News

Tragedie la un concert al iubitului lui Kylie Jenner. Cel puțin 8 oameni au murit și câteva sute au fost răniți într-o busculadă

Cel puțin opt persoane au fost ucise într-o busucladă produsă în timpul concertului susținut de rapperul Travis Scott, iubitul starletei Kylie Jenner.
06.11.2021 | 17:31
Tragedie la un concert al iubitului lui Kylie Jenner Cel putin 8 oameni au murit si cateva sute au fost raniti intro busculada
Tragedie la un concert al iubitului lui Kylie Jenner. Cel puțin 8 oameni au murit și câteva sute au fost răniți într-o busculadă Foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Alte câteva sute de persoane au fost rănite în seara de deschidere a festivalului de muzică Astroworld din Houston, au declarat oficialii sâmbătă.

Dezastrul s-a produs la NRG Park în jurul orei 21.00. vineri, în timp ce Scott cânta. O parte din publicul de aproximativ 50.000 de persoane a început să se îndrepte spre scenă, provocând panică.

ADVERTISEMENT

Cel puțin 8 oameni au murit și câteva sute au fost răniți într-o busculadă la concertul rapperului Travis Scott

Oamenii au început să cadă inconștienți, unii aparent suferind stop cardiac sau alte episoade, au declarat oficialii reporterilor aflați la fața locului. Câteva minute mai târziu, haosul a fost declarat „un incident cu victime în masă”.

“S-a întâmplat dintr-o dată. Părea că tocmai s-a întâmplat… în doar câteva minute”, a spus șeful adjunct executiv al poliției din Houston, Larry Satterwhite.

ADVERTISEMENT

 

Încă nu este clar ce a provocat dezastrul. O anchetă este în curs de desfășurare care probabil se va concentra pe protocoalele de securitate și siguranță la eveniment.

În urmă cu două săptămâni, organizatorii unui alt concert din Houston l-au anulat brusc după ce fanii au împins o poartă și s-au îmbulzit la un spectacol Playboi Carti care avea loc în același complex NRG Park.

ADVERTISEMENT

Festivalul Astroworld a fost scena unui incident similar la aproximativ 2:30 p.m. vineri și a mers înainte cu spectacolul, potrivit presei locale.

“Cred că este foarte important ca niciunul dintre noi să speculeze. Nimeni nu are toate răspunsurile în seara asta”, a declarat șeful poliției din Houston, Troy Finner, la o conferință de presă.

ADVERTISEMENT

Într-un interviu pentru CNN, șeful pompierilor din Houston, Samuel Peña, a descris cum îmbulzeala mulțimii a copleșit rapid securitatea privată angajată pentru prima zi a festivalului.

Autoritățile au transportat la spital aproximativ 23 de persoane în stare gravă, 11 dintre ele critice, a declarat Pena. Cel puțin opt persoane au decedat în urma rănilor, a mai spus el, adăugând că printre răniți se numără un copil de 10 ani.

Pena a mai precizat că numărul morților ar putea crește.

Organizatorii și Travis Scott cooperau cu poliția. „Ne concentrăm pe sprijinirea oficialilor locali, oricum putem…”, a scris pe Twitter Astroworld Fest, un eveniment organizat de Live Nation Entertainment.

A doua zi a festivalului a fost anulată.

ADVERTISEMENT
Tags: