toate măsurile necesare și că pacienta a fost supravegheată și investigată adecvat, cercetările sunt în desfășurare pentru a identifica cauza exactă a decesului.

ADVERTISEMENT

Partenerul femeii decedate, Ovidiu Pruteanu, acuză medicii de gestionarea proastă a cazului, subliniind lipsa clarității și a comunicării eficiente în timpul tratamentului.

„Mi-a comunicat Maria că din trei medici, ea spunea că are o problemă, o doare abdomenul și trei medici au spus că are o cădere psihică. Din păcate, Maria a murit. Cel puțin medicul care a fost de gardă la secția chirurgie ATI, care a fost medic de gardă în noaptea aia, mi-a dat niște explicații, care, în momentul ăla, mai tare m-au băgat în ceață, nu era nimic concret, foloseau doar termeni medicali.

ADVERTISEMENT

Chiar nu puteam să stau să caut pe Google fiecare cuvânt. Doctorul care a operat-o de parascopie, care a luat decizia să o opereze, acuza inclusiv că ar fi fost ceva patologic și că biologia nu o putem controla noi”, a spus pentru Digi24 Ovidiu Pruteanu, soțul femeii.

Acuzațiile legate de posibile erori medicale și de o posibilă neglijență medicală sunt în centrul anchetei, pentru a aduce lumină adevărul asupra acestui tragic eveniment.

ADVERTISEMENT